Calendar de Advent Litera Disney Pixar

Calendarul de Advent din cărți

Calendarele de Advent au devenit o tradiție a Crăciunului. Un calendar de Advent este un calendar special folosit pentru a număra zilele în așteptarea Crăciunului. Deoarece data Primei Duminici a Adventului variază între 27 noiembrie și 3 decembrie, multe calendare de Advent, în special cele care sunt reutilizabile, încep adesea cu 1 decembrie, însă cele produse pentru un anumit an includ adesea și ultimele câteva zile ale lunii noiembrie, care fac parte din timpul liturgic. De la inventarea lor, calendarele de Advent au evoluat de la mici ușițe care ascundeau o imagine sau un verset biblic și la modele mai moderne care includ cadouri precum alcool, machiaj sau chiar brânză.

Cuvântul „Advent” este derivat din cuvântul latin pentru „venire”.

Istoria calendarelor de Advent

Asemenea multor practici moderne de Crăciun, și calendarul Advent este de origine germană. Pe la începutul secolului al XIX-lea protestanții germani au început să marcheze zilele Adventului fie prin arderea unei lumânări pentru ziua respectivă, fie prin marcarea pe ziduri sau uși cu creta o linie în fiecare zi. Practica de a agăța o imagine devoțională în fiecare zi a condus în cele din urmă la crearea primului calendar de Advent, realizat manual, din lemn, în 1851.

La începutul secolului XX au apărut primele calendare tipărite, urmate de inovația lui Gerhard Lang de a adăuga ușițe în anii 1920; el este astfel adesea văzut ca creatorul calendarului de Advent modern. Ulterior au fost adăugate scurte versete biblice în spatele ușițelor alături de imaginea tradițională până prin anii 1930. Afacerea lui Lang a fost închisă cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului; odată cu raționalizarea cartonul și interzicerea tipăririi calendarelor cu imagini de către naziști. În schimb, naziștii au produs propria lor versiune a unui calendar de Advent – un pamflet care includea imagini cu zvastici și tancuri aruncate în aer.

Calendarele au dispărut o perioadă, dar, după ce războiul s-a încheiat, Richard Sellmar din Stuttgart a obținut aproape miraculos (având în vedere lipsa de hârtie) un permis de la oficialii americani pentru a începe să imprime și să vândă din nou calendare de Advent, bazate pe o scenă de iarnă tradițională. În 1946, Sellmer a început producția comercială și în serie de calendare de Advent. În anii 1950, calendarele sale au fost exportate în SUA și au devenit accesibile ca preț și procurare. Compania sa, Sellmar-Verlag, este încă în funcțiune și rămâne unul dintre cei mai importanți producători de astfel de calendare.

Calendarele de Advent cu ciocolată

Primul calendar de Advent cu ciocolată a apărut în 1958, dar în 1971 Cadbury s-a alăturat cursei și și-a lansat propria versiune în Marea Britanie. Cadbury a produs cu mici pause calendare de Advent din 1972 până în 1986, dar abia în 1993 acestea au devenit unul din produsele lor de bază. Președintelui Eisenhower i se atribuie popularizarea americană a acestora, fiind fotografiat în timp ce le deschidea împreună cu nepoții săi.

Astăzi sunt un fenomen global, înregistrând chiar și o creștere a popularității în ultimii ani, dar în inima lor păstrează esența numărării inverse a zilelor până la Weihnachten care au început cu acele simple zgârieturi de cretă.

Astăzi sunt un fenomen global, înregistrând chiar o creștere a popularității în ultimii ani, dar în esență le rămâne același scop: numărarea inversă a zilelor până la Weihnachten care a început cu acele simple zgârieturi de cretă.

