Guest post Elena Pintilie: Ce bijuterii ți se potrivesc în funcție de forma feței?

Bijuteriile sunt o piesă cheie în desăvârșirea outfitului oricărei femei și, de aceea, trebuie să fim mereu preocupate de alegerea unei bijuterii cu forme care să ne avantajeze perfect fizionomia, să alegem bijuteriile care se potrivesc stilului nostru și sa le evităm pe cele care nu ni se potrivesc. Elena Pintilie ne face un sumar excelent și niște recomandări minunate în această direcție.

Despre Elena Pintilie v-am mai povestit în trecut, când am început cursul Fă-ți propriile bijuterii din lut polimeric – curs online pentru începători. Ea este de profesie modelier și are o experienţă de 34 de ani în confecţionarea pantofilor, iar de 2 ani realizează şi produse handmade: bijuterii din lut polimeric, pietre semipreţioase şi sârmă argintată, agende cu coperţi detaşabile din piele naturală, botoşei pentru nou-născuţi, kituri DIY din piele naturală (proiectul meu de suflet).

Pe Elena o găsești pe Ela’s Hand Made și pe elenapintilie.ro.

Bijuterii recomandate persoanelor cu faţa în formă de diamant

O persoană cu faţa în formă de diamant poate fi recunoscută după bărbia ascuţită şi pomeţii evidenţiaţi. Cele mai bune alegeri în acest caz sunt cerceii rotunzi sau cerceii mici cu formă de inimioară. De asemenea, se potrivesc cerceii lungi şi mai laţi în partea de jos, care alungesc uşor linia pomeţilor şi a bărbiei, precum şi cerceii cu formă alungită care pot încadra frumos faţa şi îi pot schimba volumetria.

Este bine să eviţi modelele de bijuterii apropiate de liniile chipului, precum cercei sub formă de romb sau diamante, pentru că aceştia vor înăspri trăsăturile ascuţite.

În completarea cerceilor poţi alege pandantive sau lănţişoare fine… Una peste alta, bijuteriile trebuie să te reflecte pe tine, dar dacă găseşti punctul comun între ceea ce îţi place şi ceea ce ţi se potriveşte, rezultatul final va fi unul impecabil!!!

Bijuterii recomandate persoanelor cu faţa cu forma alungită

Cerceii ideali pentru o formă alungită a feţei sunt cei cu modele geometrice sub formă de pătrat, oval sau dreptunghi, deoarece aceste piese vor adăuga un plus de volum zonelor din dreptul pomeţilor şi a bărbiei. Dacă optezi pentru o pereche de cercei lungi, orientează-te spre modele cu forme curbate alungite, care vor accentua zona pomeţilor.

Evită lungimea care îţi depăşeşte bărbia pentru a nu alungi şi mai mult chipul.

Colierele scurte ajută la reducerea aspectului feţei alungite. De aceea, este bine să optezi pentru coliere pe lângă gât, tip guler sau choker.

Evită colierele prea lungi care nu fac decât să alungească faţa şi mai tare.

De cele mai multe ori, colierul îţi accentuează frumuseţea naturală, deci asigură-te că îl alegi pe cel potrivit.

Bijuterii recomandate persoanelor cu faţa în formă de inimă

Faţa în formă de inimă este cea cu pomeţii proeminenţi, fruntea şi bărbia mai mici. Pentu a combate efectul în formă de inimă, este nevoie de cercei cu o formă exact opusă. Cel mai bine se potrivesc cerceii tip candelabru, care se lărgesc la partea de jos. Cerceii triunghiulari sau sub formă de lacrimă sunt opţiuni la fel de potrivite. În mod special cei la care detaliile, precum pietrele semipreţioase sau alte adăugări se concentrează în partea de jos. De evitat cerceii lungi si subţiri.

La fel ca la faţa pătrată, sunt indicate colierele uşor rotunjite.

Pietrele de dimensiuni mari şi, în general, colierele supradimensionate îngreunează silueta. Prin urmare, nu sunt recomandate doamnelor cu forme generoase. Persoanele mai mici de statură ar trebui să evite colierele foarte lungi. Dacă ai o siluetă impozantă, evită colierele delicate. Dacă ai gâtul scurt, poţi purta atât coliere de lungime medie, cât şi coliere mai lungi, care depaşesc decolteul. Indiferent de forma feţei, înălţime sau siluetă, pentru a fi sigură că nu dai greş, poţi miza pe colierele la baza gâtului sau un pandantiv discret şi rafinat, eventual decorat cu o piatră semipreţioasă.

Bijuterii recomandate persoanelor cu faţa pătrată

Persoanele cu faţa pătrată au fruntea, maxilarul şi bărbia aproximativ de aceeaşi lăţime. Acestora cel mai bine li se potrivesc cerceii cu linii delicate, curbate. Cele mai bune alegeri pentru aceste persoane sunt modelele rotunde, mari, sub formă de cerc, care să alungească şi rotunjească linia feţei. De asemenea, o variantă câştigătoare poate fi şi o pereche de cercei în formă de lacrimă sau cerceii lungi şi subţiri care vor îndulci trăsăturile feţei. De evitat cerceii pătraţi şi modelele supradimensionate.

Colierele recomandate sunt cele la baza gâtului, uşor rotunjite şi lănţişoarele fine pentru a echilibra trăsăturile feţei şi a face o tranziţie armonioasă în partea de sus a corpului.

Bijuterii recomandate persoanelor cu faţa rotundă

O persoană cu faţa rotundă va trebui să urmărească mereu să-şi alungească faţa şi să aleagă bijuterii care îi diminuează liniile curbate ale feţei.

Persoanelor cu faţa rotundă li se vor potrivi cerceii lungi, care atârnă în ureche, cu linii şi unghiuri ascuţite. Indiferent cât de mult îţi plac, trebuie să îi alegi pe cei mai mult lungi decât laţi şi să îi eviţi pe cei rotunzi… echilibrează proporţiile!!!

Colierele potrivite sunt cele cu linii mai lungi, orice colier care creează o formă rotunjită sau o formă de V funcţionează foarte bine, deoarece trage linia ochilor în jos şi estompează bărbia rotunjită. În nici un caz nu sunt indicate colierele în stil choker!

Bijuterii recomandate persoanelor cu faţa ovală

Persoanele cu fața ovală sunt clienţi minunaţi! Lor li se potrivesc orice lungime sau formă de cercei sau colier. Cerceii şi colierele lungi le servesc pentru a-şi alungi corpul iar, în mod special, colierele creează linii frumoase pe gâtul lor de lebădă.

Pentru a ieşi însă în evidenţă, sunt recomandaţi cerceii ovali sau rotunzi, care vor accentua linia armonioasa a feţei. De asemenea, cerceii în formă de lacrimă sunt un alt tip de accesoriu care vor pune în evidenţă echilibrul natural al fizionomiei, dar trebuie avut grijă ca aceştia să nu depăşească linia bărbiei, pentru a nu alungi prea mult chipul.

Pentru aceste persoane nu există reguli dure sau soluţii miraculoase, aşa că sfatul meu este să se simtă libere să aleagă ce anume le place şi le face să se simtă frumoase!!!

Facebook Comments

Similar Posts