Serpentin

Serpentin (jad afgan) – noua mea piatră preferată pentru purificarea chakrelor

Când am început cursul beta test propus de Simona Luminița, precursorul cursului oficial „Subscription to glow „(Flow into the glow method), am făcut cunoștință cu instrumentele de masaj facial, gua sha, rolă de jad, creion de presopunctură… și am experimentat cu fiecare dintre ele. Mi-am achiziționat mai multe, din diverse surse, ba din magazine de specialitate, ba de pe Aliexpress. Instrumente din diverse materiale, cu diverse forme. Și într-o zi am văzut, într-o reclamă pe Aliexpress, o gua sha în formă de pește, din jad afgan – serpentin am aflat ulterior că îi mai spune. Am simțit că trebuie să o am, și deși depășisem bugetul de achiziții de pe Aliexpress și îmi propusesem ca o lună să nu mai comand nimic, am simțit impulsul de a o comanda. Au ajuns neașteptat de repede și am simțit o atracție extraordinară către acest instrument. Brusc, simțeam nevoia să folosesc doar gua sha din serpentin.

Trebuie să văd mai multe despre semnificația lui energetică, i-am zis Simonei. Prea mă atrage. Și iată ce am aflat (și e clar că nu e o coincidență, îi wooow cum lucrurile se leagă la mine, când mă las ghidată și las intuiția să se manifeste).

Serpentinul (numit și Jad afgan, Jad Afghanistan, Bowenit, Tangiwait sau Tangawait) înseamnă „șarpe de piatră” și este o piatră uimitoare pentru vindecare! Medicina șarpelui este considerată magică, în special printre vindecătorii antici, care foloseau piatra de cristal Serpentin ca antidot pentru mușcăturile mortale de șarpe. În vindecarea cu cristale, cristalul Serpentin valorifică energia puternică de vindecare care lucrează pentru a crea un scut energetic și protector în jurul corpului. Aliniind intenția cu Chakra Inimii și energia Sursă, Serpentinul ajută la deschiderea energetică astfel încât energia Kundalini să poată călători prin corpul eteric, pentru a ușura orice disconfort.

Serpentinul este una dintre cele mai potrivite pietre pentru trezirea energiei Kundalini – „puterea șarpelui”, care se spune că sălășluiește la baza coloanei vertebrale, încolăcit de trei ori jumătate în jurul osului sacral. Când energia Kundalini este trezită, putem avea diverse experiențe psihice, parapsihice și spirituale, unele dintre ele destul de intense. Ca metodă de trezire a energiei Kundalini putem plasa un Serpetin pe chakra rădăcină și unul pe chakra coroană, moment în care se poate simți cum „șarpele” se ridică precum un foc pe șira spinării, activând fiecare chakră, urmând a ieși prin chakra coroană. Serpentinul este un activator al energiei Kundalini și ne susține să avem o trezire echilibrată și în siguranță a acestor energii profunde.

Serpentinul este o piatră excelentă de plasat pe meridiane, pentru a elimina blocajele energetice, permițând fluxului natural al sănătății să fie restabilit. Purtând sau meditând cu un Serpentin putem restabili ordinea Naturii, aducând bucurie și pace în interiorul nostru, care mai apoi se reflectă în jurul nostru.

Se crede că Serpentinul poartă matricea evoluției Pământului, ADN-ul vieții pe Pământ. Meditând cu Serpentinul putem accesa istoria evoluției Pământului, în toate dimensiunile unde această planetă a existat. Frecvența acestui mineral ne permite să accesăm cunoașterea universală a lumii naturale. Serpentinul contribuie la căutarea înțelepciunii și la recuperarea amintirilor din viețile anterioare.

În plan emoțional, Serpentinul calmează corpul emoțional, susținându-ne să eliminăm frica de schimbare și încercări, și să privim cu inimile deschise, pline de entuziasm, către viitor.

În plan psihologic, Serpentinul ne ajută să preluăm controlul asupra propriei vieți, înlătură dezechilibrele mentale și emoționale și asistă orientarea conștientă a energiei vindecătoare către locurile cu probleme.

Serpentinul este, de asemenea, un instrument puternic de manifestare, ajutându-ne să ne transformăm rapid obiectivele și visele în realitate.

Există o superstiție despre serpentin (jad afgan) care spune că, odată ce s-a fisurat sau spart, ar trebui îngropat în pământ, pentru că și-a îndeplinit scopul. Generația mai în vârstă spunea că, atunci când serprentinul se fisurează, crapă sau sparge, a preluat daunele făcute de energiile negative asupra purtătorului și a gonit spiritele rele înainte de a îi face rău acestuia.

Facebook Comments

Similar Posts