Organizare eficientă în mașină
Dacă petreci mult timp în mașină, știi deja că nu există mult spațiu. Păstrând interiorul mașinii curat și organizat, te vei putea bucura de ea mult mai mult. Iată câteva sfaturi pentru a menține mașina organizată și mai… confortabilă!
- Aruncă gunoiul. Poate părea o idee mai mult legată de bun simț, dar multe persoane își lasă mașina să se umple de dezordine. Aruncă ambalajul de burger sau sticla veche de apă. De fiecare dată când mergi undeva cu un coș de gunoi, fă-ți timp să golești punga cu gunoi. Veți fi uimită cât de ușor este să păstrezi mașina curată cu puțin efort.
- Fă curățenie în mașină regulat. Cel puțin o dată pe lună, fă o curățenie general în mașină. Treci cu mașina pe la spălătoria auto self service, în 10 minute mașina va străluci pe exterior, iar apoi tragi la aspiratoarele self service, scapi de gunoi, reorganizează cutiile cu jucării și diverse mărunțișuri, verifică trusa de prim ajutor. Te vei simți mult mai bine să conduci o mașină curată și mirosind plăcut.
- Organizarea este cheia. Investeste în câteva cutii de stocare și organizatoare pe care să le ții în portbagaj, pe spatele scaunelor sau în torpedou. Poți pune o mulțime de lucruri în ele și sunt fantastice.
Eu, de când am descoperit spălătoriile self-service, am mult mai mare grijă de mașina mea. Nu mai pierd timpul așteptând să fie spălată de altcineva, plus că mă costă mult mai puțin.
Organizează torpedoul
Nu toată dezordinea din mașină poate fi văzută. Multe torpedouri sunt pline de hârtii și este adesea dificil să găsești ceea ce ai nevoie atunci când ai nevoie. Începe prin a organiza actele mașinii din torpedou cu ajutorul dosarelor etichetate. Există dosare de toate dimensiunile, așa că ar trebui să poți găsi sigur unele care să încapă în torpedo. Poți folosi, de asemenea, un caiet mecanic cu folii transparente pentru a organiza toate hârtiile și pliantele.
O altă idee sunt organizatoarele de poșete. Dacă torpedoul nu are cu adevărat un design organizat, un organizator de poșetă oferă compartimente pentru lucruri de bază, precum ruj, parfum, cărți de vizită sau orice altceva vrei să ai la îndemână. Dacă nu găsești un organizator care să se potrivească, poți face ușor unul dintr-o cutie de carton mică și niște bandă adezivă, pe care să le decorezi frumos.
Folosește spațiul de sub scaunele din față

Având o mașină electrică, sunt nevoită să am permanent la mine cablu de alimentare, iar cel mai bun loc găsit, ca să nu ocupe prea mult spațiu pe care l-aș putea utiliza altfel, a fost sub scaunul șoferului.
Sub scaunul pasagerului din dreapta față am întotdeauna o pătură – vara o putem folosi în parc, iarna o putem folosi să ne încălzim la nevoie, precum și răzuitoare de gheață cu mănușă.
Trusa de urgență
Între lucrurile pe care trebuie să le avem permanent în mașină când plecăm la drum se află trusa sanitară auto de prim ajutor. Însă, pe lângă trusa standard, omologată, mi se pare important să avem și o trusă cu cele necesare. În caz că neprevăzutul ne ia prin surprindere când nu suntem acasă… Paza bună trece primejdia rea!
- foarfecă
- plasturi
- fașă elastică
- apă oxigenată
- cremă cu protecție solară și spray anti-insecte
- lanternă
- șervețele dezinfectante și dezinfectant pentru mâini
- saci de gunoi
- anti-alergice (două tipuri: unul pentru reacții alergice la oameni și unul pentru alergii la animale de companie)
- analgezic pentru copii
- crema antibiotică
- cremă pentru alergii și mușcături de insecte
- ibuprofen
- antiacid
- pastile pentru indigestie/greață
- dropsuri de gât
- pastile pentru dureri de cap
- bandă adezivă
- brichetă
- o bucată de hârtie cu numerele de telefon și informații medicale notate în cazul în care îți pierzi telefonul sau ești rănită / nu îți amintești unde ai obiectele personale (poți, de asemenea, să ții aceste informații și pe scaunele mașinii sau în torpedo)

