Panoul dorințelor: ce este, cum se face și cum funcționează un vision board
Nu mai știu exact când am auzit pentru prima oară termenul de VISION BOARD, să fie vreo 10 ani de atunci. Ideea a venit odată cu învățatul despre energii, rezonanță, vindecare emoțională și spirituală, reiki… și părea ceva destul de abstract. Doar nu era momentul potrivit pentru a primi în viața mea acest concept. Nu înțelegeam pe deplin scopul creării unui astfel de panou al viselor / dorințelor și urmam pașii indicați de maestrul reiki fără a gândi prea mult ce aveam de făcut. Dacă el zice că e de bine, așa o fi… așa că ne-am așezat în cerc și, povestind câte vrute și nevrute, am decupat poze mișto din reviste sau din imagini găsite pe Google și listate. Dar doar atât erau: poze frumoase. În spatele lor nu exista o motivație în sufletul meu, nu exista un vis, o dorință. Pur și simplu arătau bine.
Timpul a trecut, ca în orice poveste cu Feți-Frumoși și zmei, lucrurile s-au așezat exact așa cum ar fi trebuit: «Orice lucru îşi are vremea lui; Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.» Ecl 3:17; Ecl 8:6. Se pare că a fost nevoie de 10 ani ca spiritualitatea și vindecarea energetică să își găsească sălașul într-o persoană echilibrată. Așa a revenit în viața mea VISION BOARD. Și odată ce i-am înțeles originile și scopul, mi-a schimbat cursul zilnic al destinului!
Vă place panoul meu?
Pentru mine cu siguranță este MAGIC! La sfârșit de an, între Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului și Noaptea de Anul Nou, mi-am concentrat întreaga energie în direcția asta: cum îmi fac eu VISION BOARD. Am studiat, am certat, m-am hotărât și răzgândit: agendă personalizată, jurnal, caiet cu dorințe sau panou pe perete? Cuvinte, poze sau amândouă? Ce vreau să apară acolo? Ce am nevoie? Și am cumpărat de toate, convinsă că, din nou, lucrurile se vor discerne singure. În final, m-am oprit asupra unui panou de plută, pe care am prins poze care ilustrează cel mai bine ce îmi doresc eu, și pe care l-am așezat la vedere pe perete în bucătărie, în așa fel încât cel puțin o dată pe zi să îmi sară în ochi și să mă determine să vizualizez acele vise, dorințe. Am mers pe 5 direcții: FAMILIE, CARIERĂ, CĂLĂTORII, FINANCIAR și PASIUNI.
Ce s-a întâmplat cu dorințele mele?
S-au împlinit, bine înțeles! Nebănuite sunt căile Domnului! Cum? Să luăm exemplul «CĂLĂTORII»: ne doream o vacanță undeva în mijlocul apelor, unde să ajungem cu avionul.
Rezultatul? Croazieră pe Marea Mediterană: un concediu de vis! Și acesta este doar un exemplu!
Cum am ajuns să scriu despre asta?
Încă o dorință!, cartea scrisă de Andres, m-a făcut să conștientizez cât de important este să împărtășesc cu cei din jur dorințele mele și să îi ajut, astfel, și pe ei să meargă înspre îndeplinirea propriilor dorințe. Am împărtășit succesul meu cu cititorii cărții și cu toții s-au arătat doritori să își creeze propriile panouri ale dorințelor, așa că am decis să povestesc metoda mea de a lucra cu visele!
Un fragment din carte poate fi descărcat de pe site sau de pe Goodreads.
Cum îți poți crea propriul panoul al dorințelor?
Clarifică-ți intențiile
Ce îți dorești? De ce ai nevoie? Care sunt lucrurile care contează pentru tine? Cum vrei să te simți când lucruri se vor materializa? Scrie totul, deoarece e mai ușor să discerni grâul de neghină când e totul negru pe alb.
Adună-ți materialele necesare
În primul rând, clarifică-ți cum vrei să faci: panou sau caiet, desene sau decupaje, imagini sau text etc. Apoi, pregătește materialele necesare pentru a duce la împlinire proiectul:
- caiet / avizier / foaie mare de carton / panou de plută
- lipici / pioneze
- markere / pixuri / creioane
- hârtie (colorată)
- reviste / cărți / foi listate de pe care să decupezi imaginile relevante; când alegi imaginile, ține cont că nu pui doar niște poze, ci acele poze trebuie să îți creeze o stare emoțională pozitivă în momentul în care le privești.
- foarfecă
Găsește locul ideal unde să creezi vision board-ul
Găsește un spațiu în care te simți confortabil, care îți dă o stare de bine și care este suficient de mare pentru a nu te înghesui cu toate cele necesare. O masă mare sau direct pe podea sunt alegeri excelente. Crează o atmosferă propice meditației și bucuriei sufletești: pune muzică, aprinde lumânări, folosește uleiuri esențiale pentru a detensiona atmosfera, cântă, bate la tobe sau fă orice altceva care te face să intri în starea potrivită, relaxat/ă și conectat/ă dorințelor proprii.
Crează panoul viselor / dorințelor
Treci prin toate materialele create (imagini, texte) și caută ceea ce simți că se potrivește cu emoțiile pe care ți le dorești. Aranjează-le fără să te gândești prea mult la o ordine predefinită. Lasă intențiile să lucreze pentru tine! Dacă o imagine e drăguță, îți dă o stare pozitivă, dar nu se potrivește perfect pentru ceea ce îți dorești, lasă-o deoparte. Ai grijă însă să nu îl încarci prea tare! Concentrează-te pe emoție, sentiment, suflet. Nu uita să scrii, la fiecare, și un termen până când îți dorești ca dorința să se materializeze. Fii totuși realist/ă în alegerea datei, să nu fii dezamăgit/ă când nu se întâmplă «la timp».
Găsește locul ideal unde să pui vision board
Panoul cu dorințe poate fi acum folosit ca un memento vizual a lucrurilor care contează pentru tine și pentru care investești energie. Alege un loc unde să îți poți vedea panoul cât de des posibil și amintește-ți de fiecare dată ce îți dorești cu adevărat.
Lucrează în direcția îndeplinirii dorințelor
Nimeni nu va veni a doua zi să îți spună: «M-am gândit să îți ofer gratis o excursie peste mări și țări!». Trebuie să lucrezi pentru ca visul tău să se îndeplinească! Nu fii paralel cu visele tale, pornește tu către ele și vă veți întâlni la mijloc! Observă-ți comportamentul, analizează-ți obiceiurile, vezi care sunt obstacolele peste care trebuie să treci, organizează-te. Vindecă-ți traumele emoționale și mergi mai departe. Avem puterea de a ne reinventa!
Reanalizează-ți periodic prioritățile
Din când în când, revino asupra dorințelor tale și reanalizează-le, vezi care e statusul lor și dacă prioritățile tale sunt aceleași. Ai încredere în acest proces, dacă nu ar fi posibil să se întâmple cu siguranță nu ai visa la acel lucru!
Concluzie
Una dintre cele mai importante decizii pe care am luat-o a fost să-mi asum responsabilitatea pentru viața mea, în loc să las hazardul să hotărască pentru mine. Deja mă pregătesc pentru noile dorințe și aspirații, abia aștept să decid ce îmi rezervă viitorul!
Facebook Comments