Dincolo de scopul său concret, de numărătoare inversă până la Crăciun, eu văd acest calendar și ca un angajament pentru timpul petrecut în familie, la care uneori renunțăm în zilele pe repede înainte pe care le trăim, căci calendarul presupune și o mică surpriză pentru fiecare zi, ce trebuie descoperită de cei mici. Surprizele pot fi mici cadouri, povestioare ce pot fi citite seara,

Despre Calendarul de Advent am mai scris în trecut:

https://patricialidia.ro/2019/11/20/calendarul-de-advent/

Calendarele de Advent cu cărți

Calendarul de Advent a devenit rapid una dintre tradițiile noastre preferate de sărbători. Pe lângă micile surprize regăsite în săculeți, mai avem și un calendar de advent din cărți. Astfel că, în loc doar să băgăm repede o bucată de ciocolată în gură și să ne continuăm ziua, calendarul de advent cu cărți înseamnă să ne relaxăm în familie și să citim o poveste în fiecare seară.

Ne place să ne ghemuim pe pat în fața bradului de Crăciun, cu luminile din brad strălucind, o pătură pufoasă acoperindu-ne și o ciocolată caldă savucârnd. Este modalitatea perfectă de a ne rupe câteva minute din sezonul aglomerat al sărbătorilor și de a ne relaxa în timp ce petrecem timp de calitate împreună.

Există multe moduri diferite de a face un calendar de advent din cărți. Cea mai ușoară metodă este să colecționezi 24 de cărți, să le lași într-un loc prestabilit și să citiți una în fiecare seară. Nouă ne place să condimentăm puțin momentul, împachetând toate cărțile, astfel încât să fim surprinși de lectură în fiecare seară – este ca un mic cadou în sine! Odată ce sunt împachetate, le puteți stivui astfel încât să arate ca un copac sau un om de zăpadă, puteți adăuga numere și puteți citi cartea care corespunde datei sau pur și simplu le puteți pune într-un coș mare și lua aleatoriu câte una. Posibilitățile sunt nesfârșite!

Calendarul de Advent Disney Pixar

Calendarul de Advent Disney Pixar conține 24 de cărți mici, învelite individual în husă de hârtie pentru ca fiecare poveste până la Crăciun să rămână o surpriză! În fiecare zi se deschide câte o carte cu personaje Disney Pixar, și se savurează aventurile personajelor preferate, creând amintiri magice și bucurându-vă de surpriza unui nou titlu în fiecare zi! Poveștile nu sunt cu tematică de Crăciun, astfel că pot fi recitite și cu o altă ocazie sau ori de câte ori își doresc cei mici!

Calendar de Advent Litera Disney Pixar

Dimensiunile generoase, conținutul premium și designul festiv fac din acest calendar un cadou minunat de oferit copiilor în așteptarea lui Moș Crăciun! În plus, calendarul are un preț promotional, cu 𝟐𝟎% 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞 și beneficiază de 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭 (135,92lei în loc de 169,90lei), este DISPONIBIL EXCLUSIV PE LITERA.RO și NU poate fi comandat de pe nicio altă platformă de retail din România!

Am văzut versiunea originală a calendarului de Advent în Barnes and Nobles The Grove în Los Angeles și mi-a plăcut, dar era prea mare ca să îl pot transporta acasă. Întregul calendar se deschide ca o carte uriașă cu copertă cartonată (legată cu o panglică) și dezvăluie 24 de pătrate ambulate în hârtie colorată. Fiecare pătrat este un pliculeț de hârtie cu buzunar din care cartea alunecă ușor afară (astfel încât să poată fi reambalată pentru alți ani). Sunt cărți de citit, nu cărți cartonate, au suficient text pentru a fi abordate ca poveste de seară.

Ca nivel al poveștilor, aș spune că merg pentru 3 – 10 ani (la 10 ani poate doar ca surpriză, pentru pasionații Disney).

Ce zici? Ți-a făcut cu ochiul Calendarul de Advent Disney Pixar ?

În acest articol folosesc unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomand, primesc un comision din partea retailerilor pe care îi promovez, bani care susțin existența acestui blog. Pe tine nu te costă nimic în plus, dar pe mine mă ajută să plătesc taxele necesare pentru susținerea blogului.

Cu prietenie,

Facebook Comments

Similar Posts