S-a dus și jumătate de iunie…

Luna iunie se arăta a fi una mai lejeră, cu activități mai puține și mai relaxante. Oare chiar visam la așa ceva? Ehe, fost-ai, Lele, cât ai fost tânără și liniștită! Duse sunt vremurile alea!

Ultima zi din luna mai mi-a adus cel mai frumos cadou de început de vară: un nou volum personal de poezie – Lună de miere târzie. Câtă bucurie, câtă emoție mi-a adus apariția acestei cărticele (mică, format A6, ușor de transportat și citit în lungile pauze de așteptare… peste tot!) Am scris mai multe despre contextul apariției ei .

Luna de miere tarzie de Patricia Lidia

Am profitat de weekendul prelungit dedicat Zilei Copilului și am fugit cu toții în Oltenia, la socri. Ce poate fi mai frumos decât să petreci timp de calitate în familie? Greuceanu meu nu își văzuse bunicii de 2 luni, așa că bucuria a fost mare, iar joaca… în vervă! Deci am profitat din plin de timpul liber neașteptat și am citit… și am citit… și am citit…

AM CITIT

Se pare că de fiecare dată când mergem la bunici, eu citesc pe drum o autobiografie. Și toate m-au marcat, într-un fel sau altul. Cea care m-a șocat cel mai mult este Open. o autobiografie – Andre Agassi – ambiția de a face ceva aproape de perfecție doar pentru că trăiești cu teama că nu știi să faci altceva mi se pare fascinantă. A venit rândul autobiografiei Sandei Nicola să mă pună pe gânduri. În Carte de identitate de Sanda Nicola  mă regăsesc prea mult, și asta doare. Dar o carte bună e cea care te face să îți pui întrebări, care te lasă pe gânduri, care te ajută să devii o versiune (și) mai bună a ta. Despre acest volum am scris mai multe pe Serial Readers >> aici!

Carte de identitate de Sanda Nicola (autograf)

AM SĂRBĂTORIT

Luna iunie aduce trei motive mari de sărbătoare în familie:

1 iunie – Sfântul Iustin Martirul și Filosoful

Sfantul Iustin Filosoful si Martirul

Când i-am ales numele lui Greuceanu (poveste pe care am relatat-o AICI), am vrut ca unul din nume să aibă rezonanță creștină. Așa am ajuns la Sfântul Iustin. Nu știam pe atunci că se sărbătorește fix de ziua copilului, pe 1 iunie. Ce coincidență frumoasă (dacă credeți în coincidențe!)

Sf. Iustin a trăit între anii 100-160. Născut din părinți păgâni, probabil de origine latină, el s-a convertit la creștinism înainte de anul 132 și a fost martirizat la Roma. Cea mai cunoscută lucrare a sa este Dialogul cu iudeul Trifon, un dialog imaginar între un evreu și un creștin, în care Iustin relatează felul în care s-a convertit la creștinism. Detalii… pe Wikipedia! Povestea e tare drăguță!

2 iunie – ziua cununiei noastre

nunta 2012

nunta 2012

În 2012 am făcut pasul înainte spre viață de familie în 2 (+ cățel). Nunta a durat ca în povești, trei zile și trei nopți, doar că în săptămâni diferite 🙂 deoarece ne-am stabilit în Timișoara în urmă cu mai mulți ani, dar suntem timișoreni de import, am decis să acordăm tuturor șansa de a se bucura alături de noi, așa că am făcut… tanana… 3 petreceri! Eh, una mai mică și două mai mari, dar tot 3 sunt: Timișoara (orașul de adopție), Oradea (localitatea mea natală) și Bolboși, Gorj (localitatea natală a soțului). Obositor, e drept, dar minunat! Amintiri pentru o viață, cu o nuntă ca în povești!

14 iunie – ziua când am devenit corporatist

Continental Automotive

În urmă cu 8 ani lăsam în urmă preconcepțiile și pășeam pe porțile celei mai mari multinaționale din România – Continental Automotive România, urmând să pun în practică 10% din ceea ce învățasem în facultate în rolul de System Test Engineer pentru vehicule comerciale. 8 ani mai târziu iată-mă tot aici, mai înțeleaptă, mai încântată ca oricând de proiectul pe care lucrez și pe impactul pe care acesta îl va avea asupra viitorului automobilelor.

