Produsele mele cosmetice și de igienă personală. OMG!

Pentru o persoană care nu pune accent pe aspectul exterior, am extrem de multe produse cosmetice și de igienă personală. Și mi se pare cumva normal și natural, deoarece igiena personală e un lucru foarte important! Numai despre asta nu scrisesem pe blogul meu! 🙂 deci pentru totul există un început!

Consider că brandul e mai puțin important când vorbim despre alegerea produselor, deoarece tipul pielii, stilul de viață, posibilitățile financiare, preferințele personale diferă de la caz la caz și nu există o rețetă generală de urmat. Pot spune ce funcționează excelent în cazul meu, produse la care am ajuns (și cu care voi rămâne mult timp de acum încolo) după multe încercări eșuate și semi-eșuate sau pe care le prefer din varia motive!

Îngrijirea tenului

Machiajul nu este punctul meu forte, uit complet dimineața să îmi pun pe față un amărât de ruj și un mascara pe gene, însă e o rutină clară cea de îngrijire a tenului! Am un ten tare ciudat, cumva nestatornic și de necontrolat. Ba e gras, ba e uscat, ba e absolut normal și eu sunt nebună! Așa că am de toate, pentru toate perioadele lui de neliniște!

Gama StopAcnee de la Gerovital e o minune pentru mine în perioadele în care redevin adolescentă (cel puțin din punct de vedere al tenului!). Am întotdeauna în casă kitul tratament cosmetic. Aleg varianta aceasta deoarece Gama este dezvoltată ca o soluție completă pentru problematica tenului gras, acneic, având produse complementare care trebuie folosite conform unei scheme de tratament (ordinea etapelor de utilizare este sugerată prin cifrele de pe eticheta produselor).

Laptele demachiant Sublime Fresh de la LOreal este pentru perioada în care tenul meu dă semne de normalitate, curățând în profunzime tenul și zona ochilor de impurități și orice urmă de machiaj.

Scrubul pentru față nu îmi lipsește din casă de când am observat ce multe beneficii are pentru tenul meu. Fiind responsabil pentru exfolierea stratului superficial al pielii, în acest fel reușesc să îmi păstrez pielea curată și porii să rămână micșorați și curați. Am observat de asemenea că pielea absoarbe mult mai bine crema pe care o aplic. În această perioadă am un scrub cumpărat din magazin, din California, dar în mod normal îmi fac propriul scrub, din 1 lingură de cafea măcinată și 1 lingură de ulei de măsline.

Atât laptele demachiant, cât și scrubul pe aplic folosind o perie electrică pentru îngrijirea zilnică a feței cu 2 capete (curățare în profunzime și peeling/microdermoabraziune). Mi-am achiziționat-o tot din California, a fost o revelație pentru mine, iar apoi am constatat că există și în România. Cei mai bine investiți 5$! 🙂

În ce privește hidratarea, am doar două creme. Încă nu simt nevoia de creme dedicate diverselor zone ale feței sau perioade ale zilei. Eu folosesc cremă doar seara, înainte de culcare, și am mereu la îndemână două tipuri: una mai grasă, anti-rid, pentru perioadele de ten uscat și una mai ușoară, pe bază de apă, pentru crizele adolescentine ale tenului (normal și mixt). Cea din urmă este întotdeauna o cremă din comerț, în această perioadă am o cremă de la Yves Rocher, Cremă pentru hidratare intensă 48 de ore HYDRA VÉGÉTAL, de care sunt mulțumită. În ce privește crema grasă, aici am o singură opțiune: produs personalizat, realizat de Soap Verde-Viu – săpun natural de casă, cremă antirid cu extract de toporași (viorele) și colagen.

Soap Verde-Viu – săpun natural de casă îmi furnizează și săpunul pe care îl folosesc pentru demachierea în profunzime, cu lapte de capră și scorțișoară.

