cartonul

O cutie de carton, patru jocuri diferite

În această perioadă, în care stăm destul de mult între pereții casei, ne folosim creativitatea pentru a alunga plictiseala. Sunt de părere că tehnologia este de folos cu măsură, orice e prea mult, strică. Așa că fac tot posibilul ca măcar atunci când nu am de lucru să mă joc cu Greuceanu. Paradoxal, el se arată mult mai interesat și fascinat de improvizațiile noastre decât de jocurile de-a gata și chiar pot să spun că petrecem timp de calitate împreună!

Tema ultimei săptămâni a fost cutia de carton. Cum majoritatea cumpărăturilor noastre sunt realizate online, avem un stoc destul de consistent de cutii de carton, diverse mărimi, diverse culori, diverse grosimi. Însă pentru toate cele trei jocuri am folosit aceeași cutie de carton, conform celor 3 R: Redu/ Refolosește/ Reciclează!

cutii din carton

Cutia noastră a venit de la Elena Pintilie, în care a trimis setul meu de suflet, ghiozdan și agendă cu husă detașabilă.

cadoul meu

Ghicește obiectul din cutia de carton

Țineți minte emisiunea lui Dan Negru, Academia vedetelor? Să tot fie vreo 15 ani… o probă îmi amintesc cu desăvârșire: concurenții marca VIP aveau mari emoții când băgau mâna în acvariile cu surprize!

joc din carton

Această provocare/probă am încercat să o reconstitui în cutia de carton. A fost un super challenge pentru Greuceanu, cu premii în bombonele, în care a trebuit să ghicească ce obiect este folsindu-se doar de simțul tactil (pipăitul)… am decupat două găuri prin care să încapă mâinile, am lipit două perdeluțe care să nu permită să tragă cu ochiul pe lângă mâini către obiect și am început distracția!

joc din carton

Alternativ ghicitului poate face un puzzle sau să rezolve un joculeț simplu, fără să se uite.

Robotul din carton

Lăsați copiii să se plictisească! Suprastimularea copiilor prin diverse jucării sofisticate este inamicul numărul unu al dezvoltării imaginației lor, plictisindu-se au mult mai mult de câștigat, pe termen lung!

robot din carton

Robotul de carton s-a născut dintr-o astfel de plictiseală. Copiilor le place să se costumeze, să intre în pielea altor personaje. Așa că o seară întreagă am avut un roboțel haios prin casă…

Opere de artă din carton

Ce-ți faci cu mâna ta se numește lucru de mână Am descoperit online o idee creativă și am pus-o în practică… timp de 5 ore eu am decupat, el a pictat și amândoi am lipit! în curând muzeul nostru de artă vizuală contemporană își va deschide ușile… online! Avem și tancuri!

om din carton
om din carton
tanc din carton

Pantofii din carton cu șireturi

Legarea șireturilor reprezintă o mare provocare pentru copii în general. Și deși aparent o activitate banală, pe care o facem instinctual noi, ca adulți, la copii necesită o anumite dexteritate. Repetiția este mama învățăturii, iar noi alocăm zilnic câteva minute pentru deprinderea acestei dexterități. Sper că la un moment dat se vor vedea și rezultatele, că acuma e mai mult cu supărare și nervi. De aia am și exersat pe tipar de carton… Nu este ușor, dar cu răbdare, legatul și dezlegatul șireturilor va fi sigur o mare realizare pentru Greuceanu!

pantof din carton

Primul pas a fost să îl învăț cum se face corect un nou: cum se încrucișează șiretul în formă de X pentru a forma nodul, după care să strângă nodul. Apoi, după ce a învățat să facă nodul, trebuie să învețe să dezlege nodul, respectiv să se dezlege la șireturi.

Țineți aproape, revenim cu alte idei creative! Nu am timp de depresii și plictiseală, am un copil energic și plin de idei!

Facebook Comments

Similar Posts