„A venit vacanța!“ SAU „a venit vacanța?“. S-a dus și luna iunie…

Dacă prima parte a lunii iunie a fost una plină de evenimente, a doua jumătate m-a copleșit, de-a dreptul! Ies cam șifonată din luna asta, cu oboseala la cote maxime. Așa că… energia mea nu stă în prima cafea, nici măcar în a doua și nici, aoleo, în a treia, ci stă într-un pliculeț de magneziu în fiecare zi! Face minuni! Curioși de unde oboseala? Țineți cont că sunt corporatistă în prima parte a zilei…

... energia mea nu stă în prima cafea, nici măcar în a doua și nici, aoleo, în a treia, ci stă într-un pliculeț de magneziu în fiecare zi!

AM CITIT

Noi, corporatiștii, hipsteri prin excelență, trăim într-o realitate falsă, ne spune toată lumea. Sloganuri false, LEDuri ce-ți iau ochii, lumini artificiale, toate contribuie la crearea unui stil de viață aparent… fără viață. Așa zic ceilalți. Corporatiștii nu trăiesc, ei (supra)viețuiesc. Se spune. Romanul Plec – roman cu publicitari, magar si umbre de Cristina Andone vine tocmai la momentul potrivit să ne salveze onoarea. Nu sunt ironică. Noi, corporatiștii, avem o viață în afara orelor de program. Nu suntem niște roboței aliniați, cu standarde de calitate bifate. Despre acest volum am scris >> aici!

Plec, de Cristina Antone (Editura Univers)

Femei care iubesc prea mult, de Robin Norwood (Editura Litera) este cartea pe care o citesc cu tot sufletul, cu toată inima și cu toată atenția. Mi se pare cea mai bună carte de dezvoltare personală pentru femei, abordând motivele pentru care atâtea femei aflate în căutarea unui bărbat care să le iubească par să găsească, inevitabil, parteneri labili, lipsiți de sentimente. Se analizează, de asemenea, și motivul pentru care, chiar și atunci când înțelegem că relația pe care o avem nu este ceea ce ne doream, ne vine totuși atât de greu să îi punem capăt. În calitate de psiholog practicant, autoarea prezintă poveștile reale ale unor femei pentru care iubirea normală a devenit exagerată atunci când, deși partenerul era nepotrivit, indiferent sau indisponibil, nu puteau renunța la el – ba chiar îl doreau și aveau nevoie de el mai mult ca înainte. Nu pot spune că acum le înțeleg pe femeile abuzate, fizic și psihic, care acceptă să rămână alături de abuzatori, dar pot să spun că mi-e mult mai clar de ce acceptă situația. Genială carte! O recomand tuturor!

Femei care iubesc prea mult, de Robin Norwood (Editura Litera)

AM FĂCUT

De două ori… moderator de eveniment cultural

După lupte seculare ce au durat… 10 luni… Anca Zaharia a ajuns să își lanseze sarcastico-ironico-haiosul Jurnal de librar și la Penitenciar. Și nu a venit singură, ci a fost însoțită de scriitorul Mihai Ignat, care a prezentat cele mai recent volume publicate – poezii, Frigul (elegii), teatru, Ei sunt printre noi (cartea monologurilor). A fost o întâlnire senzațională, mai ales pentru că majoritatea persoanelor private de libertate cunoșteau bine scrierile Ancăi și au fost foarte curioase în privița poeziilor lui Mihai Ignat, dar au avut foarte multe întrebări despre scrierea creativă.

Discuțiile au fost la fel de interesante și în a doua parte a zilei, când am moderat întâlnirea celor doi scriitori cu cititorii timișoreni la librăria La Două Bufnițe. Am fost în număr restrâns, dar poate tocmai asta a dat farmecul întâlnirii, discuțiile fiind libere și informale.

Cu Anca Zaharia, Daniela Silindean si Mihai Ignat la La Două Bufniţe

Cu Anca Zaharia, Daniela Silindean si Mihai Ignat la La Două Bufniţe

Legenda cerului de Ileana Vasilescu

Un proiect la care am lucrat cu foarte mare drag la începutul anului este volumul Legenda cerului de Ileana Vasilescu. E un volum pe care l-am corectat și din care am învățat tare multe! Despre acest volum am scris >> aici!

