Google Calendar

Elimină #FOMO la evenimentele ce te pasionează cu Google Calendar

Ador să merg cu Greuceanu meu la evenimente, festivaluri, târguri. Este o oportunitate excelentă pentru el de a învăța lucruri noi: cum ne comportăm la astfel de evenimente, cum alegem ceea ce ne dorim să cumpărăm, cum bugetăm banii, cum prioritizăm cumpărăturile, nevoi vs dorințe etc. Soluția mea a fost, bineînțeles, organizarea și planificarea. Google Calendar, mai exact.

Deci pontul meu este Google Calendar. Am început să planific pur și simplu activitățile distractive de familie cu un an înainte. Acum, nu pierdem niciodată evenimentele care necesită planificare din timp, iar calendarul nostru rămâne organizat!

Dacă ești ca mine (și probabil ca 99% dintre mame), știi ce vorbesc: într-o zi butonezi liniștită pe Facebook sau Instagram, iei la rând fără un scop anume postările prietenilor, când vezi fotografii de la un eveniment pentru copii sau de la un festival, o sărbătoare anuală sau o altă ieșire care are loc o dată pe an. Dar nu ai primit văzut nicăieri reclama și deci nu ai planificat o vizită și ai ratat momentul. Următoarea ediție e abia peste un an.

Aoleo!

Mi se întâmpla asta destul de des înainte. Am mers să vedem lalelele din Parcul Justiției (în centrul Timișoarei, în apropiere de cinematograful Capitol și Facultatea de Hidrotehnică) prea devreme, nu erau deloc înflorite, apoi am uitat de ele. Am ratat Street FOOD Festival din Iulius Town că am aflat despre el în ultima zi și deja aveam altceva planificat. Am fost ocupată și am neglijat să planific o oportunitate de voluntariat în familie pentru Ziua Pământului. Pe scurt: Viața de zi cu zi a împiedicat planificarea activităților distractive în familie.

Apoi anul trecut am devenit mai înțeleaptă. Adică nu am mai stat la mâna hazardului și algoritmului Facebook, ci am început să configurez mementouri în calendarul meu Google cu un an înainte. Și așa pandemia nu ne-a dat mari oportunități de explorat, am profitat de fiecare reminder că nu se mai organizează evenimentul din motive de restricții, pandemii etc. ca să îl notez în calendar pentru viitor.

Înainte de a mă expedia că sunt o supraplanificatoare nevrotică, ascultă-mă până la capăt! Citește mai departe pentru a vedea cum acest pont de adăugare memento în avans în calendarul Google te poate ajuta să fii la current cu toate evenimentele la care ți-ai putea dori să participați, fără a le rata.

Cum funcționează planificarea cu Google Calendar

1.     PLANIFICĂ PROACTIV

Când aflu despre o activitate grozavă pentru familii, chiar și una care a avut loc deja, adaug un eveniment în calendarul meu Google cu reminder activat cu două săptămâni înainte ca evenimentul să aibă loc. Așa că dacă citesc o postare pe un blog despre Evenimente pentru copii în preajma zilei de 1 iunie 2022, care încep în weekend-ul dinainte de iunie, voi seta să primesc o notificare de reamintire pe 15 mai.

Pentru mine planificarea cu două săptămâni înainte funcționează cel mai bine, dar poți ajusta reminderul în funcție de programul familiei tale. Setarea notificării pentru eveniment pentru mai devreme îl plasează prea departe în timp și deci s-ar putea să uit de el, iar mai târziu înseamnă că probabil mi-am făcut deja planuri.

2.     SCRIE EXPLICIT NUMELE EVENIMENTULUI

Asigură-te că numele mementoului din Google Calendar este numele explicit al evenimentului. Așa nu vei fi confuză când primești notificarea și nici nu trebuie să te gândești prea mult despre ce este vorba.

3.     INCLUDE DETALII ÎN DESCRIEREA EVENIMENTULUI ÎN GOOGLE CALENDAR

Scopul acestui truc cu calendarul Google este să te ajute să economisești timp. Așa că în evenimentul din calendar adaugă orice detalii relevante ai la îndemână în partea de descriere. Poți include:

  • url-ul site-ului evenimentului
  • postare blog care rezumă evenimentul
  • detalii despre costuri, parcare, metode de a ajunge la locație etc.

4.     PLANIFICĂ IEȘIREA CÂND PRIMEȘTI NOTIFICAREA

Vei primi o alertă, o notificare în ziua în care setezi tu să se întâmple asta. Probabil ai și uitat că ai trecut evenimentul în calendarul tău în trecut cândva. Dar acum ai două săptămâni pentru a-l include în programul familiei tale!

5.     AMÂNĂ EVENIMENTUL PENTRU ANUL URMĂTOR

Știu, știu, între activitățile extrașcolare și petrecerile de zile de naștere, este posibil să nu ai flexibilitatea de a merge la evenimentul super cool pe care l-ai remarcat anul trecut pentru familia ta. E ok, în viață se întâmplă multe. Acest truc de planificare a evenimentelor în calendarul Google face foarte ușor să amâni mementoul pentru anul viitor! Poate și atunci va fi de interes pentru voi și sincronizarea va fi mai bună. Pur și simplu intri în eveniment și schimbi data pentru anul viitor.

NU TREBUIE SĂ ȚINEM MINTE TOTUL!

Cu toții vrem să profităm de activități distractive în familie, în special care se întâmplă doar o dată pe an. Majoritatea sunt legate de anotimpuri (de exemplu, Festivalul Toamnei), de sărbători (de exemplu, concert de colindă) sau de lucruri pe care le poți obține doar pe parcursul unei anumite luni (de exemplu, Festivalul Recoltei). Dar, pentru că festivalurile și alte evenimente nu sunt prioritatea ta pe tot parcursul anului, probabil că vei uita de ele. Până când rețelele tale de socializare explodează cu poze de la acel festival pe care, bineînțeles, l-ai ratat!

Dar ai și așa destule de făcut în fiecare zi. Ești ocupată să crești copii amabili, puternici, plini de compasiune și curioși – ca să nu mai vorbim de îngrijirea casei, gătit, job, pasiuni și hobby-uri.

Așadar, orice ajută părinții ocupați să-și facă viața mai ușoară primește întregul meu suport.

Deci, ce zici de pontul meu cu calendarul Google? Pun pariu că te va ajuta să te bucuri de mai multe ieșiri la evenimente interesante anul acesta și îți vei lua rămas bun de la #fomo definitiv.

Facebook Comments

Similar Posts