Idei de cadouri handmade pentru bărbați

Să cumperi cadouri pentru bărbați nu e chiar cel mai ușor lucru, mai ales când cauți ceva mai deosebit, nu chinezării făcute în serie, nu cămăși, cravate sau pulovere. E adevărat, în ultimii ani am mers mult pe cadouri personalizate, făcute manual de persoane talentate, și nu am dat greș niciodată, ba chiar am susținut astfel producătorii de lucruri handmade unicat să își continue activitatea.

Decizia alegerii nu e ușoară, întâi trebuie intuit care îi sunt pasiunile și dorințele, apoi, ce i se potrivește în funcție de personalitate, constituție și profesie. De multe ori însă, fără să vrea și fără să realizeze, bărbații vorbesc despre acel ceva pe care și-l doresc. Mai mult, un cadou este cu atât mai valoros, cu cât este mai personificat și unicat!

Așa că m-am decis să inaugurez rubrica de recomandări de pe site-ul meu cu un articol despre cadouri handmade pe care le putem face bărbaților din viața noastră (și nu numai)! Poate reușesc astfel să vin în ajutor cu câteva idei, mai ales astăzi, când internetul a transformat până și căutarea unui cadou într-o aventură.

Pentru bărbații pasionați de pescuit aș sugera o nălucă de pescuit. Un astfel de cadou inedit am găsit la Decoupage & Handmade by Cris – năluci din lemn de balsa, vopsite și testate, și finalizate cu epoxy cu rășină. Ele vin frumos ambalate în cutii tematice personalizate. Un cadou util, original, pentru un om pasionat de dat cu undița în baltă 🙂

 

Pentru bărbații eleganți și atenți cu aspectul exterior, accesoriile masculine sunt un cadou cu care mergi la sigur mereu. Butonii sunt o alegere elegantă, clasică, însă pot fi în același timp moderni, contemporani și originali. Sunt și vor fi un accesoriu căutat pentru completarea ținutelor business și business casual. Papioanele și cravatele personalizate, originale, sunt un alt accesoriu de impact, care schimbă total optica unei ținute. Iar opțiunile de decorare sunt nelimitate.

La AB Clockwork am găsit butoni realizați din piese de ceas, în baze metalice pictate, așezate în rășină.

 

La Atelierul Doamnei P am găsit butoni asortați cu papion, cusuți manual cu motive tradiționale.

 

Gențile nu mai sunt un accesoriu exclusiv feminin. Ele și-au dovedit utilitatea și la bărbați. O geantă double practică, modernă am găsit la A-sign (AnitaBDesign).

Pentru bărbații non-conformiști și cu simțul umorului, un obiect de îmbrăcăminte personalizat prin pictare poate fi o surpriză inedită. Poate fi vorba despre un tricou, un obiect de lenjerie intimă sau o pereche de încălțăminte. Recomandarea mea merge spre Antonia Ferdean, a cărei talent poate să dea viață oricărei idei năstrușnice de personalizare prin pictură.

 

Un alt cadou cu care nu ai cum să dai greș este o sticlă de vin. Dacă sticla este și personalizată, succesul este garantat. La ES’Art Dekor am găsit niște sticle decorate manual prin mai multe tehnici de învechire. Mi s-a părut și mai interesant faptul că sticlele se pot realiza fie cu o fotografie personală, fie cu o anumită temă, astfel că unicitatea darului este certă!

Pentru un cititor înrăit, un semn de carte este un cadou binevenit (însoțit de o carte, bine înțeles!) Dacă în materie de lectură pentru oameni mari nu fac recomandări, semnele de carte le recomand cu încredere de la Lucrusoare cu dichis.

Bărbații moderni știu aprecia valoarea adevărată a unei relaxări de calitate. Pentru un somn profund și odihnitor, recomand perne aromatice cu flori de lavandă cu motive masculine – de exemplu perna Nautic de pe Lavandair – ca să poată și ei, măcar în somn, naviga spre ape mai liniștite.

După lunga căutare a cadoului perfect urmează o altă bătaie de cap pentru cei mai mulți dintre noi, ambalarea cadoului. Un cadou frumos ambalat este de preferat unuia aruncat în grabă într-o pungă, fie ea și frumos colorată. Asociatia Alex,Radu si autismul poate crea cele mai frumoase cutii decorate decoupage pentru ambalarea ceasurilor, agendelor și sticlelor de vin, care îi va lăsa fără cuvinte pe destinatarii acestora.

Vă aștept în comentarii cu alte idei de cadouri handmade pentru bărbații din viața voastră, să completăm lista…

Facebook Comments

Similar Posts