AM FĂCUT

Values Day

Așa cum îi stă bine unui corporatist cu pasiuni obsesive, nu am ratat ocazia de a le povesti colegilor despre proiectele de voluntariat în care sunt implicată, despre importanța implicării în educația copiilor și responsabilitatea noastră de a participa activ la schimbările necesare comunității din care facem parte. Am făcut asta în cadrul evenimentului Conti Talks, un fel de TEDx intern, parte a campaniei Values Days. Am avut emoții ca niciodată! Pare-se că atunci când vorbesc despre lucrurile ce mă pasionează și mă fac fericită iese la iveală tracul! V-am arătat oare ce cadouri mișto primesc corporatiștii ce ies din bula de confort? 🙂

cadouri Values Day

Lansarea cărților Ploaia curcubeu și Spiridușii luminii de Andreea Iatagan la Timișoara

După lupte seculare ce au durat.. ceva ani… am cunoscut-o pe doamna minunată ce vorbește din suflet despre educație cu dragoste (din dragoste, cu dragoste, aș spune eu): Andreea Iatagan Dacă la atelierul creativ pe care l-a susținut la clasa piticilor mei cititori am fost doar un spectator vrăjit de vocea și cuvintele ei, la librăria mea preferată din Timișoara am avut onoarea să moderez întâlnirea ei cu micii timișoreni dornici că o cunoască. Mai multe detalii… în articolul Andreea Iatagan, Ploaia curcubeu și Spiridușii luminii la Timișoara

Andreea Iatagan, Ploaia curcubeu și Spiridușii luminii la Timișoara

AM URMĂRIT ÎNDEAPROAPE

Citești, crești și te însănătoșești

Data de 5 iunie a marcat un prim succes a proiectului: Anca și Larisa au dotat cu cărți prima bibliotecă intraspitalicească din Timișoara, cea a secției hemato-oncologie pediatrică din cadrul Spitalului Louis Țurcanu. Apoi, o săptămână mai târziu, montau și biblioteca secției de pediatrie din Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin. Sunt atât de mândră de fetele astea două! Ba mai mult, ca să susțină achiziționarea de noi corpuri de bibliotecă pentru viitoarele locații, fetele au participat la Generosity Boulevard, evenimentul ce a urmat Values Day, prin care fiecare dintre vorbitorii TEDx-ului intern a putut susține și promova un ONG. Nu puteam rata ocazia de a le susține, așa că, normal, proiectul susținut de mine a fost Citești, crești și te însănătoșești

Și, deși la început ne-am propus să creăm biblioteci intraspitalicești pe secțiile de pediatrie, pe măsură ce proiectul nostru se dezvoltă ne dăm seama de nevoia de cărți și lectură în secțiile unde pacienții petrec mult timp. De aceea, prima bibliotecă pe o secție de spital adulți a fost montată tot luna aceasta, în Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia, secția pneumologie. Sunt atât de mândră de fetele astea două și de reușita lor și, mai ales, de faptul că în 3 săptămâni au putut crea, doar din donații, 3 biblioteci intraspitalicești!

Citesti, cresti si te insanatosesti

Citesti, cresti si te insanatosesti

Citesti, cresti si te insanatosesti

Citesti, cresti si te insanatosesti

Citește după cei 7 ani de-acasă

Auzim mereu: ,,…copiii din ziua de azi nu mai citesc!” Acest proiect este dovada că dacă găseşti drumul spre ,,mintea şi sufletul celor mici „, dacă găseşti cărţile potrivite şi te ,,modelezi” ca dascăl vremurilor se poate şi se citeşte! ne-a spus doamna învățătoare Seserman Veturia. Am încheiat prima ediție a acestui proiect minunat și feedback-urile sunt minunate! Am învățat și noi, alături de copii și învățătoarele lor, cum e mai bine să ne organizăm și vom reveni, cu siguranță, din toamnă cu un proiect mai bun, mai interesant, mai creativ!

Ehe, dacă să vedeți voi doar ce urmează luna asta…! Abia aștept să vă povestesc!

Facebook Comments

Similar Posts