Albinuța Uța-Uța a ajuns la școlile izolate din mediul rural!
Vă mai amintiți mica noastră campanie de cărți ilustrate pentru copii dăruite unor școli izolate din mediul rural? Albinuța Uța-Uța a ajuns la școlile izolate din mediul rural! Bucuria o trăiesc alături de Cristina Antonica, omul și sufletul din spatele Editurii Creanga Fermecată, la intensitate maximă.
Realitatea românească ne-a dat pe spate, iar feedback-ul cadrelor didactice și al copiilor este peste așteptări, e un rollercoaster emoțional permanent. Unele mesaje ne duc inimile pe culmile optimismului incurabil, altele însă ne dor până în măduva oaselor. Cum este acest mesaj, pe care l-am descoperit într-o dimineață în mesageria privată:
Bună ziua! Mă bucură enorm acest mesaj, înseamnă foarte mult pentru mine să știu că, prin intermediul dvs, pot aduce o bucurie copilașilor mei. Ei mă învață zi de zi să mă bucur de orice lucru mic, să împart cu ceilalți tot ce am, să zâmbesc și să trăiesc simplu… simplu și frumos! În schimb, trebuie să-i învăț și eu atâtea lucruri… mă tem că niciodată nu vor fi pregătiți cu adevărat pentru viață! Cu siguranță vă voi trimite fotografii! Vă mulțumim pentru câteva zâmbetele ce vor apărea pe chipul unor copilași minunați!
Acel mă tem că niciodată nu vor fi pregătiți pentru viață este dureros… o declarație lucidă a situației din zonele astea! Pe listă au fost școli unde pachetul a ajuns cu mare întârziere pentru că poștașul vine în sat doar de două ori pe lună sau nu există deloc poștaș în regiune. Au fost cadre didactice care au dedicat o săptămână întreaga subiectului uneia dintre cărți și au transformat totul într-un eveniment, ceea ce ne-a măgulit. Copiii sunt superbi și puri în esența lor, iar bucuria mea, ca autor al uneia dintre cărți, e enormă și sunt recunoscătoare Lui că mi-a adus-o pe Cristina în preajmă. Sunt recunoscătoare că povestea mea a ajuns, prin intermediul ei, la mii de copii. Și mesajul nostru a fost auzit până departe.
Am tot văzut de-a lungul timpului discuții despre numărul redus al titlurilor scrise și publicate de autori români. Istoria legendelor, basmelor și poveștilor românești nu este una comodă, ușor de digerat. În goana parentajului permisiv și protector avem tendința de a alege material ușor sau bazat pe notorietate. A mea Albinuța Uța-Uța este o poveste simplă despre prietenie și ajutor dezinteresat. De unde știi cum mă cheamă de Alexandra Lopotaru e o poveste circulară despre întrebările nevinovate ale copilăriei. Titluri sunt, rămâne să fie educat gustul pentru ele.
Vă las mai jos câteva fotografii cu cele două cărticele în mâini curioase de copii. Mulțumesc tuturor pentru deschidere. Doar împreună putem schimba ceva, fapte mici, dar semnificative!
Facebook Comments