chakra inimii

Provocare Săptămâna de echilibrare energetică chakra inimii – program intensiv de 6(+1) zile

Mă bucur că ai ales să participi la săptămâna de echilibrare energetică chakra inimii, un program intensiv de 6(+1) zile. Mai jos îți las ceea ce vom face în fiecare zi.

Te rog tare mult să faci și poze sau video-uri și să le postezi la comentarii pe grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport (grup dedicat persoanelor care au lucrat cel puțin un proiect de echilibrare a chakrelor alături de mine) sau pe profilul tău, cu tag către Patricia Lidia.

La final, voi oferi prin random.org cadouri celor care postează.

De ce ar trebui să accepți această provocare?

Chakra inimii este localizată în dreptul inimii și este centrul iubirii, al acceptării și compasiunii. Este punctul de echilibru dintre lucrurile materiale (primele 3 chakre) și cele spirituale (următoarele 3 chakre). Când chakra inimii este deschisă și echilibrată, te simți iubită, deschisă și energică, simți că poți ierta și te poți detașa. Respiri cu ușurință (la propriu și la figurat) și simți că ai din abundență iubire pe care s-o oferi, ție și celor din jur. Te simți în pace cu tine însăți și cu cei din jurul tău. Ești mulțumită, înțelegătoare și accepți lucrurile cu ușurință. Chakra inimii se poate bloca prin relațiile deteriorate cu cei dragi și familia ta, petrecând prea mult timp singură – nu pentru că vrei, ci pentru că trebuie sau nu ai prea mulți prieteni. Iubirea egoistă sau condiționată pot duce, de asemenea, la închiderea chakrei inimii.

Dezechilibrul acesteia poate duce la astm, o senzație de apăsare în piept, palpitații, boli de inimă, sentimente de disperare, senzația că inima ta e închisă – ca și cum nu poți lăsa dragostea s-o atingă. Poți avea senzația că nu îți găsești dragostea, că nu meriți să fii iubit, poți experimenta dificultăți în a te detașa de lucrurile care-ți fac rău, simți furie sau ură față de cei din jurul tău. Amorțelile sau senzația unui gol în piept pot fi cauzate, de asemenea, de dezechilibrul chakrei inimii.

Necesar (opțional)

 • Carduri cu afirmații pozitive pentru chakra inimii
 • Cristal aferent chakrei inimii (aventurin verde, cuart roz, jad verde, fluorit, malachit, kunzit)
 • Ulei esențial aferent chakrei inimii (menta, salvia, ghimbirul, moscul, trandafirul, lavanda)
 • ceai verde
 • spanac, kiwi, mere verzi, mix verde (opțional)

Când, cum și unde?

Perioada va fi 1 – 7 noiembrie 2021.

Vom face asta împreună, îți voi pune în fiecare zi la ora 8:00 pe grup activitatea zilei. În fiecare zi vei trage un card din cele cu afirmații pozitive pentru chakra inimii și vei medita asupra. Dacă nu ai cardurile create de mine, crează-ți propriile carduri. Notează pe câte un carton / foaie de hârtie de mărimea unei cărți de joc una dintre afirmațiile următoare:

 • Iert în totalitate greșelile și prejudecățile trecutului, ale mele și ale altora.
 • Îmbrățișez dragostea infinită.
 • Îmi dau permisiunea să fiu iubită.
 • Mă eliberez de judecată și ură.
 • Mă iubesc și accept iubirea celorlalți.
 • Primesc și dăruiesc iubire fără efort și necondiționat.
 • Trăiesc în armonie cu tot ceea ce mă înconjoară.

Înainte de a extrage afirmația zilei, amestecă cărțile. Cere ghidaj de la Ghizi Spirituali/Univers, ori sub forma unei întrebări, ori sub a invocării, apoi extrage un card. Afirmația regăsită pe card este cea care trebuie repetată de-a lungul zilei. Pune cardul la loc de vedere, pentru a fi ușoară revederea lui de câte ori este nevoie și repetarea afirmației. De asemenea, scrie în jurnal toate emoțiile și gândurile ce îți vin când interiorizezi afirmația zilei.

Dacă ești interesată de cardurile de echilibrare energetică a chakrelor cu ajutorul afirmațiilor pozitive, le găsești în magazinul blogului. Toate persoanele care comandă cardurile până la această dată beneficiază de înscrierea automată, absolut gratuită, în grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport.

Apoi, în fiecare zi avem câte o activitate de echilibrare a chakrei inimii.

Ce alte provocări am făcut până acum?

https://patricialidia.ro/2021/09/24/provocare-chakra-plexului-solar/
https://patricialidia.ro/2021/08/23/provocare-echilibrare-chakra-sacrala/
https://patricialidia.ro/2021/08/09/provocare-saptamana-de-echilibrare-energetica-a-chakrei-radacina-program-intensiv-de-61-zile/
https://patricialidia.ro/2021/02/08/reconectare-chakra-sacrala/

Ziua 1: Scanarea chakrei inimii

În această zi vei primi o listă de întrebări care au menirea de a te ajuta să îți scanezi cât mai obiectiv chakra inimii, în vederea determinării stării ei curente. Răspunde cât mai sincer la fiecare întrebare pentru a vedea punctul de pornire în deblocarea ei. Notează-ți toate convingerile, cât mai sincer, pe lângă funcția de diagnosticare a chakrei, scrisul are și valențe terapeutice…

Ziua 2: Meditația cu folosirea de mudre și sunete

Alege o poziție confortabilă cu coloana vertebrala dreaptă și picioarele încrucișate și concentrează-ți atenția asupra poziției chakrei inimii. Lasă vârful degetului arătător și vârful degetului mare să se atingă. Pune mâna stângă pe genunchiul stâng și mâna dreaptă puțin deasupra plexului solar, în capul pieptului. Concentrează-te pe chakra inimii la nivelul coloanei vertebrale, la nivelul inimii. Inspiră profund, iar când expiri, intonează sunetul YAM (mantra) de trei ori. Repetă exercițiul timp 7 – 10 respirații.

