chakra gâtului

Provocare Săptămâna de echilibrare energetică chakra gâtului – program intensiv de 6(+1) zile

Mă bucur că ai ales să participi la săptămâna de echilibrare energetică chakra gâtului, un program intensiv de 6(+1) zile. Mai jos îți las ceea ce vom face în fiecare zi.

Te rog tare mult să faci și poze sau video-uri și să le postezi la comentarii pe grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport (grup dedicat persoanelor care au lucrat cel puțin un proiect de echilibrare a chakrelor alături de mine) sau pe profilul tău, cu tag către Patricia Lidia.

La final, voi oferi prin random.org cadouri celor care postează.

De ce ar trebui să accepți această provocare?

Chakra gâtului este localizată la nivelul gâtului și este centrul comunicării. Este un loc din care anumite lucruri pur si simplu “tâșnesc”: declarații, poezii, confesiuni, cuvinte de iubire și dorință. Este locul în care te doare atunci când simți că nu poți spune lucrurilor pe nume, locul care se închide atunci când ți-e frică să spui adevărul. Este locul în care se nasc arta și magia, casa inspirației divine.

Când chakra gâtului este deschisă și echilibrată, simțim că putem comunica liber cu noi înșine și cu cei din jurul nostru, sunetele ne ating cu ușurință – muzică, vibrațiile etc. De altfel, ne putem exprima liber prin orice mijloace ne sunt mai potrivite nouă.

Chakra gâtului se poate bloca prin urmarea ideilor și credințelor altor persoane, în detrimentul celor care ne aparțin. De asemenea, evitarea afirmării adevărului și abținerea în a spune ce simți, pot bloca această chakră. Furia reprimată, blocajul emoțional, dar și devalorizarea pot conduce la dezechilibru.

Dezechilibrul chakrei gâtului poate duce la astm, reflux acid, bronșită, o senzație de apăsare în gât, incapacitatea de a vorbi, pierderea vocii, dureri de gât, dureri de dinți și gingii. De asemenea, poate duce la pierderea creativității, reprimarea emoțiilor, furie, și închiderea în interior.

Ce alte provocări am făcut până acum?

https://patricialidia.ro/2021/10/24/chakra-inimii/
https://patricialidia.ro/2021/09/24/provocare-chakra-plexului-solar/
https://patricialidia.ro/2021/08/23/provocare-echilibrare-chakra-sacrala/
https://patricialidia.ro/2021/08/09/provocare-saptamana-de-echilibrare-energetica-a-chakrei-radacina-program-intensiv-de-61-zile/
https://patricialidia.ro/2021/02/08/reconectare-chakra-sacrala/

Necesar (opțional)

 • Carduri cu afirmații pozitive pentru chakra gâtului
 • Cristal aferent chakrei gâtului (sodalit, safir albastru, lapid lazuli)
 • Ulei esențial aferent chakrei inimii (eucalipt, smirnă, liliac, salvie, mentă)
 • ceai de mentă
 • afine sau fructe de pădure, lămâie, lapte de cocos sau apă de cocos

Când, cum și unde?

Perioada va fi 13 – 19 decembrie 2021.

Vom face asta împreună, îți voi pune în fiecare zi la ora 8:00 pe grup activitatea zilei. În fiecare zi vei trage un card din cele cu afirmații pozitive pentru chakra gâtului și vei medita asupra. Dacă nu ai cardurile create de mine, crează-ți propriile carduri. Notează pe câte un carton / foaie de hârtie de mărimea unei cărți de joc una dintre afirmațiile următoare:

 • Ce am eu de spus este important pentru ceilalți!
 • Eu sunt singura autoritate din viața mea și stabilesc limite clare.
 • Fac alegeri înțelepte în viața mea!
 • Gândurile mele sunt pozitive și mă exprim mereu cu sinceritate și claritate.
 • Mă aliniez conștient cu planul divin.
 • Mă simt liberă să-mi exprim emoțiile!
 • Permit Sinelui meu Suprem să vorbească prin mine.

Înainte de a extrage afirmația zilei, amestecă cărțile. Cere ghidaj de la Ghizi Spirituali/Univers, ori sub forma unei întrebări, ori sub a invocării, apoi extrage un card. Afirmația regăsită pe card este cea care trebuie repetată de-a lungul zilei. Pune cardul la loc de vedere, pentru a fi ușoară revederea lui de câte ori este nevoie și repetarea afirmației. De asemenea, scrie în jurnal toate emoțiile și gândurile ce îți vin când interiorizezi afirmația zilei.

Dacă ești interesată de cardurile de echilibrare energetică a chakrelor cu ajutorul afirmațiilor pozitive, le găsești în magazinul blogului. Toate persoanele care comandă cardurile până la această dată beneficiază de înscrierea automată, absolut gratuită, în grupul nostru Echilibrarea chakrelor – grup de suport.

Apoi, în fiecare zi avem câte o activitate de echilibrare a chakrei gâtului.

Ziua 1: Scanarea chakrei gâtului

În această zi vei primi o listă de întrebări care au menirea de a te ajuta să îți scanezi cât mai obiectiv chakra gâtului, în vederea determinării stării ei curente. Răspunde cât mai sincer la fiecare întrebare pentru a vedea punctul de pornire în deblocarea ei. Notează-ți toate convingerile, cât mai sincer, pe lângă funcția de diagnosticare a chakrei, scrisul are și valențe terapeutice…

Ziua 2: Meditația cu folosirea de mudre și sunete

Alege o poziție confortabilă cu coloana vertebrala dreaptă și concentrează-ți atenția asupra poziției chakrei gâtului. Încrucișează-ți degetele spre interiorul mâinilor, mai puțin degetele mari. Lasă degetele mari să își atingă vârfurile și trage-le ușor în sus. Concentrează-te pe chakra gâtului. Inspiră profund, iar când expiri, intonează sunetul HAM (mantra) de trei ori. Repetă exercițiul timp 7 – 10 respirații.

