5 (+1) idei de cadouri pentru copiii speciali din viața noastră

În fiecare an, pe 1 iunie, numeroase state de pe mapamond, inclusiv România, sărbătoresc Ziua internaţională a copilului. Copiii știu că e ziua lor și se așteaptă să fie în centrul atenției, să fie răsfățați mai mult decât de obicei și ziua să fie mai frumoasă și mai deosebită decât celelalte zile. O zi care să concureze ca magie și importanță cu ziua de naștere și Crăciunul. Și, bine înțeles, dacă se poate, să primească și cadouri. Deoarece, nu-I așa, nimic nu se compară cu bucuria ce se citește pe fața unui copil atunci când primește un cadou cât de mic.

1 iunie se apropie cu pași rapizi. Copiii sunt nerăbdători, mai ales că va fi o zi liberă pentru părinți și vor putea petrece timp de calitate împreună. Iar încununarea zilei se poate face cu un cadou mic, dar personalizat, care să îi amintească peste ani copilului de acele clipe minunate. În acest sens, am adunat mai jos câteva idei menite să vă ușureze munca în realizarea cadoului personalizat perfect de 1 iunie, cu sugestii ce pot fi create manual și după preferințele fiecăruia.

Pe Claudia de la Handmade by fufy am cunoscut-o online pe un grup care promovează handmade-ul. Postase o geantă din fetru realizată de ea, care mi s-a părut ideală pentru sora mea. Am contactat-o și am stabilit împreună detaliile pentru un cadou surpriză pentru singura mea surioară (sora mea preferată, cum îmi place să glumesc). Iar atenția la detalii și dorința de a crea un obiect cât mai aproape de preferințele clientului m-a impresionat, așa că am continuat colaborarea și mi-am comandat și mie o geantă. Iar apoi am văzut și alte chestii faine pe pagina ei sau pe Pinterest… și iată cum mi-am găsit «furnizorul oficial de cadouri speciale»

Astfel că produsele de mai jos vi le recomand cu toată încrederea și cu tot sufletul, Claudia poate aduce la viață orice idee trăznită aveți pentru un cadou personalizat inedit!

ORNAMENT NUME DIN FETRU

Încă de când eram însărcinată, am decis că Greuceanu va avea camera lui, fie că va dormi acolo sau doar se va juca. Mi se părea și încă mi se pare important ca cei mici să aibă un spațiu al lor, unde să se desfășoare în voie, child-friendly, cum s-ar zice, fără pericole pentru ei. Astfel, pe ușa camerei ce urma să devină reședința celui mai iubit dintre pământeni am prins o decorațiune cu numele lui, pentru ca toată lumea să știe că dincolo de acea ușă este o încăpere magică și plină de energie pozitivă. Pe atunci nu o cunoașteam pe Claudia, dar când a venit momentul să fac, la rândul meu, cadouri pentru copiii speciali din viața noastră, am ales ornament nume din fetru. Pozele cu frumusețile personalizate cu nume create de Claudia le puteți admira mai jos.

 

 

 

PANOU ALFABET

Toată lumea știe că Greuceanu meu e obsedat de alfabet. Facem litere din tot ce prindem: decupăm din hârtie colorată, lipim din bețe de înghețată, alăturăm mașinuțe. Litere, litere, litere. Mereu, oricând. La 2 ani și 6 luni Greuceanu știe alfabetul. Recunoaște literele, le recită în ordine, știe cuvinte care încep cu litera respectivă, scrie literele cu ajutorul bețișoarelor și a degetelor. Mai nou, scrie fonetic cuvintele. Am pus mult accent pe engleză. Desenele animate pe care le urmărim sunt filmulețe de pe YouTube cu cântece educative. Acum altceva nici nu mai vrea. Ideea acestui panou tot la Claudia am văzut-o prima oară. M-am îndrăgostit pe loc de ea. Era exact ce aveam nevoie pentru a-l ține ocupat pe micul meu cititor. Un astfel de panou de învățare a alfabetului mi se pare o investiție minunată și de durată, copilul putând mereu reveni asupra lui de-a lungul timpului. Iar posibilitățile de învățare prin joacă cu ajutorul lui sunt nenumărate: culori, asocieri, distribuiri etc. Se pot face oricâte seturi de figurine se doresc, se pot achiziționa și separat odată ce există panoul în casă, în funcție de ceea ce se dorește să se învețe cu ajutorul lui.

 

SEMN DE CARTE

Speranța mea este că micul obsedat de alfabet și #proudseriallistener, cum îmi place mie să îi spun, se va transforma, în câțiva ani, într-un #proudserialreader, exact ca mama lui, domnia mea modestă. Dacă micuții voștri sunt destul de măricei (ce antiteză simpatică!) încât au cărțile lor pe noptieră pe care le citesc atunci când vor să intre într-o cu totul altă lume sau dacă, totuși, sunt încă prea mici pentru a citi singuri și aveți cărți preferate pe care le citiți împreună seară de seară, atunci sigur un semn de carte special este un cadou simpatic. Bine, indiferent de vârsta cititorului, un semn de carte este oricând binevenit și cu cât este mai haios, cu atât mai mult va fi îndrăgit și folosit! Opțiunile sunt nelimitate și țin doar de imaginația fiecăruia: semn de pus pe colțul cărții, semn de introdus între pagini, animăluțe, personaje de desene animate, flori, pasiuni, orice este posibil!

 

JUCĂRIE PERSONALIZATĂ

Toți copiii ajung să se atașeze iremediabil de o jucărie, pe care o vor purta peste tot cu ei, la somn, la joacă, în călătorii. Poate e o oiță năzdrăvană sau un iepuraș pufos, o văcuță verde sau un ursuleț cu un singur ochi. Dar ce-ar fi dacă jucăria preferată ar fi o creație handmade și personalizată cu numele copilului? Cu siguranță cel mic, știind că și jucăria poartă același nume cu el, va fi de-a dreptul fermecat. Sau ce-ar fi dacă jucăria ar fi personificarea unui desen realizat de copil? Cu siguranță ar fi o amintire de neuitat pentru copil și părinte! Batman realizat de Claudia mi se pare senzațional și unic! E pufos, e haios, e adorabil!

GEANTĂ DIN FETRU

Sunt mamă de băiat și nu m-aș vedea altceva! Însă în viața noastră există și fetițe speciale. Fetițele sunt mereu grațioase, sunt viitoarele femei de succes și le place încă de mici să fie originale, în pas cu moda și să poarte accesorii unice, care să le definească personalitatea. Iar Claudia e deja expertă în genți din fetru. Fiecare geantă creată de ea are specificul și originalitatea ei și se mulează perfect pe stilul personal al fiecăreia dintre fetițele care vor purta aceste gentuțe. Iar pentru că așchia nu sare departe de trunchi și mamele sunt primul model în viața fetițelor, Claudia a creat și seturi de genți mamă-fiică, atât de originale și minunate.

Pentru un viitor apropiat am convins-o să îmi facă și un set de două ghiozdane haioase pentru doi frățiori! Abia aștept rezultatul! Până atunci însă vă las în compania gentuțelor pentru fetițe cochete.

 

 

 

 

BONUS: Accesoriu pentru lumânarea de botez ce poate fi apoi folosită ca ornament în camera copilului sau ca jucărie

Nu știu dacă v-am dat idei, v-am creat mai multe dileme sau v-am băgat și mai rău în ceață, dar eu știu sigur de unde comand și următoarele cadouri pentru Greuceanu și ceilalți copii din viața noastră: Handmade by fufy

Facebook Comments

Similar Posts