Află mai multe despre subconștientul tău analizându-ți visele
„Visele sunt ilustrații din cartea pe care sufletul tău o scrie despre tine.” — Marsha Norman, dramaturg american, scenarist și romancier, premiată cu Premiul Pulitzer pentru dramă
Învață din visele tale: puterea subconștientului
De ce dormim? Mai important, de ce visăm? (apropo, știai că somnul e subapreciat?)
Ființele umane și strămoșii noștri apropiați au dezvoltat gene speciale care le-au mărit creierul într-un mod care nouă ne-a oferit capacitățile analitice. Unul dintre cele mai importante instrumente pe care le-am creat cu această capacitate este limbajul. Limbajul ne permite să raționăm și să planificăm. Cu aceasta, am reușit să concepem idei care să creeze tehnologie și știință.
Limbajul este ceea ce am folosit până acum în jurnal. Poți vedea puterea limbajului la lucru în sfera ta personală.
Visarea este un limbaj pe care îl poți învăța să îl vorbești bine dacă exersezi. Voi prezenta subiectul pe foarte scurt, deși aș putea scrie un roman întreg despre asta!
Pune o întrebare subconștientului tău
Thomas Edison este renumit pentru că îi plăcea să-și pună subconștientului o întrebare înainte să tragă un pui de somn. El dormea pe un scaun cu un rulment cu bilă în mână, cu brațul atârnat deasupra unei găleți. În momentul în care ațipea, mâna nu mai stătea rigidă și mingea cădea în găleată, trezindu-l. Aceasta nu a fost o strategie de scurtare a timpului de somn, ci o încercare de a nu se cufunda în somn exact când a început să viseze, așa că răspunsurile la problemele la care medita ar fi putut să îi vină din subconștient. Nu trebuie să fii la fel de radicală ca Edison, dar îi poți încerca strategia la sfârșitul fiecărei zile, punând subconștientului cea mai presantă întrebare din mintea ta.
De exemplu, dacă te lupți cu mâncatul excesiv și vrei să știi de ce cazi în continuare în aceeași capcană, ai putea să te întrebi fix înainte de somn, repetitiv: „De ce mă mânc mereu în exces?”
Când scrii în jurnalul tău despre vise, întrebarea o poți scrie în partea de sus a paginii, sub formă de titlu.
Notează-ți visele
Primul lucru când te trezești, ia jurnalul și scrie-ți visele în cele mai mici detalii pe care ți le amintești. Ține cont de emoții, culori, sunete, voci, gânduri, absolut tot poate fi relevant. Orice detaliu poate fi un mesaj al subconștientului.
Când scrii în jurnalul tău despre vise, această parte este cea mai importantă și o poți scrie pe tot cuprinsul paginii.
Analizează simbolismul din visele tale
Poți analiza visul pe care l-ai scris dimineața, folosind spațiul liber din marginea dreaptă.
O idee practică, ușoară, este să găsești simbolurile simple, directe. Dacă-ți visezi partenerul pe un cal într-o piscină pătrată, atunci trei simboluri din acel vis sunt: calul, piscina și pătratul. Scrie pe Google, „___ în vis înseamnă”, unde ___ este simbolul dat. Dacă îți notezi ce înseamnă simbolurile în general cu siguranță vei găsi o interpretare agreată universal. Totodată, încearcă să asociezi simbolurile cu întrebarea pe care ai pus-o subconștientului la culcare.
Folosind exemplul de mai sus, calul în vis reprezintă plăcere, în timp ce un piscina simbolizează emoție, relaxare, meditație, semn că trebuie să lași timpul să vindece rănile, iar un pătrat reprezintă sentimentul de limitare, închidere. Deci, partenerul pe un cal într-o piscină pătrată ar putea însemna că simți că relația ta intimă se află sub constrângere emoțională.
Dacă întrebarea ta înainte de culcare era „De ce mânc mereu în exces?”, subconștientul tău ar putea încerca să-ți spună că, în adâncul sufletului, nu ești mulțumită undeva în relația ta și că emoția suprimată ar putea fi un motiv mai profund de supraalimentare.
Documentează și emoțiile
Marginea stângă a paginii de jurnal este un loc minunat pentru notițe. Poți nota o perspectivă proprie, descrie emoția ce ți-a înconjurat visul sau scrie un film pe care l-ai văzut sau cartea ce ai citit-o înainte de somn, pentru a vedea dacă nu cumva visul a avut legătură cu acestea.
Temă de casă
Începe să îți analizezi visele folosind îndrumările de mai sus. La sfârșitul fiecărei zile, reflectă la cea mai presantă întrebare pe care ți-ai putea-o pune sinele tău interior și înțelept, apoi du-te la culcare, vizionându-ți visele ca pe o fereastră pentru răspunsuri posibile.
Facebook Comments