Lista de priorități și acțiuni lunare

Organizare eficientă. Lista de priorități și acțiuni lunare

Ne apropiem cu pași repezi de mijlocul anului. WOW! Îți mai amintești de panoul dorințelor și lista ta de obiective și acțiuni? Cum arată ele acum pentru tine? Câte obiective și-au atins ținta? Câte acțiuni ai implementat deja? Ah, nu-mi spune că te-ai blocat!

După ce ți-ai creat obiective care sunt conectate la ceea ce contează cel mai mult pentru tine… ai derivat din ele acțiuni concrete? Dacă nu, acum este timpul să înveți să-ți faci lista de priorități și acțiuni lunare.

Cum bagi o girafă în frigider?
Deschizi ușa, bagi girafa, închizi ușa.

Cum bagi un elefant în frigider?
Deschizi ușa, scoți girafa, bagi elefantul, închizi ușa.

Regele leu cheamă la el toate animale. Vin toate, cu excepția unuia. Cine lipsește și de ce?
Elefantul, pentru că este încă în frigider!

Cum traversezi un lac plin de crocodili?
Înoți, pentru că toate animalele, mai puțin elefantul, au mers la chemarea leului, iar elefantul e încă în frigider.

Ce am vrut să spun prin glumița de mai sus e că lucrurile trebuie să se lege între ele. Cum naiba poți descompune acele obiective mari în pași mai mici pentru lista ta de priorități și acțiuni? Cum decizi pe ce să te concentrezi în fiecare lună, în fiecare săptămână, în fiecare zi? Cum creezi o listă cu pași de acțiune conectați care converg cu toții spre obiectivele tale, și nu doar o altă listă de activități?

Creierul de mamă este un lucru real. În fiecare zi avem un milion de lucruri de reținut. Este greu să ne amintim toate detaliile tuturor evenimentelor și clipelor ce le traversăm. Mai ales unora dintre noi, cărora ne place să visăm mereu (fiind totuși cu picioarele pe pământ).

Unul dintre lucrurile pe care le spun cel mai frecvent doamnelor cu care lucrez este „Pune pe foaie!”. Cred cu tărie în puterea unei liste. Scrierea lucrurilor ne ajută să le memorăm. Și, evident, atunci când facem o listă sau luăm notițe despre lucrurile importante pentru noi, pe care trebuie să ni le amintim… este mai ușor să ni le amintim, deoarece sunt scrise. A face o listă de lucruri de reținut înseamnă, de asemenea, că toate acele informații nu trebuie să rămână în creierul nostru. Îmi place să numesc acest gen de exercițiu „descărcarea creierului”, adică eliberarea creierului și minții de toate acele informații pe care se chinuie să le stocheze pe termen mediu și lung.

Nu știu la tine cum e, dar seara mintea mea e cea mai activă, chiar dacă corpul este extrem de obosit. Ceea ce mă ajută la relaxare cu adevărat este jurnalizarea pe FIȘA DE ELIBERARE A CREIERULUI ȘI MINȚII, adică „descărcarea creierului”. Dacă ești și tu una dintre acele persoane care tinde să dea ascultare vocii subconștiente care te critică la finalul zilei pentru cum ai reacționat la un moment dat sau începe să revizuiască programul zilei următoare… articolul acesta este pentru tine! Hai să scoatem lucrurile din capul tău și să le punem pe hârtie… la finalul zilei!

Este extrem de intuitivă o poți folosi imprimată pe o foaie. Ca un fel de jurnal zilnic. Sau să te folosești de structură scriind pe un dispozitiv mobil, stând în pat. Fișa este concepută pentru a te ajuta să descarci toate acele informații și gânduri care îți deranjează creierul, astfel încât să îl poți elibera de sub povara lor și să te odihnești mai ușor.

