Cutia cu gustări sau cum am reușit că îl opresc pe Greuceanu din a ciuguli toată ziua
Cutia cu gustări a fost metoda prin care am reușit că îl opresc pe Greuceanu din a ciuguli toată ziua în timp ce încercam să raționalizăm mâncarea pe motive de supraalimentație. Am implementat procedura la mijlocul primăverii 2020. Grădiniță „online” și plină pandemie, Greuceanu stătea mai mult acasă în casă și avea tendința să ronțăie chestii continuu. Nu, nu am fost eu atât de creativă, oricât mi-aș dori! M-am inspirat din postarea lui Jennifer Hallstrom, care a propus o soluție destul de simplă, dar genială: cutia cu gustări.
Așa că am instalat pe masa din bucătărie o cutie în care pun dimineața ronțăielile și prostioarele pe care are voie să le mănânce pe timpul zilei. În felul acesta pot controla mai bine ce și cât mănâncă, dar și el știe ce are voie. Mai mult, a învățat să își gestioneze singur cantitățile, să își împartă gustările pe parcursul zilei, în așa fel încât să se bucure și mai mult de ele.
Postarea ei mi-a mai dat o idee: cum să îl fac pe Greuceanu să nu mai folosească 700 de căni și pahare pe zi. Pentru că, să fim realiști, nimeni nu vrea să își petreacă timpul în carantină spălând vase. Așa am introdus sticla reutilizabilă personală pentru apă.
Pe timpul școlii, cutia cu gustări este folosită în weekenduri și în vacanțe, deoarece programul zilnic nu îl lasă să ciugulească. Plus că noi facem planificarea meniului săptămânal și atunci știe ce are la gustare foarte clar:
- gustarea de dimineață este la școală și deci se găsește în caserolă
- gustarea de amiază este stabilită prin meniu
Cutia cu gustări merge excelent la familiile cu mai mulți copii. Astfel, fiecare copil are propria sa cutie, pe care o identifică după culoare. Și nu mai există discuții între frați.
Facebook Comments