Emoțiile – o temă vastă de explorat cu copiii

Clubul de lectură este uneori cadrul ideal de abordare a unor teme mai sensibile. Copiii se relaxează și astfel reușesc să-și exprime mai ușor sentimentele. În acest context, am deschis discuția despre emoții – frică, timiditate, tristețe. Am povestit despre cum ne simțim când avem aceste emoții, ce ni le generează și cum le putem depăși. Copiii au fost de o sinceritate dezarmantă și au ieșit la iveală temeri și frustrări neașteptate. Dar orice probleme emoționale ar fi avut ei în trecut, toate și-au găsit rezolvarea în brațele mamei – ce loc magic!

Apoi ne-am pus creativitatea și abilitățile la lucru și am dat trup emoțiilor, confecționând din bețe de înghețată și spatule medicale omuleți a căror mimică și gestică erau menite să reflecte o emoție puternică.

O astfel de temă este vastă și poate fi abordată lejer ca discuție cu părinții pornind de la poveștile cuprinse în aceste cărți, mai ales pentru că în primii ani de viaţă, copiii pot avea numeroase emoţii pe care nu și le pot explica. Această serie de cărţi ilustrate prezintă o parte dintre ele într-o manieră amuzantă, dar totodată încurajatoare.

Fiecare carte conţine o notă adresată părinţilor și învăţătorilor, în care li se sugerează diverse moduri de a-i ajuta pe copii să facă faţă acestor emoţii.

      

Cărțile pot fi găsite la Editura Pandora M >> aici

Facebook Comments

Similar Posts