Ziua 3: Masarea punctului reflexogen pentru chakra inimii

Identifică punctul reflexogen pentru chakra inimii. Alege un ulei esențial și aplică-l pe zona respectivă. Folosind un cristal de echilibrare a chakrei inimii, masează punctul aflat pe rotunjimea de sub degetul mare de la picior, timp de minim 5 minute, la fiecare picior, după cum urmează:

 • Cercuri mici, ușoare, în sensul acelor de ceasornic
 • Presare rapidă, de 1 secundă, pe punctul reflexogen
 • Presare lungă, de 10 secunde, pe punctul reflexogen

Ziua 4: Meditație cu lumină

Alege o poziţie confortabilă de Lotus, pe podea, aşează palma dreaptă sub braţul stâng şi palma stângă sub braţul drept. Închide ochii şi simte bătăile inimii. Sincronizează bătăile inimii cu respiraţia. Vizualizează o lumină verde strălucitoare crescând în formă de spirală din inima ta.

Alternativ, în locul poziției simple, poți adopta poziția yoga Cămilei – o frumoasă mișcare pentru deschiderea chakrei inimii.

Repetă exercițiul de nouă ori.

Ziua 5: Alimentație

Un rol important în echilibrarea chakrei inimii îl are și alimentația. Pentru această zi, recomand adăugarea la micul dejun și cină a unei băuturi pe bază de alimente ce sunt recomandate pentru echilibrarea chakrei inimii.

 • Mic dejun – ceai verde.
 • Cină – smoothie: spanac, kiwi, mere verzi, mix verde

Ziua 6: Fă o faptă bună

Astăzi fă mici acte de bunătate, precum a ajuta un străin, a dona către o organizație de caritate sau voluntariat – acorda puțin din timpul tău unde simți că inima ta bate, permițând minții tale să se odihnească și inimii să tresalte. Practică iubirea necondiționată – îmbrățișează sau ajută pe cineva, fără a aștepta ceva în schimb, sau scrie o scrisoare plină de bunătate către cineva căruia i-ar putea fi de folos să știe că este iubit.

BONUS (ziua 7): Sesiune de Reiki!

Cum te pregătești pentru a primi Reiki?

Amenajează-ți un spațiu în locuință în care să nu fii deranjată. Păstrează ordinea și curățenia, îndepărează lucrurile care te-ar putea distrage. Eliberează-ți mintea de gânduri. Pentru ca efectul să fie maxim, e bine să stai pe pat întins și relaxat după 3 respirații de relaxare ușoare (inspiri pe nas 7 secunde, ții 7 secunde, expiri pe gură 7 secunde, ții 7 secunde) și să ții ochii închiși, fără a avea mâinile și picioarele încrucișate. Stabiliește-ți intenția să primești Reiki și permite-ți să primești energia Reiki.

Ce vei simți în timpul ședinței de Reiki?

Aceasta variază de la o persoană la alta sau chiar de la o ședință la alta. Există totuși câteva manfestări asemănătoare. Cei mai mulți oameni experimentează o stare de pace și relaxare la doar câteva minute după începutul ședinței, care durează chiar și câteva ore după sfârșitul ei. Cei mai mulți oameni spun că simt căldură venind înspre ei sau deasupra anumitor zone din corp, fine vibrații sau chiar sunt persoane care văd culori sau lumină în momentele de relaxare profundă în timpul ședinței. Sunt persoane care adorm. Toate aceste manifestări sunt normale și benefice și permit relaxare și eliberarea blocajelor sau a emoțiilor negative.

Ce vei simți după ședința de Reiki?

Aceasta diferă de la persoană la persoană și de la o ședință la alta. Când intri în contact cu energia Reiki, va apărea o formă de răspuns de la corpul tău. Corpul și mintea vor elibera energii sau stări care nu îi mai sunt folositoare. Se numește ‘criză de vindecare’. Poate fi vorba de ieșit mai des la toaletă sau simptome de răceală incipientă. Ține minte că este vorba doar de simptome ușoare și trecătoare, de purificare sau eliberare a unor energii negative care erau prinse în sistemul tău și ședința de Reiki te ajută să le lași să plece. Sunt persoane care simt schimbări la nivel emoțional și nu corporal. Este recomandat să bei multă apă, pentru a elimina toxinele. Aproape toți recipienții spun că dorm mai bine după Reiki, simt mai puțină durere și sunt mai calmi în activitățile pe care le au de făcut.

Mi-ar plăcea tare mult dacă ai putea, la finalul sesiunii de terapie Reiki la distanță, să îmi scrii ce ai simțit, ai ce văzut, unde, când, cum… 

Să fie cu folos!

Facebook Comments

Similar Posts