Vacanță în Turcia: amintiri din geamantanul cu cărți
În primul episode al seriei Vacanță în Turcia: amintiri din geamantan am povestit în mare cam cum a fost în concediul nostru în Turcia (concediu puțin cam scurt după părerea noastră de acuma, dar ce știam noi…) și apoi am revenit cu povești despre excursiile (la fel de scurte) pe care le-am făcut în zonă… Azi povestim despre cărțile pe care le-am citit în concediul în Antalya.
Pentru mine nu există concediu fără cărți. Când fac bagajul de vacanță, cântăresc bine ce cărți iau cu mine. Raportez titlurile la numărul de pagini și numărul de pagini la lungimea vacanței și activitățile deja stabilite. Prefer să am mai multe cărți la mine decât să rămân fără ceva de citit (și nu îmi plac etichetele produselor de igienă din baie!). Ce am citit și cum mi s-a părut?
Câteva motive să iubești viața de Matt Haig
La 24 de ani, lumea lui Matt Haig s-a prăbușit. Nu reușea să mai găsească niciun motiv pentru care să iubească viața. Cartea spune povestea adevărată a depresiei sale și a modului în care a reușit să depășească o boală care-l dusese în pragul sinuciderii.
Depresia a devenit deja un subiect comun de discuție – uneori cuvânt folosit prea ușor, ceea ce l-a dus puțin spre pierderea sensului adevărat. Credem că știm cum se manifestă, cum reacționează oamenii în raport cu ea, însă adevărul e că pentru fiecare se manifestă diferit și fiecare a trecut peste în felul său, nu există reguli general valabile. E ceva personal și intim, așa că vindecările și depășirile nu pot fi căutate decât în același mod.
Emoționantaă amuzantă și, în cele din urmă, optimistă, cartea depășește granitele memoir-ului sau ale volumelor self-help, devenind o pledoarie pentru a trăi de fapt mai frumos și, mai ales, pentru a ne ajuta să gasim câteva motive bune ca să iubim viața și să fim recunoscători pentru ceea ce avem.
Cele șapte legi spirituale ale succesului de Deepak Chopra
Există o povestire vedică străveche, despre un tânăr care a plecat în căutarea secretului abundenţei. A călătorit multe luni pe drumuri de ţară; într-o zi, pe când trecea printr-o pădure, s-a întâlnit cu un maestru spiritual, pe care l-a întrebat dacă ştie soluţia pentru avea bogăţie nelimitată şi abundenţă. Maestrul spiritual i-a răspuns: “În inima fiecărui om sunt două zeiţe – Lakshmi, Zeiţa Bogăţiei, este generoasă şi frumoasă. Dacă o venerezi, îţi poate da comori şi bogăţii, dar este capricioasă şi îţi poate retrage sprijinul, fără avertisment. Cealaltă zeiţă este Saraswati, Zeiţa Înţelepciunii. Dacă o venerezi pe Saraswati şi i te dedici pentru a atinge înţelepciunea, Lakshmi va deveni geloasă şi îţi va acorda mai multă atenţie. Cu cât cauţi înţelepciunea, cu atât mai mult te va urmări Lakshmi, acoperindu-te cu bogăţii şi abundenţă.
Mulţi oameni îşi petrec viaţa urmărind-o pe Lakshmi – bani, case, maşini scumpe şi alte simboluri ale bogăţiei – însă adevărata abundenţă nu se referă la împlinirea listei de dorinţe ale eu-lui într-un interval de timp. Adevărata abundenţă este să ştii că eşti conştiinţă pură, potenţialitate pură. Sentimentul de Sine se extinde dincolo de identificarea cu eu-l şi cu corpul fizic, iar tu te trezeşti la natura ta spirituală esenţială. În starea de conştiinţă extinsă, te eliberezi de credinţele limitative şi de frici, permiţându-i câmpului infinit de inteligenţă să îţi îndeplineasca nevoile şi dorinţele, cu uşurinţă, fără efort.
În actualul climat economic, hipnoza în masă bazată pe frică şi lipsuri este aproape irezistibilă. În loc să-ţi consumi energia mentală cu griji, concentrează-te să-ţi cultivi bogăţia spirituală, entuziasmul şi dorinţa de a-ţi împlini potenţialul. Cum faci asta? Meditând, conectându-te la natura ta adevărată, căutând înţelepciunea şi practicând ceea ce eu numesc Cele Şapte Legi Spirituale ale Succesului. Acestea sunt legile universale ale conştienţei, care guvernează orice proces creativ – de la naşterea unui copil, până la naşterea unei galaxii. Atunci când te aliniezi cu legile cosmice, devii abundenţa firească vieţii.
Abundenţa poate veni sub formă de prietenie, înţelepciune, bani, exprimare creatoare, sănătate de fier, relaţii de iubire, energie mentală şi entuziasm, pace mentală şi în infinite alte moduri. Dar oricum s-ar manifesta bogăţia, aceste efecte sunt roadele spontane ale trezirii spirituale. Bani, realizări, premii – toate acestea sunt produse secundare ale darului adevărat al vieţii: dezvăluirea divinităţii din tine.
Copacul de Ana Dragomir
Cartea scrisă de mirifica tânără scriitoare Ana Dragomir ar trebui să devină lectură obligatorie pentru toți copiii, fiind un model de poveste de calitate scrisă de o puștoaică fix de vârsta lor. Copacul este povestea unui… copac, bineînțeles!, un martor al istoriei mari, cu războaiele și marile ei nedreptăți, dar și al istoriei mici, pline de gingășii, promisiuni și ingenuități copilărești și amoroase. Fiecare capitol este o nouă perspectivă a lumii în care trăiește acest copac, de la stadiul de sămânță până la maturitate.
Arta de a crea amintiri de Meik Wiking
Folosind cercetările despre fericire, Meik Wiking (fondatorul primului institut de cercetare a fericirii din lume și membru al grupului consultativ pentru „Raportul privind politica fericirii globale“) explorează modul în care putem învăţa să creăm amintiri fericite şi cum să le păstrăm mai bine. Incluzând date şi fragmente de jurnal, interviuri, studii şi sondaje globale şi experimente de ştiinţă behavioristă şi a fericirii din viaţa reală, cartea analizează modul în care putem crea momente perfecte, pe care să ni le amintim pentru totdeauna, momente care ne formează ca persoană. Pentru mine cartea a fost revelatoare și am înțeles cât de important este să petrecem timp de calitate ca familie, împreună cu toții, nu doar doi câte doi, individual. Și, mai ales, am înțeles cât de important e să călătorim mult, cât mai mult!
500 de adevăruri incredibile și trăsnite & 500 de adevăruri uimitoare și amuzante
Cărticele astea ne-au distrat fiecare seară. Foarte utile pentru cei mici, ele prezintă adevăruri interesante, incredibile și amuzante despre plante, animale, corpul uman, sport, istorie. Iar la câte lucruri interesante sunt de știut în viață, utile sau doar fascinante, cel mai bine e sa începem să le povestim despre ele copiilor încă de la vârste fragede. Și nici nouă, adulților, nu ne strică niște curiozități – mai știi când îți sunt utile într-o conversație interesantă sau la un joc de trivia?
Facebook Comments