Obiective – intenție și materializate. Sau cum să concretizăm panoul viselor

Oboseala se adună. În fuga către mâine, uităm de azi. Apoi apare nostalgia, lacrima, sughițul. A fost o perioadă plină. Neașteptat de plină pe luna iulie, care o voiam de vacanță. Însă am renăscut și sunt mai vie ca niciodată. M-am pierdut într-o pauză departe de mine. Îmi cer scuze. Acum sunt hotărâtă să trăiesc în fiecare zi. Mult și intens. Am găsit puterea și lumina să renasc. Am avut nevoie de speranță și am găsit-o. Se poate! Bine ne-am regăsit! Mi-am restabilit obiectivele. Am profitat de această lună să încep și o căutare în interiorul meu, așa am ajuns să citesc multe bloguri și cărți de dezvoltare personală. Eu deja îl citeam cu sufletul la gură pe Pera Novacovici (cu el am stat de vorbă aici), iar de ceva timp deja l-am descoperit pe Andy Szekely. Răsfoind blogul lui Andy, am descoperit un exercițiu fascinant, care subliniază diferența dintre un obiectiv și o intenție. Există numeroase cursuri despre stabilirea obiectivelor și foarte puține despre realizarea lor. Motivul este probabil banal: este mai simplu și mai „fun” să stabilești obiective decât să muncești ca să le atingi. În acest articol am aflat despre o metodă de a stabili obiective care face lucrurile „să se întâmple” în mod firesc, fără eforturi de voință ieșite din comun (el o numește conectarea la intenție) și care este următorul meu „task” de 30 de zile. Pașii sunt simpli, cine începe cu mine de astăzi să își transforme visele în realitate?

Haideți să luăm un caiet nescris și să îl transformăm în cartea magică a visurilor noastre. Clar, asta pe lângă panoul dorințelor! Am deschis caietul la a doua pagină (reflex din școala primară, când prima pagină era veșnic lăsată goală) și am început lista celor 10 lucruri care doresc să mi se întâmple în următorii ani. Dorințele mele includ:

  • să avem cu toții o sănătate mai bună
  • să am mai mult timp liber să îl petrec cu familia
  • să vadă lumina proiectele mele
  • să ne mutăm la casă

Pe celelalte le păstrez pentru mine, sunt intime, personale și prea apropiate sufletului meu ca să le pun în fața tuturor. Ar fi ca și cum aș face „pornografia gândurilor”.

Apoi, vom scrie aceste intenții timp de 30 de zile, în fiecare zi, fără să ne uităm la ceea ce am scris în ziua precedentă. Andy ne avertizează că pe parcursul celor 30 de zile unele dintre intenții vor deveni din ce în ce mai clare,  iar altele își vor pierde din claritate sau chiar vor dispărea din listă.

În timp ce scriam rândurile de mai sus am avut tendința să explicitez unele obiective. Deja mi-am vizualizat casa: este o casă pe un singur etaj, cu multe încăperi spațioase și luminoase, cu o bucătărie complet echipată și utilată, cu două băi, din care una cu jacuzzi, cu o curte plină de verdeață (la curtea asta am visat în 2016 și iată că a apărut în viața noastră deja!), cu loc de joacă pentru Greuceanu și mult spațiu pentru visare. Și am avut dorința de moment să îi acord și un termen limită: 1 februarie 2021. În mintea mea casa deja există. Acum trebuie doar să apară și în realitatea mea.

Realitatea din mintea voastră cum arată?

Facebook Comments

Similar Posts