Unde a dispărut Pișpirel? – o carte simpatică de educație sexuală pentru cei mici

Am stat mult timp cu telefonul în mână (da, 90% dintre articole și postări sunt scrise de pe telefon!) gândindu-mă cum să abordez această carte, care m-a distrat și șocat deopotrivă. Cartea „Unde a dispărut Pișpirel?” de Nicholas Allan (Editura Humanitas Junior) se citește în 5 minute, dar rândurile de mai jos le-am scris în 5 ore!

Nu-i așa că desenul de pe copertă v-a dus cu gândul la „altceva”, iar apoi v-ați zis „Vai, ce imaginație perversă am?” Eu clar așa am reacționat! Însă nu ați greșit deloc, exact asta și reprezintă imaginea: un spermatozoid. Pe spermatozoidul Pișpirel, mai precis, care locuia în testicolul domnului Browne.

"Unde a dispărut Pișpirel?" de Nicholas Allan (Editura Humanitas Junior)

 "Unde a dispărut Pișpirel?" de Nicholas Allan (Editura Humanitas Junior)

„Pișpirel mergea la școală, dar nu prea strălucea la matematică. În schimb, era FOARTE bun la înot.”

Așa că, în ziua concursului de înot, înarmat cu două hărți, una cu traseul de parcurs prin corpul domnului Browne, iar cealaltă cu traseul de parcurs prin corpul doamnei Browne, și-a dovedit talentul și a ajuns primul la finiș, croindu-și drum înăuntrul oului moale și pufos. Apoi ceva s-a întâmplat, straniu și miraculos, și oul a devenit un bebeluș. O fetiță pe nume Edna.

„Când Edna s-a făcut mai mare și a început să meargă la școală, și-a dat seama că nu se pricepea la matematică… în schimb, era FOARTE bună la înot.”

O carte simpatică, ce explică în imagini haioase și text puțin cum începe viața. Povestea nu vorbește despre cum ajunge Pișpirel de la dl. Browne la dna. Browne în corp sau cum bebelușul iese din burta dnei. Browne, dar poate fi un start excelent pentru „acea discuție” de care aproape toți părinții fug. Nu știu să spun cărei vârste i se potrivește cel mai cartea, cred că ține de cât de pregătit e părintele să discute cu cel mic despre „unul dintre aspectele cele mai intime și mai profunde ale identității loc”, cum zice Otilia Mantelers. Cert e că susțin cu tărie că este un lucru prea important pentru a nu fi discutat în familie și a lăsa școala să educe.

P.S. un singur lucru mă nedumerește: de ce dintr-un spermatozoid băiat a rezultat o fetiță? Genetica spune că trebuia să fie Ed, nu Edna!

Facebook Comments

Similar Posts