Am scris despre… Klaudia Muntean și Patrick Șeitan

Astăzi gândul mi-a zburat la Klaudia Muntean, la jocurile ei creative pentru copii și la felul în care susține și promovează întâlnirea copiilor cu arta… Așa că m-am gândit că ar fi bine să resuscitez puțin niște articole mai vechi despre ea, activitatea ei, îmi sunt prea dragi ca să le las să râncezească sub pătura de praf a uitării…

Când am parte de o nouă grupă de copii de clasele pregătitoare sau întâi la clubul de lectură, scot la lumină cartea lui Patrick Șeitan, Poveștile de pe corabia lui Patrick. Când a scris aceste povești, avea doar 6 ani, dar o imaginație cât pentru o viață întreagă. Patrick Șeitan este dovada că orice copil poate fi scriitor, că talentul există lăuntric, în copil, că e nevoie doar să avem încredere în forțele lor, să nu le îngrădim imaginația, și să îi lăsăm să zburde cu capul în nori, fără să punem praguri de sus artificiale. Vă invit să citiți mai multe despre el și cartea lui în interviul publicat pe Hyperliteratura în decembrie 2015, când Patrick avea doar 7 ani: DE VORBĂ CU PATRICK ȘEITAN, SCRIITOR LA 6 ANI

PovestileDePeCorabiaLuiPatrick_PatrickSeitan

Talentul lui Patrick a fost descoperit și ajutat să se materializeze în povești inedite de Klaudia Muntean, de meserie storyteller, iar în timpul liber inventatoare de povești și jocuri. Ea este creatoarea primului JOC DE SCRIERE CREATIVĂ din România, un excelent material pentru dezvoltarea creativității copiilor. După prima ediție a Concursului de Scriere Creativă „Făuritorii de Povești”, ce a avut loc în 2015, am publicat pe Hyperliteratura un articol cuprinzând CELE MAI FRUMOASE COMPUNERI ALE COPIILOR CONCEPUTE CU AJUTORUL PRIMULUI JOC DE SCRIERE CREATIVĂ DIN ROMÂNIA! Copiii au fost minunați și stiu că vă vor plăcea la nebunie poveștile lor!

joc-de-scriere-creativa

Jocul este o prelungire firească a volumului Visul Aksharei, o poveste originală scrisă de Klaudia Muntean.

VisulAksharei_KlaudiaMuntean

Munca Claudiei este fascinantă, are o energie extraordinară și este neobosită, așa că din imaginația și mâinile ei au mai ieșit două jocuri originale: Colecționarii de artă și Colecționarii de scrisori rare.

Jocuri_ClaudiaMuntean

Așadar, vă invit să vă antrenați copiii în astfel de jocuri, în activități de dezvoltare a scrierii creative și veți vedea ce rezultate fantastice veți obține în timp! Copiii sunt o sursă inepuizabilă de creativitate și talent, lăsați să se desfășoare ne vor releva o lume magică, la care noi, adulții, doar tânjim!

Facebook Comments

Similar Posts