ketchup la slowcooker

Ketchup la slowcooker

Am cules din grădină zilele trecute un coș imens de roșii pe care am vrut să le transform în ceva gustos. Greuceanu pune ketchup peste tot, așa că am vrut să pregătesc câeva borcane pentru iarnă. Și cum sunt o gospodină modernă, clar gândul meu a fugit direct la slowcooker. Iar că sunt fană slowcooker nu e o noutate! După ce am căutat pe internet și mi-am dat ochii peste cap aproape la fiecare rețetă, am concatenat mai multe rețete și iată că am reușit în sfârșit să vin cu propria rețetă, simplă și la subiect! Ei bine, să fiu sinceră, este delicios, așa că dacă ți se pare că este un pic complicate rețeta mea, crede-mă, merită!

Ingrediente

3 kg roșii
2 căni zahăr alb
1 cană oțet 9°
1 lingură pulbere ceapă
1 lingură pulbere usturoi
1 lingură piper negru măcinat
2 linguri de sare
2 cuișoare întregi
1 lingură sare cu țelină
1 linguriță pulbere muștar

Ajustează cantitatea de plante aromatice și condimente în funcție de cantitatea de roșii.

Îndepărtează pielița roșiilor

Pune roșiile, mai multe în același timp, într-un vas mare cu apă clocotită, nu mai mult de 1 minut. Apoi scufundă-le într-un vas cu apă cu gheață. Răcirea în apă cu gheață după încălzire fac ca pielița să alunece foarte ușor!

Blenduiește roșiile

Decupează imperfecțiunile, loviturile sau zonele moi. Taie grosier roșiile. Pune roșiile tăiate într-o strecurătoare, în timp ce cureți celelalte roșii – asta ajută să se scurgă cât mai mult din apa în exces. Lichidul nu trebuie aruncat: e suc de roșii proaspăt, excelent băut rece sau folosit la gătit! Folosind un blender sau un procesor de alimente, pune roșiile fără pieliță și fă-le piure. În funcție de dimensiunea dispozitivului, poate fi necesar să lucrezi în loturi. Din nou, încearcă să elimini din lichid, nu e obligatoriu, dar dacă nu elimini apa, va dura mai mult timp gătitul.

Trece roșiile tocate prin sită

Folosind o sită cu ochiuri mari, trece roșiile tocate pentru a îndepărta semințele și pielița rămasă. Dacă lași semințele și pielea, ele devin dure și gumoase în sos, nu foarte plăcute.

Pregătește ingredientele

Toarnă roșiile tocate și filtrate în slowcooker. Adaugă zahărul, oțetul, pudra de ceapă, pudra de usturoi, sarea, sarea cu țelină, pudra de muștar, piperul, cuișoarele; amestecă bine pentru a combina.

Gătește pe High, neacoperit, până cand amestecul este redus la jumătate si gros, 10-12 ore (în cazul meu, a durat 11 ore High și 3 ore Low, pentru că roșiile au fost mult prea zemoase). Amestecă la fiecare oră (sau cam așa ceva). Vrei ca pasta să devină la fel de groasă pe cât îți place consistența de la ketchup, dar amintește-ți că se va îngroșa puțin și după ce se va răci. Omogenizează textura ketchupului folosind un blender, aproximativ 20 de secunde.

Permite să se răcească complet înainte de a degusta pentru a ajusta cu sare sau piper.

Pune ketchupul în borcane

Sterilizează borcanele și capacele. Umple borcanele cu ketchup, lăsând circa 1cm liber deasupra, și sigilează capacul.

Procesează (sterilizează) borcanele

Introdu borcanele într-o oală sau la cuptor în cel puțin 10 cm de apă clocotită. Sterilizează borcanele într-o baie cu apă clocotită timp de 15 minute. Scoate borcanele din apă și lasă-le să se răcească fără a le atinge sau a le lovi, într-un loc fără curent rece (de obicei peste noapte).

După ce borcanele sunt răcite, poți verifica dacă acestea sunt sigilate verificând dacă capacul a fost aspirat / tras spre interior. Doar apasă în centrul capacului, ușor, cu degetul. Dacă revine în sus (adesea scoate un sunet), nu este sigilat. Dacă pui borcanul imediat în frigider, îl poți folosi în continuare. Unii înlocuiesc capacul și reprocesează borcanul, atunci sunt șanse să fie ok. Dacă încălzești din nou conținutul de ketchup, pui înapoi în borcan (cu un capac nou) și sterilizezi din nou borcanul, ar trebui să fie în regulă.

Tu ce rețete de conserve pentru iarnă foarte ușor de făcut și delicioase în același timp ai încercat? Lasă-mi și mie rețetele tale!

Iată câteva din rețetele pregătite de mine la slowcooker:

Facebook Comments

Similar Posts