2 jocuri de societate excelente pentru distracție în familie alături de năzdrăvanii de 4+ ani
Îmi dau seama că Greuceanu meu a crescut nu numai după schimbările ce trebuie să le fac în garderoba lui, ci și din prisma jocurilor pe care le jucăm. De curând, a descoperit și primele jocuri de societate, așa că seară de seară ne provoacă la câte un mic turneu. Pe moment, ne limităm la două jocuri ușoare și amuzante: Arriba! și Pantomime.
Arriba!
Este o versiune a celebrului joc Jungle speed. Noi îl avem în varianta în limba germană, dar acesta nu e un impediment, deoarece joaca nu implică citit.
Jocul are o complexitate redusă și se bazează pe spiritul de observație, reflexele rapide și dexteritatea jucătorilor (minim 2, maxim 8). Fiecare jucător primește o serie de carduri. Pentru a câștiga, trebuie să fii primul care scapă de toate cardurile. Fiecare jucător arată o carte din teancul propriu şi o pune cu faţa în sus. Dacă 2 cărți sunt identice, acei jucători trebuie să se lupte pentru Totem, un obiect de lemn ce e așezat în mijlocul mesei. Cel care fură totemul va da jucătorului care a pierdut cardurile sale decartate până atunci. Deși majoritatea cardurilor au perechi identice, anumite cărți sunt aproape identice, ceea ce poate păcăli un jucător nefericit să apuce totemul din greșeală, ceea ce se pedepsește prin luarea tuturor jocurilor decartate până atunci. Alte cărți forțează jucătorii să apuce totemul deodată sau să dea cu zarul-titirez și să facă ceea ce scrie pe el.
Greuceanu încă nu are spiritul de observație atât de ascuțit, așa că și noi ne mai facem că nu vedem… cert e că avem un bun început în această direcție!
Pantomime
Este un joc extrem de distractiv, pe care totuși l-am adaptat puțin, ca să îl poată juca și Greuceanu. Deși are complexitate mică și este recomandat de la 4 ani în sus, este încă destul de dificil pentru el. Jucătorii (minim 4, maxim 16) se împart pe echipe, și trebuie să mimeze diferite animale pe care echipa lor trebuie să le ghicească. Un cartonaș cu un iepure poate e o floare la ureche, dar oare cum se minează un căluț de mare sau un urs panda? Deoarece noi suntem doar 3, nu ne împărțin pe echipe, ci următorul jucător trebuie să ghicească animalul. Ba mai mult, permitem, pe lângă exprimarea prin gesturi și mimică, și emiterea sunetelor pe care le face animalul. Distracția e asigurată. Greuceanu îi spune „jocul cu șoricelul”, din cauza șoricelului maimuței desenate pe planșa de joc.
Facebook Comments