Ziua 3: Masarea punctului reflexogen pentru chakra gâtului

Identifică punctul reflexogen pentru chakra gâtului. Alege un ulei esențial și aplică-l pe zona respectivă. Folosind un cristal de echilibrare a chakrei gâtului, masează punctul situat la baza degetului mare de la picior, timp de minim 5 minute, la fiecare picior, după cum urmează:

 • Cercuri mici, ușoare, în sensul acelor de ceasornic
 • Presare rapidă, de 1 secundă, pe punctul reflexogen
 • Presare lungă, de 10 secunde, pe punctul reflexogen

Ziua 4: Meditație cu lumină

Adoptă o poziţie confortabilă de Lotus, pe podea, palmele pe podea puţin în spatele umerilor, degetele orientate înspre spate, înclină capul de tot spre spate şi crează o respiraţie lină, curgătoare, vizualizând respiraţia ca o spirală de un albastru luminos, cum intră şi iese afară din „al treilea ochi”. Respiră în acest fel de nouă ori.

Repetă exercițiul de nouă ori.

Ziua 5: Alimentație

Un rol important în echilibrarea chakrei gâtului îl are și alimentația. Pentru această zi, recomand adăugarea la micul dejun și cină a unei băuturi pe bază de alimente ce sunt recomandate pentru echilibrarea chakrei gâtului.

Mic dejun – ceai de mentă.

Cină – smoothie: 1 mână afine sau fructe de pădure, ½ lămâie – pentru a curăța gâtul, ½ cană de lapte de cocos sau apă de cocos; eu am adăugat și o linguriță de spirulină, pentru o conexiune a vorbirii cu inima!

Ziua 6: Scrie în jurnal

Scrie un jurnal pentru a-ți exprima adevăratele sentimente. Dacă simți că ai anumite blocaje de comunicare, lucruri pe care nu le poți spune, dar trebuie să te eliberezi de ele, scrie o scrisoare pe care să o arzi apoi sau scrie în jurnal despre ele. Poartă conversații cu tine, cu voce tare, despre sentimentele pe care le ai sau despre ce ți-ai dori să îi spui unei alte persoane, apoi pune pe foaie tot ce ai simțit.

BONUS (ziua 7): Sesiune de Reiki!

Cum se va desfășura sesiunea de Reiki?

Astăzi la ora 22, nu voi intra online, ci voi începe terapia Reiki în mediul meu perfect de meditație. Odată dată permisiunea primirii Reiki, energia va veni către tine direct, nemijlocit. Sesiunea va dura 30 de minute, cu accent de circa 3 minute pe fiecare chakra + încheierea vindecării și împământarea energiilor.

Cum te pregătești pentru a primi Reiki?

Amenajează-ți un spațiu în locuință în care să nu fii deranjată. Păstrează ordinea și curățenia, îndepărează lucrurile care te-ar putea distrage. Eliberează-ți mintea de gânduri. Pentru ca efectul să fie maxim, e bine să stai pe pat întins și relaxat după 3 respirații de relaxare ușoare (inspiri pe nas 7 secunde, ții 7 secunde, expiri pe gură 7 secunde, ții 7 secunde) și să ții ochii închiși, fără a avea mâinile și picioarele încrucișate. Stabiliește-ți intenția să primești Reiki și permite-ți să primești energia Reiki.

Ce vei simți în timpul ședinței de Reiki?

Aceasta variază de la o persoană la alta sau chiar de la o ședință la alta. Există totuși câteva manfestări asemănătoare. Cei mai mulți oameni experimentează o stare de pace și relaxare la doar câteva minute după începutul ședinței, care durează chiar și câteva ore după sfârșitul ei. Cei mai mulți oameni spun că simt căldură venind înspre ei sau deasupra anumitor zone din corp, fine vibrații sau chiar sunt persoane care văd culori sau lumină în momentele de relaxare profundă în timpul ședinței. Sunt persoane care adorm. Toate aceste manifestări sunt normale și benefice și permit relaxare și eliberarea blocajelor sau a emoțiilor negative.

Ce vei simți după ședința de Reiki?

Aceasta diferă de la persoană la persoană și de la o ședință la alta. Când intri în contact cu energia Reiki, va apărea o formă de răspuns de la corpul tău. Corpul și mintea vor elibera energii sau stări care nu îi mai sunt folositoare. Se numește ‘criză de vindecare’. Poate fi vorba de ieșit mai des la toaletă sau simptome de răceală incipientă. Ține minte că este vorba doar de simptome ușoare și trecătoare, de purificare sau eliberare a unor energii negative care erau prinse în sistemul tău și ședința de Reiki te ajută să le lași să plece. Sunt persoane care simt schimbări la nivel emoțional și nu corporal. Este recomandat să bei multă apă, pentru a elimina toxinele. Aproape toți recipienții spun că dorm mai bine după Reiki, simt mai puțină durere și sunt mai calmi în activitățile pe care le au de făcut.

Mi-ar plăcea tare mult dacă ai putea, la finalul sesiunii de terapie Reiki la distanță, să îmi scrii ce ai simțit, ai ce văzut, unde, când, cum…

Să fie cu folos!

Facebook Comments

Similar Posts