Google AR

Distracție cu noua funcție de căutare Google AR!

La conferința Google I/O din 2019, Google a anunțat o mulțime de funcții AR, iar prima funcție implementată a fost posibilitatea de a previzualiza animalele prin realitate augmentată în Căutarea Google.

Aceste animale AR noi din Căutarea Google pot fi accesate direct din panoul de căutare: în bara de căutare introduci animalul căutat (în limba română sau engleză), apoi apeși pe opțiunea Vizualizați în 3D din căsuța Vedeți de aproape un (numele animalului) de dimensiuni reale. În prima fază animalul apare pe un fundal alb, în 3D, cu sunetul aferent scos de el, imaginea putând fi rotită spre vizualizare. Pentru a putea integra animalul în imaginea casei tale, apeși pe butonul View in your space! În prima fază este necesară o ușoară calibrare, pentru reperarea solului, apoi animalul apare în dimensiune reală în mediul tău.

Realitatea augmentată, Augmented Reality (AR), este una dintre noile tehnologii ce încep să acapereze cât mai mult teren în domeniul IT și de Business. Aceasta reprezintă o experiență interactivă bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală, astfel creând o lume reală augmentată de către informația generată virtual, bazată pe o dimensiune senzorială umană ce poate să fie fundamentată de senzorii vizuali, auditivi, olfactivi și/sau somatosenzoriali. Realitatea augmentată poate să fie definită ca și un sistem ce îndeplinește trei activități de bază: combinația dintre lumea reală și virtuală, interacțiunea în timp real și înregistrarea 3D exactă a obiectelor virtuale și reale.

Opțiunile pe care noi le-am descoperit sunt: urs panda, ponei, leu, pisică, caracatiță, lup, broască țestoasă, piton, rottweiler, mops, lophiiformes, tigru, câine.

Și, bineînțeles, ne-am distrat la maxim prin casă!

Ați descoperit noua funcție Google AR? Ce reacție au avut copiii?

Facebook Comments

Similar Posts