Planificarea și organizarea casei pentru sărbătorile pascale (kit digital cu fișe pentru imprimat și folosit)

Ultimii doi ani nu au decurs exact așa cum am planificat, nu-i așa? Au fost o mulțime de surprize neașteptate și chiar neplăcute. Mulți așteptăm sărbătorile pascale cu bucuria de a ne putea reîntâlni cu cei dragi nouă, de a lua o pauză de la toate știrile alea dramatice și cu impact negativ asupra psihicului nostru.

Sărbătorile aduc multe amintiri frumoase, dar e și o perioadă excelentă ca să creeze altele noi! Te îngrozește ideea că urmează sărbătorile pascale și obiceiurile tale de organizare și planificare sunt cam haotice? Have no fear, Patricia is here! Din superorganizarea mea am creat un ghid de planificare și organizare a curățeniei, gătitului, activităților. Acesta are scopul de a te ajuta să reduci timpul de pregătire și planificare înainte de Paști, să poți petrece mai mult timp bucurându-te de sărbătoare și de familie, nu doar pregătind atmosfera pentru ceilalți. Și, automat, făcând economii semnificative în același timp.

Această planificare a sărbătorilor pascale nu este menită să adauge mai multe activități și mai mult stres la lista deja plină de lucruri de făcut! Ci are rolul de a ne ajute să prioritizăm acele lucruri care vor putea face sărbătorile memorabile și speciale. Pentru noi și pentru familia noastră. Împărțind sarcinile obișnuite, de zi cu zi, din gospodărie, împreună cu pregătirea alimentelor și celor necesare pentru cumpărăturile de sărbători, ne vom simți mai puțin stresate și mai puțin copleșite și ne vom putea bucura mai mult de timpul pe care îl petrecem în familie.

Iată ce spune Simona Luminița despre kiturile mele:

Înainte de a începe planificarea efectivă a activităților dinainea Sărbătorilor Pascale, e bine să ne organizăm… pentru organizare. Sună haios, știu, dar scopul este de a ne structura întreaga activitate atât de eficient încât anii viitori să reușim și mai bine să ne reducem stresul aferent sărbătorilor pascale. În acest sens, recomand să pregătești:

 • cutii transparente de diverse dimensiuni, pentru depozitarea accesoriilor de Paști
 • dosar cu folii pentru fișele cu liste de cumpărături, meniuri, rețete preferate etc.
 • caiet mecanic / mapă pentru paginile de jurnal

În Planificarea și organizarea casei pentru sărbătorile pascale (kit digital cu fișe pentru imprimat și folosit) găsești:

 • Principiile de bază ale organizării pentru Paști
 • Informații generale despre sărbătorile pascale (Paștele creștin, Paștele evreiesc, data Paștilor, adoptarea calendarului gregorian în unele biserici ortodoxe etc.)
 • Conversie măsurare în bucătărie
 • Pregătiri înaintea sărbătorilor pascale (curățenie, pregătiri și cumpărături)
 • Model listă de cumpărături
 • Listă alimente și produse de bază pentru o cămară bine organizată
 • Activități educative în familie în așteptarea sărbătorilor pascale
 • Planner activități zilnice
 • Planner activități săptămânale
 • Planner de mese (Săptămâna Patimilor, Vinerea Mare, Ziua de Paști)
 • Model fișă descriere rețeta preferată
 • Superstiții și tradiții cu ouă de Paști (idei de vopsire naturală a ouălor, decorațiuni de Paști)
 • Obiceiuri și tradiții de Paști
 • Pregătiri după sărbătorile pascale (curățenie, pregătiri pentru sărbătorile viitoare)
 • Activități cu și pentru copii
 • Model fișă recunoștință (adulți – pentru scris, copii – pentru desenat)

De această dată am inclus și o parte de informații utile, materialul devenind o resursă ce poate fi folosită ani de-a rândul!

Listele pentru curățenie, pregătiri și cumpărături te ajută să te pregătești pentru sărbători fără prea mult efort și stres, investind câteva ore pe săptămână.

Prin crearea unei liste de alimente și produse de bază pentru o cămară bine organizată vei avea un punct de referință rapid atunci când întocmești lista de cumpărături pentru meniurile înainte de și în timpul sărbătorilor.

Lista de rețete preferate îți va oferi o referință rapidă când nu îți mai aminteți și nu ai nervii necesari să scormonești Pinterest sau o carte de bucate după acea rețetă pe care au apreciat-o toți.

Aproape toți am gătit măcar o dată folosind rețete inspirate de pe site-uri sau din reviste străine și evident am avut dificultăți cu aprecierea cantităților dacă acestea erau exprimate în sistemele de măsurare american sau imperial. În kit am prezentat câteva echivalente utile pentru cantități în bucătărie.

Plannerele de activități te vor ajuta să ții evidența tuturor activităților și evenimentelor pe care le ai de-a lungul lunii și săptămânii, astfel încât să îți poți organiza și planifica zilele în funcție de disponibilitatea ta și efortul depus zilnic de membrii familiei.

Plannerele de masă pot fi tipărite în vrac și utilizate pentru a te ajuta să îți simplifici prepararea din bucătărie și să reduci stresul (dacă ignori rama cu ouă de Paști, le poți folosi și de-a lungul anului!).

În toată agitația, la un moment dat trebuie să pui frână și să te și bucuri de ceea ce ai. Să stai. Pune puţină pauză în fiecare zi. Ia lucrurile pe rând şi nu uita de adevăratul spirit al sărbătorilor: de a fi buni, a dărui şi a petrece timp cu cei dragi. Copiii nu vor fi mereu mici şi fiecare Paște e diferit și inedit în felul tău și e important să petrecem împreună acum și aici, să ne bucurăm de fiecare moment. Timp petrecut împreună cu cei dragi. Timp de calitate. Timp de bucurie. Timp de conectare. Timp de joacă şi de râsete, de zâmbete şi, de ce nu, de plânsete şi emoţii puternice. Gândește-te și programează câteva activități educative în calendarul vostru. E important ca cei mici să înțeleagă obiectivul sărbătorilor pascale, dincolo de ouă colorate, iepurași cu cadouri și haine noi. Iar pentru asta special sunt paginile cu șabloane pentru activități și idei de activități.

Fișele de recunoștință vă vor ajuta să rememorați ziua pe care o încheiați și să fiți recunoscători unii pentru ceilalți, precum și pentru lucrurile pe care deja le aveți în viața voastră.

Facebook Comments

Similar Posts