Dar toate acele informații, idei și obiective trebuie traduse și prin acțiuni zilnice, pe care să le centralizăm pentru a deriva acțiunile din ele. Indiferent cum o numim, a avea o listă bine întocmită este o modalitate excelentă de a-ți planifica și îndeplini obiectivele. Aici intervine LISTA DE OBIECTIVE ȘI ACȚIUNI. Am găsit pentru prima dată această idee pe site-ul Cultivate What Matters în urmă cu câțiva ani. Atunci am înțeles cu adevărat importanța unei liste lunare de obiective și acțiuni, care să fie practică și imprimabilă! Lista mea este destul de diferită de cea de pe Cultivate What Matters. Am avut câteva idei diferite despre cum aș vrea să-l folosesc și am încorporat toate acele caracteristici în aceasta.

Ce am pe lista de priorități și acțiuni lunare

Pentru mine, o listă de priorități și acțiuni lunare este pur și simplu o listă de lucruri importante pe care trebuie să mi le amintesc în fiecare lună. Este o listă pe care o pot examina în prima zi sau în primul weekend al fiecărei luni – în funcție de ceea ce are mai mult sens pentru mine.

#1 Primele trei priorități – PRINCIPALELE TREI PRIORITĂȚI ALE LUNII

Această secțiune este probabil destul de clară. Aici, practic, decizi care sunt primele trei priorități sau obiective pentru luna în curs. Scrie-le.

#2 Lista de priorități și acțiuni lunare (calendarul vieții bine gândite) – PRINCIPALELE SARCINI ALE LUNII

În această secțiune poți nota toate acele lucruri mici pe care trebuie să ți le amintești, toate acțiunile pe care trebuie să le faci în fiecare lună. Lista mea de priorități și acțiuni lunare conține activități și acțiuni pe care trebuie să-mi amintesc să le fac. Cum ar fi:

  • deparazitări pentru animalele de companie
  • schimbarea filtrelor la mașină
  • verificarea bateriilor alarmei de incendiu
  • mentenanța centralei de încălzire
  • revizuirea calendarului pentru date importante, aniversări, sărbători
  • revizuirea bugetului

#3 Obiective personale – PRINCIPALELE OBIECTIVE PERSONALE ALE LUNII

În această secțiune a listei lunare poți nota câteva dintre obiectivele personale pe care le ai. Indiferent dacă vrei să faci o prioritate din a începe să te antrenezi de trei ori pe săptămână, să faci o plimbare în fiecare zi sau să îți creezi obiceiuri mai bune, scrie obiective realiste. Este important să nu te lași copleșită atunci când îți stabilești obiectivele pentru întreaga lună!

#4 Elemente de acțiune săptămânală – ACȚIUNI SĂPTĂMÂNALE

Și, în sfârșit, în această ultimă secțiune, notează câteva acțiuni mici pe care le poți face în fiecare săptămână care să te ajute să-ți atingi obiectivele din secțiunea de obiective personale.

De exemplu, dacă îți propui să începi să mergi pe jos în fiecare zi 10.000 de pași, alege un moment al zilei pe care să-l rezervi doar pentru asta și acordă-ți 20 – 30 de minute pentru a merge.

Sau, dacă vrei să petreci mai mult timp cu soțul, poți nota ca acțiune să pui telefonul deoparte seara. Sau să planifici o întâlnire romantică.

Împărțind obiectivele în pași acționați, îți va fi mai ușor să atingi acele obiective mai mari!

A avea o listă lunară de priorități și acțiuni care să te ajute să îți planifici luna, să urmărești sarcinile importante din gospodărie, viața personală și profesională și să îți atingi obiectivele este o modalitate ușoară de a vedea că totul se termină și că există o luminiță la capătul tunelului. O astfel de listă te ajută să reduce anxietatea și stresul și să faci lucrurile mai previzibile pe termen mediu și lung.

Abonează-te la newsletter pentru a primi fișierele

  1. Doar completează formularul de mai jos și vei primi un e-mail care îți va oferi acces instantaneu la fișierele imprimabile gratuite.
  2. Dacă ești deja înscrisă la newsletter, completarea formularului nu îți va afecta înscrierea, dar vei primi fișierele imprimabile gratuite!

Dacă ți se par utile articolele, programele și fișierele create de mine, lasă-mi un comentariu. Spune-mi cum sună ideea unui membership de organizare și planificare, pentru reducerea stresului și agitației zilnice și regăsirea echilibrului emoțional și a creativității!

Facebook Comments

Similar Posts