Legenda cerului de Ileana Vasilescu

Povești la Grădinița cu program prelungit din comuna Bucovăț, județul Timiș

Abia am așteptat terminarea anului școlar 2017/2018 să dau drumul unui nou proiect! De această dată, unul cu mare însemnătate sufletului meu: citirea de povești la Grădinița cu program prelungit din comuna Bucovăț. Cred cu tărie că schimbarea începe cu noi, în comunitatea din care facem parte. Așa că am privilegiul de a lucra acum cu 20 de copii minunați, cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 9 ani, care își petrec vacanța de vară la Grădinița satului unde ne vom muta curând. Scopul acestui proiect este trezirea interesului pentru citit și literatură încă de la vârstă mică, când copilul este la grădiniță.

La prima noastră întâlnire (eu) am citit și (ei) au ascultat povestea Te iubesc orice-ai face, de Printesa urbana. Am discutat puțin apoi despre importanța ascultării sfaturilor părinților și am colorat o inimă specială, care semnifica dragostea părinților față de propriul copil, indiferent de distanță și de condiții. La cea de-a două întâlnire am fost primită cu îmbrățișări, am fost atât de emoționată! Am citit și discutat despre povestea Tobias, elefănțelul colorat, de Claudia Groza. Am discutat despre rolul important pe care fiecare îl are în lume, despre lucrurile care ne fac deosebiți și despre cum ne putem transforma ciudățeniile în calități. La final, copiii au primit multe cărți cu ilustrații, pe care să le răsfoiască plini de curiozitate. Am încercat și să ansamblăm o minge-pușculiță-puzzle, dar am dat puțin greș, mai repetăm până data viitoare, când vom deveni experți!

Povești la Grădinița cu program prelungit din comuna Bucovăț, județul Timiș

Povești la Grădinița cu program prelungit din comuna Bucovăț, județul Timiș

Povești la Grădinița cu program prelungit din comuna Bucovăț, județul Timiș

URMĂRESC ÎNDEAPROAPE

Citești, crești și te însănătoșești

Proiectul nu e în vacanță, ci e în strângere de donații pentru următoarele biblioteci intraspitalicești. Urmează Clinica de Psihiatrie Infantilă Timișoara și Secţia de recuperare, medicină fizică şi balneologie copii Băile 1 Mai! Demarăm în curând o campanie de promovare a proiectului și de strângere de cărți, abia aștept să vă povestesc despre asta! Așa că, până atunci, vă invit să scotociți prin biblioteci și dulapuri după cărțile ce «v-au rămas mici» sau pe care credeți că nu le veți reciti, după jocurile educative care doar adună praf, uitate în vreun colț, și să le puneți deoparte… Dar din dar se face Rai… În fiecare secție avem de umplut 5 rafturi – 4 de cărți pe categorii de vârstă (2-6 ani, 6-10 ani, 10-14 ani, 14+) și un raft cu jocuri educative, cărți și creioane de colorat.

Citești, crești și te însănătoșești

Citește după cei 7 ani de-acasă

Acest proiect este în vacanță! Mulțumim tuturor pentru un an deosebit cu o colaborare minunată! Acum, la finalul primei ediții, încercăm să îmbunătățim lucrurile pentru anul viitor! Așa că… ne reauzim din toamnă cu vești noi și surprinzătoare!

Grădina cu legume

Pentru cei curioși ce face Patricia în timpul liber… 🙂 da, da, timpul liber mult și de(n)s. De 2 ani de zile timpul liber de după activitățile din timpul liber ni-l petrecem în grădină, undeva departe de Timișoara, dar suficient de aproape încât să ne propunem ca în câțiva ani să devină căminul nostru. Viața la țară îmi priește: am febră musculară, după ore de lucru intens în grădină, plivit, smuls buruieni, săpat, udat, cules recolta zilei (sau, în traducere ca la sală, abdomene, genuflexiuni, fandări, sărit de pe un picior pe altul, aruncat, smuls). Iar a doua zi, de la capăt, în plantația de căpșuni! E și momentul meu de maximă relaxare, când gândurile se opresc parcă și se odihnesc, uită de deadline-uri, recenzii, articole, sisteme de ajutorare a șoferului, programare, mașini semi-autonome și autonome…

Grădina cu legume

Grădina cu legume

Grădina cu legume

Grădina cu legume

Grădina cu legume

Dar când nu mai poți, mai poți puțin de fapt, e motto-ul meu. Așa că… om vedea ce ne rezervă iulie! Cu certitudine demarează în trombă, cu propria-mi lansare de carte, unde vă aștept cu drag! Detalii AICI!

Facebook Comments

Similar Posts