wedding planner

Nu faceți ca noi, angajați un wedding planner! – Amintiri de la nuntă. Partea 1

De curând a fost aniversarea cununiei civile a părinților mei și în scurt timp aniversăm și noi căsătoria… și ca în fiecare an, ne amintim cu zâmbetul pe buze (uneori chiar râdem în hohote) de toată nebunia acelor zile. Că, deh, amintiri pentru o viață! Câți se mai pot lăuda cu 2 nunți și 3 petreceri? Încă de la început menționez:
1) Nu faceți ca noi!
2) Angajați un wedding planner!
3) Aceasta va fi o mini-serie de articole despre cum o nuntă devine despre nuntași și nu despre miri!
4) Nu faceți ca noi!
5) Angajați un wedding planner!

Când nunta e mai mult despre nuntași decât despre miri, despre cum e mai bine ca să îi mulțumești pe ceilalți în ziua nunții tale, clar că orice eveniment se transformă într-un fiasco. Nu m-am visat niciodată mireasă în rochie albă de prințesă, și nici soțul nu era tocmai adeptul petrecerilor fără de sfârșit, așa că asumați ne-am prezentat în fața părinților cu ideea că noi vrem o nuntă mică, la Timișoara, fără mare tamtam. Clar că așa o decizie nu o puteai lua singur acum 10 ani, când credeam noi că suntem suficient de maturi ca să hotărâm. Cu părinții aflați la relativ mare distanță de Timișoara și după ce au fost analizate toate variantele de transport a nuntașilor, s-a luat decizia: facem 3 evenimente!

Nu faceți ca noi, angajați un wedding planner, care vă va sfătui concret ce și cum să faceți să nu fie un continuu de stres pentre voi, ci cu adevărat un eveniment de neuitat! Eu, cu toate cele ce le știu acum, dacă ar fi să o iau de la capăt, mi-aș lua viitorul soț de mână, martorii/nașii la braț și m-aș ascunde în cel mai izolat cătun! Nu, nunta nu trebuie să fie mai mult despre invitați și nași, nunta este pentru miri, pentru tinerii ce tocmai își întemeiază o familie și își schimbă, fie că o știu, fie că nu, tot restul vieții! Dar, din păcate majoritatea oamenilor uită acest aspect și fiecare se crede cel mai important personaj din nuntă.

Ideea unei petreceri de nuntă este de a reuni familiile și prietenii la un loc și e adevărat că nunta o fac nu doar mirii, ci și nuntașii. Zicea Adriana Roman… cum ar fi nunta fără soacră și rochia ei sclipicioasă sau fără unchiul din partea mamei, care deja și-a luat energizantul de prună de dimineață sau mătușa care are ceva mereu de comentat sau neamurile care acum văd prima dată mireasa sau mirele și îi scanează mai ceva ca pe aeroport etc… Cred că nunțile au un farmec aparte tocmai datorită nuntașilor, care îți pot face ziua memorabilă, atât pozitiv, cât și negativ, dar dacă mai trebuie să îți bați capul și cu toate detaliile organizatorice, să fii persoana responsabilă de fiecare amănunt, e clar că nu te vei bucura de acest moment.

Cele trei evenimente la noi au fost extrem de diferite. La Timișoara am făcut sâmbăta o cununia civilă, o mică masă cu cei prezenți și un shooting foto cu telefonul în Parcul Botanic, la Oradea am făcut duminica petrecerea de după cununia civilă, iar o săptămână mai târziu, sâmbăta, am făcut cununia religioasă și petrecerea de nuntă de după cununia religioasă în Oltenia. Noroc cu săptămâna aia de concediu special de la stat pentru tineri căsătoriți, că noi am folosit-o să umblăm după diverse acte și să ne odihnim înainte să o luăm de la capăt.

No, o să vă țin în suspans până la următorul articol, dar… iată ce veți citi:

  • am uitat să cumpăr buchet la cununia civilă, trăiască piața!
  • buchetul primit la Oradea de la firma care se ocupa de flori nu semăna nici măcar 1% cu poza ce le-o trimisesem
  • frizura făcut de coafeză în Oltenia nu avea nici o legătură cu ceea ce îi cerusem și arătasem în poză
  • am cărat băutura pentru petrecerea din Oltenia jumătate de țară cu mașina, că am crezut că facem economie la preț
  • nuntă la cort în Oltenia, a plouat 3 zile continuu înainte de petrecere
  • în noaptea dinaintea petrecerii de la Oradea am constatat că noi, mirii, nu aveam unde să dormim, pentru că nu eram pe lista de invitați, ca să fim puși la organizarea cazării
  • o farsă pusă la cale de părinți era să se termine prost pentru cel implicat în livrarea farsei
  • pozele de la una din ședințele foto ne-au fost livrate la doi ani după nuntă, cu mari rugăminți și amenințări cu proces (albumul foto a venit peste încă un an!)
  • era să rămânem fără certificatul de căsătorie civilă după cununia religioasă, căci preotul… (nu continui, ăsta va fi un articol doar dedicat întâmplării, promit!)

Așadar, țineți aproape, urmează niște subiecte de ironie publică, la care acum râdem, dar atunci… well… dar cine se poate lăuda că îi ține minte tot satul cu una din cele mai faine nunți și că are amintiri pe care le poate povesti la 3 generații de acum încolo?

Și ca un gând de final: Nu faceți ca noi – angajați un wedding planner!

Facebook Comments

Similar Posts