Îngrijirea unghiilor

Acesta e un domeniu în care am intrat de foarte curând, datorită/din cauza bloggeriței Paula Dunia Aldescu. O citeam pe Paula în fiecare vineri cum ne certa:

Ai cap, mâini și picioare, ești doamnă. Eu sunt, tu ești, ea este. #dunia #blogger #obiceiurifrumoase #manichiura

Așa că m-am executat! Manichiură impecabilă, zi de zi. Și fără mare efort! Dar și pedichiură clasică, dar curată!

lacuri de unghii

În ce privește lacul de unghii, sunt foarte mulțumită de ce am găsit la Avon și Oriflame. Mi-am făcut o adevărată colecție de culori, așa că le schimb tot la 3 zile. Pentru înlăturare folosesc dizolvant fără acetonă, iar pentru îngrijire, scurtare, dare de formă am o super trusă de manichiură-pedichiură de la Beurer. Include mai multe accesorii: con de safir, lung și abraziv (pentru îndepărtarea rapidă a calusului și a altor suprafețe tari de pe talpă sau călcâi), con de fetru (pentru netezirea și lustruirea unghiilor, precum și pentru curățarea suprafeței lor), disc de safir cu granulație fină (pentru îndepărtarea depunerilor și netezirea unghiilor), cilindru șlefuitor (pentru șlefuirea și rectificarea suprafețelor grosiere), accesoriu circular de safir (pentru îndepărtarea exactă a bătăturilor), accesoriu tip ac (instrument de precizie pentru corecții), disc de safir abraziv (pentru îndepărtarea unghiilor îngroșate), accesoriu „flame shape” (pentru eliminarea unghiilor încarnate)TrusaManichiuraPedichiura_Beurer.

 

Mândră de unghiile mele, ce mai!

Igiena corporală

În ce privește dușul zilnic, Soap Verde-Viu – săpun natural de casă îmi furnizează și singurul săpun care mi-a îndepărtat mirosul de traspirație pregnant de care nu reușeam să scap de când am născut. Nu mai folosesc gel de duș din comerț, acest săpun îmi este suficient. Tot de la Soap Verde-Viu – săpun natural de casă îmi cumpăr și săpunul anticelulitic. Cea mai bună invenție! Împreună cu crema anticelulitică cu ghimbir și chilli fac minuni! Pe încercate!

Săpun anticelulitic de la Soap Verde-Viu - săpun natural de casă

Nu sunt adepta cremelor hidratante de corp (decât, bineînțeles, după expunerea îndelungată la soare, dar despre asta vă povestesc altă dată!), iar in loc de scrub folosesc săpunul anticelulitic de mai sus. Simplu și la obiect!

Igiena părului

Aici sunt semi-consecventă, părul meu nu este foarte pretențios, nu are nimic special de evidențiat, așa că merg pe ce se nimerește! Prefer șampoanele Farmec/Gerovital dintr-un mic patriotism, dar nu mă limitez la ele. În schimb, am descoperit tot la Soap Verde-Viu – săpun natural de casă un balsam de păr minunat, Balsam de păr nutritiv, anti-rupere. Dragoste la prima uscare! Netezește părul, ajută la descurcare și pieptănare, conferă un plus de luciu și hidratare și are un parfum floral subtil.

Balsam de păr nutritiv, anti-rupere de la Soap Verde-Viu - săpun natural de casă

Săptămânal, îmi realizez câte o mască homemade, după căutări îndelungate pe atotștiutorul Google, în funcție de anotimp, necesități, ingrediente….

Machiaj

Ei, acesta e un domeniu total necunoscut pentru mine, îmi cumpăr produsele pe baza recomandărilor altor bloggerițe din domeniu, cu mult mai multă experiență! Singurele produse ce nu îmi lipsesc din casă / geantă sunt rujurile și mascare. Am produse de la diferite branduri, culori variate, texturi diferite. Multe cumpărate sub impulsul momentului, din cauza recomandărilor pozitive, dar a căror achiziție nu o regret! Niciodată nu știi când ai nevoie!

Machiaje

Sunt însă obsedată de rujuri, cred că am în total peste 20, culori diferite, texturi diferite, mate, lucioase, lichide, solide. Le țin împrăștiate prin diverse locuri, ca să mă lovesc de ele și să le folosesc: în mașină, în fiecare geantă, la oglindă, în dormitor… Iar, mai nou, am descoperit primer mascara, care mi-a devenit indispensabil!

primer mascara

Ce-mi lipsește?

Vă rog să mă trageți de mânecă: ce îmi lipsește și la ce mi-ar folosi? Nu dețin adevărul absolut și sunt mereu în căutarea de ritualuri noi de îngrijire! AJUTOR!

Fotografie cover de shawnee wilborn de pe Unsplash

Facebook Comments

Similar Posts