îngrijirea casei peste vacanță

Fișa cu instrucțiuni pentru îngrijirea casei când suntem în vacanță

Această fișă simpatică pentru îngrijirea casei când suntem în vacanță e un fel de… instrucțiuni pentru bona casei 😊 și te ajută să uiți toate îngrijorările în timp ce îți lași casa în mâinile unei persoane de încredere. Toate întrebările necesare pe care le poate avea persoana în cauză sunt abordate în această fișă. Poți combina fișa cu una pentru îngrijirea animalelor de companie sau cu mapa de organizare a casei sau cu kitul de vacanță, pentru a pregăti persoana care se va transforma în îngrijitorul casei tale pentru succes în timp ce sunteți plecați într-o relaxantă vacanță.

🏘️ Ce pregătiri sunt necesare

Înainte de a pleca în vacanță, invită persoana care se va ocupa de casa ta și luați la rând fiecare punct de pe lista completată. Fă-I un tur al casei, chiar dacă a mai fost în casa ta de câteva ori, acum o va privi dintr-o altă perspectivă, și arată-i explicit unde se află fiecare obiect de care va avea nevoie.

Ar fi util turul casei și revizuirea fișei să fie cu cel puțin o săptămână înainte de plecarea efectivă, astfel încât să aveți timp să procesați dacă există întrebări nesoluționate sau posibile nedumeriri sau urgențe înainte de vacanță. Astfel se vor evita telefoanele și sms-urile cu explicații sau

🏡 Privire de ansamblu

Această listă de verificare este un sumar a tot ceea ce are nevoie să știe persoana care are grijă de casă:

  • Numele persoanei care are ca responsabilitate îngrijirea casei – Știu că pare amuzant, dar uneori de curte se ocupă un vecin, de flori se ocupă o vecină, iar de animalele de companie are grijă o a treia persoană. De aceea cel mai bine este să scrii concret cui se adresează fiecare fișă și care sunt exact atribuțiile persoanei respective, pentru a evita orice eventuală situație jenantă (de exemplu, să creadă unul că e responsabil de toate activitățile, deși acestea au fost distribuite între mai multe cunoștințe).
  • Data plecării și data întoarcerii -Mie îmi place să scriu pe hârtie când mă voi întoarce acasă din vacanță și dacă vreau ca persoana care îngrijește casa să fie acasă sau nu. Acest lucru elimină orice neînțelegere și arată respect pentru tot ceea ce a făcut pentru mine și familia noastră în timp ce am fost plecați și ne-am distrat și relaxat, știind că apartamentul, casa, animalele de companie, plantele au fost pe mâini bune.
  • Numărul de telefon – Pentru situația în care e nevoie să te contacteze pentru vreo situație specială sau nelămurire. Poți nota și dacă poți fi contactată doar prin sms (de exemplu, dacă ești într-o țară în care prețul apelurilor este foarte mare)
  • Contact în caz de urgență – Extrem de util mai ales dacă nu poți fi contactată pe perioada vacanței (nu ai semnal, costă prea mult, nu dorești să fii deranjată etc.). În acest caz e extrem de important să scrii numele complet și corect și numărul de telefon al persoanei contact în caz de urgență. Să sperăm că nu va trebui să folosească niciodată aceste date.
  • De făcut… – Notează toate sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească persoana care are grijă de casă în timp ce sunteți plecați. Exemple ar fi: du gunoiul în fața porții marți seara după ora 18, mută aspersoarele înainte să pornească roboțelul de tuns iarba vineri, udă plantele în fiecare seară, udă cactusul numai marțea și așa mai departe.
  • Indicații – aici poți include orice indicații speciale, unde se găsesc anumite produse în casă, de unde poate cumpăra ceva ce s-ar putea să se termine (de exemplu, dacă animalele de companie au voie doar un anumit fel de mâncare și unde se găsește de cumpărat sau unde este de găsit). Aceasta este o secțiune bună pentru orice note importante, cum ar fi ușa de la baie s-ar putea bloca dacă plouă, pubela este spartă și are nevoie de o anumit sac, trebuie să împingi mai tare pentru a face ușa să se închidă etc. Adaugă orice detaliu care va face viața mai ușoară persoanei care are grijă de casa ta.
  • Cod alarmă – Asigură-te că persoana care va avea grijă de casă cunoaște codurile de securitate ale casei și cum să le folosească corect. Roagă-o să exerseze de câteva ori cât încă ești acasă pentru a se asigura că nu apare o problema când casa e deja în mâinile sale. De asemenea, asigură-te că are numărul de telefon al companiei de securitate în cazul în care are nevoie de el.
  • Cheie de rezervă – În general, este bine să avem o cheie de rezervă lăsată la cineva sau undeva accesibil. Ajută în cazul în care accesul digital este întrerupt (din cauza unei pene de current, de exemplu) sau cheia pe care am lăsat-o se defectează, distruge.
  • Parola WiFi – Acest lucru este aproape de la sine înțeles în acest moment, mai ales dacă persoana respectivă își petrece noaptea la noi acasă. Cere-i să verifice dacă se poate conecta la WiFi înainte de a pleca. Parola WiFi mai e utilă și pentru situația în care unele dispozitive nu se conectează automat la rețea după o pană de curent.

🏠 Descarcă fișa cu instrucțiuni pentru îngrijirea casei

Această fișă este numai pentru uz personal!

🌲 Cadou de mulțumire pentru îngrijirea casei

Întotdeauna aduc un cadou de mulțumire din vacanță pentru persoanele care au grijă de casă, grădină și animalele de companie. Își iau timp din programul lor încărcat pentru a mă ajuta și cred că este important să le arăt cât de mult apreciez asta.

Se pare că este timpul să îți faci bagajele și să pleci în concediu! Îngrijirea casei peste vacanță este pe mâini bun cu această fișă!

Facebook Comments

Similar Posts