Găinușa care voia să zboare, de Sun-mi Hwang

Din când în când, în viața unui cititor apare câte o carte care îi smulge șiruri întregi de lacrimi, o carte care îl ține cu sufletul la gură, pe care nu vrea să o termine, pe care o devorează cuvânt cu cuvânt și literă cu literă. Iar eu sunt un cititor ușor de impresionat.

Spre rușinea mea, e prima oară când aud de această cartea și de autoare ei, Sun-mi Hwang. Am o scuză totuți, nici una din cele 30 de cărți publicate de ea nu a fost tradusă în limba română înainte de aceasta!

O carte fascinantă, o lecție de viață și iubire, pe care ar trebui să o citească orice adolescent, pentru a-și înțelege părinții și acțiunile lor, dar și toți părinții, care cu siguranță se vor regăsi în frământările și suferințele și dezamăgirile găinuşei. Este o carte despre prietenie, despre singurătatea ca pedeapsă pentru a fi diferit, dar și despre renunțarea la propria personalitate și individualitate pentru a fi acceptat de semeni. Dacă există și conotații politice, eu prefer să nu le evidențiez, și să consider în continuare cartea o metaforă minunată pentru iubirea necondiționată față de copiii născuți în inima părinților.

Părerea mea sinceră și (extrem de) subiectivă o puteți citi în recenzia de pe Serial readers >>

Facebook Comments

Similar Posts