Organizare Craciun

Ai început pregătirile pentru Crăciun?

Ai început AMR-ul până la Crăciun? Eu, cu listele mele nesfârșite, cu organizarea mea din timp… deja am dat drumul pregătirilor! Ei, clar nu am început să punem încă bradul sau să decorăm prin casă de sărbătoare, dar am scos la imprimantă fișele importante! Știu că încă pare vară, dar zilele vor trece într-o clipă.

Crăciunul este o sărbătoare luminoasă și veselă. Dincolo de simbolistica propriu-zisă atât de importantă pentru omenire, Crăciunul este insotit de o puternică încărcătură emoțională, construită atât din amintirile din copilările pe care le proiectăm inevitabil asupra acestei perioade, cât și din așteptări, emoții și dorința de a petrece zilele de sărbătoare alături de cei dragi. Pentru mine, Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și familiei, dar și a dăruirii. Îmi place să fac cadouri surpriză tot anul, dezinteresat, consider că un cadou într-un moment neașteptat aduce mai multă bucurie decât la ocazii speciale, dar copiii în mod special se bucură să primească multe, multe cadouri de Crăciun. Această așteptare e dată și de zecile de filme ce rulează la TV, arătând cadouri magice frumos ambalate pe lângă brad, și toată familia în jurul bradului, bucurându-se…

La noi în familie încă vine Moș Crăciun. Mi se pare o minciună nevinovată și este mai mult despre emoție și gând decât de cadoul în sine. Mici sau mari, cu toții primim cadourile sub brad, împachetate frumos, cu etichetă, pentru a evita confuzia și nedumerirea… și total anonime, pentru a fi surpriză!

Dar, dincolo de cadourile lui Moș Crăciun, l-am învățat pe Greuceanu că ne oferim între noi cadouri. Cumva acest pas se dorește a fi trecerea naturală și ușoară către momentul în care Moș Crăciun rămâne o emoție, un gând, o energie generoasă…

De ce mă organizez din timp pentru Crăciun?

Avem atât de multe de pregătit și organizat… iar cadourile sunt…pfiu, cea mai grea misiune! Nu e vorba doar Greuceanu, trebuie să luăm cadou și nepoți, și copiilor prietenilor și, mai ales, familiei întregi. Ce să mai, nu degeaba i se spune lui decembrie luna cadourilor, trebuie luată o grămadă de cadouri pentru copiii dragi și mereu am nevoie de multă inspirație, că toți sunt diferiți, ca vârste, ca preferințe ori pasiuni.

Dar organizarea cadourilor de Crăciun din timp reducere anxietatea și stresul: nu alerg pe ultima sută de metri prin magazine și pun mâna pe orice se nimerește, doar să am un cadou, economisesc bani, pentru că pot compara prețul în mai multe locuri și pot achiziționa la promoție și ofertă, și, în plus, nu uit pe nimeni din familie. Bine, mai iau și 2-3 cadouri unisex, fără destinatar clar și fără tematică de Crăciun, 3-6 ani și 7 – 10 ani, just in case… că nu de puține ori am fost în situația de a avea musafiri sau a merge în vizită neprogramat… iar dacă nu se ivește ocazia, rămân potențiale cadouri pentru zile de naștere de peste an!

Cum mă organizez?

Cu fix 100 de zile înainte de Crăciun (dată memorată în calendarul de pe telefon, cu reminder alocat!), listez 3 fișe importante:

  • Lista de dorințe
  • Scrisoarea către Moș Crăciun
  • Tabelul pentru cadouri

Astfel, Greuceanu începe să se gândească ce își dorește cu adevărat cadou (și nu va fi influențat în decizie de mulțimea de reclame ce va apărea în perioada Crăciunului, cu fel de fel de lucruri sclipicioase și total inutile!) și vom putea împărți lista între mai mulți membri ai familiei, fiecare să achiziționeze câte ceva, evitând totodată duplicatele și risipa… sună urât? O fi! Dar e practic! Iar pe mine mă ajută să evit aglomerarea de jucării cu care se joacă o dată și apoi niciodată!

Tu cum te organizezi?

Dă-mi idei! Ajută-mă să îmi îmbunătățesc procesul de organizare pentru Crăciun!

Iată ce scriam anul trecut despre acest subiect (poate îți place mai mult tabelul de organizare propus atunci): Ați început pregătirea cadourilor pentru Crăciun? Sugestii pentru o mai bună organizare!

Urmărește și pagina mea de Facebook, vei regăsi acolo, în fiecare marți, câte un artizan a cărui creații handmade ar putea deveni cadouri unicat pentru tine și familia ta: Patricia Lidia!

Facebook Comments

Similar Posts