pregătire concediu bagaje împachetat
|

Vacanțele cu copiii: cum ne planificăm și organizăm bagajele

Dacă te pregătești pentru o călătorie alături de cel mic / cei mici, cu siguranță ai o mie de gânduri contradictorii și îți vine să împachetezi toată casa (mai ales dacă copilul e foarte mic, am trecut prin asta… când am plecat cu jumătate de casă în bagajele din portbagaj și am folosit nici o zecime din lucruri). Așa că pe măsură ce am călătorit tot mai mult, am simplificat procesul pentru a ne deplasa rapid și ușor. Poate părea greu să călătorești multe ore alături de cel mic, dar lucruri simple, cum ar fi să ai o gustare simplă la îndemână pregătită încă dinainte de călătorie sau o cutie cu jocuri pe care să le folosiți doar în mașină, te vor ajuta! Când decideți să plecați într-o vacanță, gândul la planificare (și la împachetare) poate părea copleșitor.

După ce alegeți locul unde mergeți și unde stați, este timpul să faci bagajele. Căci, nu-i așa, asta pică direct în responsabilitatea mamei. Împachetatul poate fi o activitate descurajantă. De-a lungul timpului și după ce am reușit cu succes o dată să uit bagajul lui Greuceanu acasă într-o ieșire de weekend, am găsit câteva modalități care să mă ajute să împachetez mai eficient și sper că îți vor fi de folos.

Începe să planifici necesarul și bagajele cu o săptămână înainte de plecare

Călătoriile cu mașina pot deveni destul de costisitoare cu benzina și mâncarea. O modalitate de economisire a banilor în călătoriile „pe șosea‟ este prin împachetarea mâncării pentru mese mai consistente și planificarea lucrurilor din timp – căutați zone de odihnă care au spațiu pentru alergare și loc de picnic.

Fă câte o listă de împachetat pentru fiecare membru în parte

Mi se pare cel mai ușor să am o listă separată pentru fiecare din familia noastră. Când încep să împachetez, tai articolele pe care le-am împachetat deja. De asemenea, subliniez sau pun o stea lângă obiectele care trebuie împachetate în ultimul moment (pătura preferată a copilului sau jucăria de atașament, gustările etc.).

De asemenea, recomand să ai o copie duplicat a acestei liste pentru când faci bagajul de întoarcere, te va ajuta să te asiguri că nu ați lăsat nimic în urmă.

Iată un exemplu de listă: Ce punem în bagaj când plecăm în călătorii? Normal că am o listă pentru asta!

Împachetează hainele copiilor în pungi de plastic cu fermoar pentru fiecare zi

Ia o pungă cu fermoar (zip-lock) pentru fiecare ținută. Pune tot ce ai nevoie pentru ținuta respectivă în punga cu fermoar. Exemplu: pantaloni scurți, bluză, șosete, lenjerie intimă, banderolă, brățară. E atât de simplu!

Dacă stați 5 zile, fiecare copil are nevoie de (minim) 5 ținute, deci (minim) 5 punguțe cu fermoar. În acest fel te asiguri că ai haine curate pentru fiecare zi, le găsești ușor în geamantan și nu pierzi vremea răscolind prin geantă ca să faci combinațiile preferate. Asigură-te însă că ai minim o ținută în plus, de schimb (cu excepția cazului în care vei avea acces la o mașină de spălat).

Dacă are relevanță, poți scrie pe fiecare pungă sau pe o etichetă numele zilei în care va fi purtată ținuta sau a cui sunt hainele, pentru a nu te încurca. Te mai ajută să scrii numele zilei săptămânii în care este purtată ținuta și pentru ca la finalul zilei, când te dezbraci de hainele de zi, să le pui înapoi în pungă, murdare, și să nu le mai iei la purtat.

Poți chiar pune o jumătate de șervețel parfumate pentru uscătorul de rufe în fiecare dintre pungile cu ziplock pentru a da hainelor un miros proaspăt atunci când le scoți pentru purtat!

De asemenea, am mereu la îndemână un set suplimentar de haine de schimb (neambalat într-o valiză), pentru fiecare persoană, în cazul în care ajungem să ne murdărim din varia motive (în caz de rău de mașină în general, în caz că vărs cafeaua pe mine când beau pe mașină).

Fiecare copil are propria geantă cu haine, în loc să împartă una toți sau cu părinții

Poate fi tentant, dar încearcă să eviți împărțirea genților și geamantanelor, dacă este posibil – lucrurile pot deveni puțin confuze dacă împărțiți gentile pentru transportul hainelor. Când ai 3 seturi de mâini într-o singură geantă, lucrurile se dezorganizează. Greuceanu are o geantă de călătorie cu numele lui și doar obiectele lui intră în acea geantă. Eu și soțul folosim fiecare propria geantă, arareori împărțim.

