Reiki
|

Rolul consilierii în tratamentul Reiki

Când majoritatea oamenilor se gândesc la Reiki, accentul se pune pe energia spirituală în contextul vindecării personale. Cu toate acestea, Reiki este mult mai mult decât atât! Vindecarea care poate apărea în cadrul tratamentului funcționează la mai multe niveluri diferite. O sesiune Reiki adecvată ar trebui să cuprindă următoarele faze:

Faza 1: Introducere

Facilitatorul întâlnește clientul și stabilește raportul cu acesta. Este important ca clientul să fie liniștit, să se poată purta o conversație coerentă despre ce l-a adus în spațiul de tratament și să I se explice ce este Reiki și la ce să se aștepte în timpul tratamentului.

Scopul este de a crea un spațiu sigur pentru care clientul să poată vorbi. Mi se pare util să practic ascultarea activă, o tehnică din consilierea convențională, în care ascult cu inima deschisă cuvintele clientului, fără judecată și fără sfaturi logice. Un practicant sensibil simte întotdeauna când este momentul potrivit pentru a vorbi, iar majoritatea timpului ar trebui petrecut ascultând.

În cazul terapiei față în față, întotdeauna le spun clienților mei că tratamentul Reiki este primit complet îmbrăcat. În opinia mea, simplul act de a primi atingere iubitoare non-sexuală este un alt element vindecător important în cadrul sesiunii Reiki în sine.

În cazul terapiei la distanță, dau în scris câteva sugestii despre cum ar fi bine să se pregătească clientul, pentru a simți mai bine energia curgând prin propria ființă. Prefer varianta scrisă pentru a putea fi recitită și personalizată înainte de sesiunea de tratament.

Dacă e nevoie să explic energia Reiki în sine, de obicei spun că:

  • totul din univers este făcut din energie
  • toată energia este făcută din aceleași „lucruri”.

Energia nu este niciodată creată sau distrusă – este doar transformată dintr-o formă în alta. Gândurile și emoțiile sunt exemple de energie care vibrează la o anumită frecvență. Totul în lumea noastră este energie și atunci când două energii intră în contact una cu cealaltă, există doar trei lucruri posibile care se pot întâmpla:

  • Energia vibrațională mai mare poate fi „trasă în jos” de energia vibrațională mai mică.
  • Energia vibrațională mai mică poate fi „trasă în sus” de energia vibrațională mai mare.
  • Energiile se afectează reciproc și se întâlnesc undeva la mijloc.

Faza 2: Tratament

Clientul este întâmpinat, fizic sau doar spiritual, în spațiul Reiki și se începe tratamentul energetic în sine. De obicei o sesiune de tratament Reiki durează între 30 și 45 de minute.

Oamenii experimentează uneori: furnicături, culori, căldură, frig, senzație de plutire, greutate pe o anumită regiune a corpului, somnolență, liniște… sau, uneori, oamenii nu simt nimic.

Unii clienți nu simt nimic. Este perfect Ok. Însă pot garanta că Reiki va fi ajutat la mai multe niveluri și, cu siguranță, nu a cauzat niciun rău. De obicei recomand ca persoana să fie atentă pe starea sa de spirit, emoțiile și aportul de apă. Probabil că va fi foarte însetată în zilele următoare și este posibil să aibă o emotivitate sporită. Dacă se întâmplă acest lucru, este o parte naturală a Reiki. „Lucrurile” vor ieși la suprafață pentru a fi rezolvate, iar în câteva zile va simți efectele pozitive pe care Reiki le-a făcut.

Există un număr de factori pentru care cineva nu ar putea experimenta energia glorioasă generată într-o sesiune de Reiki.

  • Clientul poate avea așteptări „mari” legat de Reiki
  • Clientul poate fi extrem de analitic
  • Poate că Reiki nu este cu adevărat modalitatea potrivită pentru client
  • Poate că nu sunt practicantul Reiki potrivit pentru client (nu rezonăm)

Acestea sunt doar câteva idei cu privire la motivele pentru care o persoană nu a simțit energia; cu toate acestea, este important de înțeles și de acceptat că Reiki lucrează și ajută, chiar dacă factorii de mai sus sunt prezenți. O persoană nu trebuie să creadă sau să simtă Reiki pentru ca acesta să funcționeze. Unii oameni chiar nu simt beneficiile în timpul tratamentului și totuși vor obține beneficii uimitoare în următoarea perioadă.

Etapa 3: Conversație post-tratament

După ce au experimentat îmbrățișarea caldă a Reiki, mulți clienți se simt mai deschiși și mai în siguranță să vorbească. La cel mai fundamental nivel, Reiki este energia iubirii necondiționate după care toată lumea din această lume tânjește.

O greșeală comună făcută de mulți practicanți este aceea de a nu acorda suficient timp pentru această etapă critică a sesiunii Reiki. Ca „regulă generală”, rog clientul să îmi ofere un feedback despre ce a simțit și experimentat și las la alegerea sa cât de mult vrea să îmi împărtășească. Totodată, las deschisă calea de comunicare și pentru viitor, căci Reiki lucrează nu numai în timpul sesiunii efective, ci și după aceasta. Abilitatea de a împărtăși profund gândurile și sentimentele și de a fi auzit într-un mod iubitor, fără teamă de judecată, este cel mai minunat dintre daruri și profund vindecător.

Este esențial să se știe că toate discuțiile sunt confidențiale și absolut voluntare, iar practicantul Reiki nu are dreptul să forțeze destăinuiri. Încrederea de a împărtăși sentimentele reprimate se cultivă în timp și trebuie să fim recunoscători pentru onoarea de a fi parte a drumului spre vindecare a persoanei care apelează la noi.

Am fost aleși pentru a fi un canal, un intermediar pentru vindecare holistică, de aceea e esențial să avem inima deschisă și să permitem cuvintelor, gândurilor și sentimentelor clienților noștri să ajungă acolo unde trebuie, cu intenția formulată adecvat și dorința acceptării totale.

În fața acceptării, provocările momentului se transformă în cel mai înalt bine. Și aceasta este adevărata vindecare.

Vezi și alte articole despre Reiki

https://patricialidia.ro/2021/03/22/practicant-reiki/
https://patricialidia.ro/2021/03/16/permisiune-reiki/

Facebook Comments

Similar Posts