Ce am făcut în luna septembrie? Recapitulareeee!

Ehe, și iată că toamna și-a intrat în drepturi! Plouă mărunt afară, cerul e plumburiu, apăsător, am urcat hainele de vară în pod. Dar cumva îmi lipsea atmosfera asta, e normală, e toamna copilăriei mele. Ziua miroase a ardei copți, a compoturi și zacuscă, a gutui și nuci, seara miroase a brumă și frig, a lemne arse în sobă și fum. Am pornit centrala, chiar dacă ziua încă mai încerc să rămân în tricou, ca o iluzie că toamna e doar o prelungire a verii cu alte nuanțe. Și mă consolez cu amintirile începutului lunii septembrie, una plină de încărcătură sufletească pentru mine.

Concediu pe Coasta Dalmației
Concediu pe Coasta Dalmației

Uneori visăm cu ochii deschiși îmbiați de pozele altora din vacanță. Ne imaginăm ce fain ar fi să fim și noi acolo, să călătorim, apoi ne facem traseul și bugetul și rămânem acasă 🙂 anul acesta, dintr-un impuls, am decis să mergem în concediu în Croația. Și a fost o hotărâre tare bună… dar despre asta am povestit deja 👉🏼 <<AICI>>!

Aventuri în lumea lui Constantin Brâncuși

Aventuri în lumea lui Constantin Brâncuși

Surprizăăăă! La mijloc de toamnă rece, corectura e în toi la cartea pentru copii la care visez de 8 ani: Aventuri în lumea lui Constantin Brâncuși. În curând, foarte curând, la Editura Brumar din Timișoara! Roșul acela în abundență e de bine, dovada unui volum fără greșeală! Abia aștept să țin acest puiuț în brațe!

Albinuța Uța-Uța

Albinuța Uța-Uța

Unu, doi, unu, doi, oare ce-avem aici noi? O fărâmă de suflet e răspunsul corect! O fărâmă din sufletul meu, deoarece este una din ilustrațiile minunate care transpun în culoare povestea albinuței Uța-Uța! Toamna asta se arată bogată tare, căci încă o poveste din colțul imaginației mele va vedea lumina tiparului! De această dată, o poveste dedicată celor mici, novici în tainele literelor! Editura Creanga Fermecată mi-a acordat încrederea și onoarea de a mă regăsi printre autorii săi! Știți că bucuria din sufletul meu a dat pe dinafară? O regăsiți în culorile aurei… în curând, foarte curând…

Joc pentru copii de cultură generală despre istoria românilor

Joc pentru copii de cultură generală despre istoria românilor

Dacă unii nu dorm vara, vorba melodiei celebre de acum câțiva ani, eu toamna nu am astâmpăr! Așa că am trecut la al treilea proiect mare a anului: jocul de cultură generală despre istoria românilor la care lucrez de zor și cu spor alături de Raluca Olariu! Eu sunt cu documentarea, ea e cu grafica și conceptul de design. Dar promit că va ieși ceva frumoooooooos tare, ca pentru Centenar!

(Re)lansarea colecției Pădurea Muzicală de Cristina Andone

(Re)lansarea colecției Pădurea Muzicală de Cristina Andone

Rapsodia română și Lia Ciocârlia mă duc mereu cu gândul la cartea Enescu și hora razelor de soare de Cristina Andone. Așa că nu puteam arata ocazia să o cunosc pe această scriitoare – rază de soare, pe care o admir demult, de pe vremea când nu avea notorietatea de azi! I-am citit toate cărțile, atât cele pentru oameni mari (despre Plec – roman cu publicitari, măgar și umbre am scris pe Serial Readers!), cât și cele pentru copii.

(Re)lansarea colecției Pădurea Muzicală de Cristina Andone

Cu ocazia (re)lansării colecției Pădurea Muzicală la Timișoara, am urmărit-o cu ce dibăcie și carismă i-a vrăjit pe copiii care au participat la întâlnirea de la Librăria La Două Bufnițe. A fost o atmosferă destinsă, extraordinară, și prin jocurile și momentele hazlii propuse cu siguranță copiii au reținut cele mai importante lecții despre muzica clasică!

Cluburile de lectură

Luna septembrie a fost luna mea de concediu în ceea ce privește cluburile de lectură. Am profitat însă de timpul liber să mă adun și să mă (re)organizez…

Peste vară, Înapoi pe Solaris de Dan Perșa a fost o constantă a clubului de lectură de la Penitenciarul Timișoara. A fost, cu certitudine, citită de peste 100 de persoane private de libertate, și cu toții au fost fascinați de această carte. O părere a ieșit în evidență clar și am fi fost prea egoiști să nu o împărtășim cu voi… V-am stârnit curiozitatea? Articolul e 👉🏼<<AICI>>

Biblioteca stradală Bucovăț

Biblioteca stradală Bucovăț

Chiar dacă lucrul cu copiii a stagnat, proiectele nu au stat pe loc! Așa că am reușit să pun în practică un proiect mult gândit: biblioteca stradală Bucovăț! Despre idee și implementare am povestit deja 👉🏼 <<AICI>>! Despre mentenanță și bucuria că a prins la copii am scris pe pagina mea de Facebook 👉🏼 <<AICI>>

Ce urmează?

Luna octombrie e în plină desfășurare, în forță! Și e tare faină…

Facebook Comments

Similar Posts