Nu uita să implici copilul / copiii în împachetat! Dă-le permisiunea să vă ajute să planificați și să împachetați, arată-le unde mergeți și cere-le părerea despre cum ar vrea să se îmbrace acolo. A lua parte la aceste decizii nu numai că îi va învăța responsabilitatea, ci îi va entuziasma și mai mult pentru viitoarea călătorie! Eu îl las pe Greuceanu să împacheteze câteva lucruri… Ia trei cărți, o pereche de pijamale și două jucării. Acest lucru îl ține ocupați și îi permite să asocieze împachetatul și pregătitul pentru vacanță cu „distracția”.

Împărțiți geanta cu articole de îngrijire personală, atunci când puteți

Deoarece toată lumea se pregătește în baie, are sens ca toate „lucrurile de baie” să fie într-o singură pungă. Eu am permanent o geantă dotată cu tot ceea ce am nevoie pentru călătorii, pregătită, pe care o reumplu când se termină ceva în timpul concediului.

E o geantă impermeabilă (pentru situația în care curge ceva prin ea), iar recipientele încerc să fie cât de mici și reutilizabile (le reumplu când ajungem acasă, pregătite pentru următoarea expediție, iar în cazul în care avem probleme de greutate sau dimensiune la bagaj, nu mă doare sufletul să le arunc).

Întotdeauna am în geantă și o capsulă de detergent pentru haine, pentru orice eventualitate.

Cumpărați ce puteți de la fața locului

În cazul în care nu sunt restricții speciale la anumite produse și folosești branduri care se găsesc ușor sau nu ai preferințe specifice, mai ales la consumabile încearcă să nu pleci cu stoc mare de acasă. Împachetează doar câteva scutece (suficiente pentru câteva zile) și câteva gustări pentru drum. Restul alimentelor de care aveți nevoie pot fi cumpărate de obicei când ajungeți acolo. Poți chiar să le comanzi online și să le ridici în drum spre locația de vacanță. Atât de simplu!

Nu uita de activități pentru copii să îi țină ocupați pe drum

Pentru a ține plictiseala la distanță, încearcă să creezi propria cutie cu jocuri de călătorie. Pune totul într-o cutie: creioane colorate, afișe de colorat cu personajele preferate ale copilului, jocuri și jucării, bingo (caută online road trip bingo și vei găsi o mulțime de imagini printabile drăguțe!). Recomand să pregătești măcar un joc nou pe care să îl folosești în călătorie, asta va face curiozitatea mai mare și va ține focusul pe activitate mai mult timp. Eu am jocuri pe care le folosim doar în călătorii, aleg în funcție de cât de lung e intervalul de timp petrecut pe drum și de câți copii sunt implicați în călătorie.

Cărțile audio ascultate în timpul călătoriei sunt iarăși o opțiune simpatică de petrecere a timpului.

Pregătește mașina pentru drum

La drumuri lungi, îmi place să fiu organizată și în mașină! Avem un organizator pentru scaun auto, îmi place că Greuceanu își poate păstra la îndemână băuturile, snacksurile neperisabile, tableta și jucăriile în el (se găsește aici: Organizator pentru scaunele auto gri). În portbagaj am o cutie cu câte un exemplar din produsele create de mine (doar sunt antreprenor, nu se știe niciodată când se ivește oportunitatea!) și ceva jocuri și jucării de călătorie.

Nici produsele de curățenie nu lipsesc din mașină: prosoape/șervețele uscate și umede, pungi de gunoi, soluție universală de curățat (mie îmi place mult TryIt de la Escapade, bun pentru orice suprafață).

Când era Greuceanu mic, îmi creasem o „stație de schimbare a scutecelor‟, aveam o gentuță specială pentru bebeluși în spatele mașinii, cu o păturică prinsă cu fermoar pe un lateral, în care păstram scutece, șervețele, o pungă de plastic pentru scutece murdare și un body curat. Poate fi o idee salvatoare atunci când călătoriți cu copii mici.

Fă curat în casă înainte de a pleca

După ce toate lucrurile sunt în mașină și toată lumea este gata de plecare, poți lăsa copiii să se joace afară sau să se uite la un film în timp ce aduni de prin casă și faci o ordine de suprafață. Să vii acasă la o casă dezordonată nu este o modalitate bună de a încheia vacanța! Dacă vii acasă la o casă ordonată, poți pur și simplu să duci bagajele direct la mașina de spălat sau în dormitor, despachetezi și revii la „normal” în nici 30 de minute.

Nu uita să listezi întrebările de rememorare a zilei / vacanței! Lista o găsești AICI.

https://patricialidia.ro/2021/09/09/vacantele-cu-copiii/

Câteva exemple de jocuri de jucat ca să treacă timpul mai repede când călătorim cu copiii: A venit vacanța, cu trenul din Franța! Cum facem să treacă timpul mai repede când călătorim cu copiii?)

https://patricialidia.ro/2017/07/01/jocuri-calatorii-copiii/

În acest articol folosesc unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomand, primesc un comision din partea retailerilor pe care îi promovez, bani care susțin existența acestui blog. Pe tine nu te costă nimic în plus, dar pe mine mă ajută să plătesc taxele necesare pentru susținerea blogului.

Facebook Comments

Similar Posts