Nu uita să îți setezi un memento pe telefon sau în calendar pentru a actualiza trusa de urgență de 2-3 ori pe an. De asemenea, etichetează cutia sau geanta ca trusa de urgență, astfel încât primii oameni care vor interveni să o poată identifica cu ușurință dacă te afli într-un accident.
Știu că vara se încălzește destul de mult în mașină și că ai putea fi îngrijorată că anumite articole s-ar putea deteriora sau și-ar putea pierde din proprietăți la căldură. Dar, după părerea mea, este mai bine să ai ceva care poate te va ajuta decât să nu ai deloc. Verificarea cutiei de câteva ori pe an permite rotirea produselor, schimbarea flacoanelor cu apă, înlocuirea șervețelelor și gustărilor care s-ar putea să se fi uscat, schimbarea bateriilor lanternei etc.
De asemenea, la schimbarea anotimpurilor e bine să revedem conținutul cutiei și a conținutului standard din mașină. Crema cu protecție solară și spray-ul anti-insecte le putem înlocui toamna cu loțiune de mâini și balsam de buze hidratant.
Geanta cu nimicuri necesare

O geantă sau o cutie cu cele necesare de urgență în mașină te ajută să nu fii niciodată prinsă nepregătită de incidente. Ca părinte, nu știi niciodată când o haine de schimb, un prosop vechi sau o foarfecă pot fi de folos!
Odată cu venirea lui Baby Blue, micuța mea Dacia Spring, și despărțirea de bătrânica Fetița, un Ford Fusion care m-a servit admirabil timp de 10 ani, am reușit să mă organizez mai bine în ceea ce privește geanta cu nimicuri necesare. E ceva ce a fost pe lista mea de ani buni, dar pur și simplu nu mi-am făcut niciodată timp să le adun pe toate la un loc, organizat. Am ales o cutie simpatică de depozitare, care să mă facă să mă simt bine când o văd, cu 3 tăvițe separate, destul de încăpătoare.
Noi am trecut de vârsta scutecelor și bebelușiei. Sar în acea vreme pe lângă nimicurile necesare aveam în mașină și o geantă pentru schimbat copilul de scutece (care avea și salteluță de schimbat, spațiu separate pentru scutecele murdare, precum și agățători pentru a putea fi ușor prinsă de cărucior), plină cu tot ce e necesar acelui moment.
Tava cu de toate
- prosop vechi
- șervețele umede
- rolă de hârtie igienică
- saci mari cu ziploc
- trusă de îngrijire personală, inclusiv gumă de prins de păr, tampoane
- șervețele dezinfectante (pentru curățarea interiorului mașinii în caz de incidente la frânări bruște și nu numai)
- sac de gunoi
- (pentru persoanele cu rău de mișcare, în special) nisip pentru pisici (pentru a absorbi și dezodoriza voma sau pipi, elimină mirosul, transformă lichidele în solide pentru o curățare mai ușoară și rapidă)
Tava cu îmbrăcăminte
- un set complet de haine de schimb pentru copil
- tricou curat pentru adulți pentru zilele fierbinți de vară
- șosete și lenjerie intimă pentru copil pentru după ieșit în parcuri, locuri de joacă și săli de sport
Nu uita să îți setezi un memento pe telefon sau în calendar pentru a actualiza această tavă la fiecare schimbare de sezon. Înlocuiește hainele astfel încât să fie potrivite sezonier, adaugă o bluză mai groasă iarna.
Tava cu snacksuri
Am umplut cea mai mică tavă, cea de sus, cu gustările preferate ale lui Greuceanu, precum și cu paie și tacâmuri de unică folosință. Am ales gustări care nu se vor topi și care nu fac prea multă mizerie dacă le mânca în mașină, inclusiv:
- biscuiți sărați
- nuci și alune
- fructe uscate
- batoane granola
De prea multe ori ne-am oprit cu mașina fiind să luăm ceva de mâncare când eram în oraș, doar să ne dăm seama după ce am plecat că am uitat să luăm paie sau tacâmuri. Așa că păstrarea acestor articole în tava cu gustări va salva mult timp și, mai ales, mulți nervi.

Ai o geantă / cutie cu nimicuri necesare în portbagaj în mașina personală? Ce am uitat în lista mea??
Facebook Comments