George cel Curios și Rici Arici la clubul de lectură

Nu știu la alții cum e, dar mereu mă sincronizez în ceea ce privește tema de lectură cu starea de spirit a copiilor: în ziua în care am decis să ne distrăm cu aventurile lui George cel Curios, am avut parte de o clasă plină de năzdrăvani curioși și puși pe șotii, în asentimentul personajului principal al cărții.

George e un maimuţoi simpatic şi întotdeauna foarte curios. Tocmai curiozitatea îl face să-l cunoască pe bărbatul cu pălărie galbenă, să plece din Africa și să-şi găsească o casă nouă într-o grădină zoologică, ba chiar să cadă în apă și să se certe cu pompierii! Dar aceeaşi curiozitate care-l bagă în bucluc pe George îl şi ajută s-o scoată la capăt cu bine.

După cum foarte bine intuisem, micul maimuțoi era deja cunoscut copiilor din desenele animate cu același nume. Ei au fost foarte entuziasmați să îl redescopere pe George și s-au amuzat copios pe seama năzbâtiilor sale: au chicotit atunci când George a încercat să zboare asemenea pescărușilor, au râs pe înfundate când acesta a ajuns la închisoare pentru că a alarmat degeaba pompierii și au zâmbit larg când acesta și-a împărțit baloanele cu celelalte animale de la Zoo.

Cartea poate fi găsită la Editura Arthur >> aici

Așa cum ne-am obișnuit, după lectură ne-am și jucat puțin: mai întâi i-am conturat pe George și pe bărbatul cu pălărie galbenă cu ajutorul punctelor numerotate, apoi i-am colorat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După finalizarea foii de activități, am citit și învățat câteva exerciții de dicție semnate de Aurora Luchian, iar copiii au recitat poezii de dicție pe care le știau deja. Exercițiile de dicție le-am preluat din revista Rici Arici.

Publicaţia Rici Arici este o revistă care se adresează deopotrivă celor două medii sociale în care se formează copilul: familia și grădiniţa/şcoala. Revista conține poezii,.povești, exerciţii de dicţie, planşe de colorat, fişe de lucru, ceea ce o face extrem de atractivă pentru copii – ei nu ajung să se plictisească, activitatea schimbându-se odată cu întoarcerea paginii.

Din revista Rici Arici au apărut în două numere până acum și poate fi achiziţionată doar pe bază de comandă, printr-o solicitare scrisă trimisă editurii. Mai multe detalii găsiți >> aici

 

Facebook Comments

Similar Posts