4 setări Google Calendar care reduc stresul de care nu știai că ai nevoie
Viața noastră de zi cu zi e plină de neprevăzut, aglomerată, ticsită de activități, cu o pauză ocazională pentru a ne lăsa creierul să se relaxeze. Dar una din metodele prin care putem reduce o parte din stres este să ne planificăm și organizăm activitățile pe care le putem controla. Nu este ideal, dar Google Calendar ajută să urmărim totul.
Am povestit deja despre cum putem să ne reamintim mai ușor evenimentele de care suntem interesați în articolul Elimină #FOMO la evenimentele ce te pasionează cu Google Calendar!
Așa că în articolul de azi m-am gândit să mai prezint 4 trucuri Google Calendar pentru a reduce și mai mult stresul (Nu, nu îți sugerez să anulezi toate întâlnirile din calendar și să fugi în munți! Nu de alta, dar după un timp ai începe din nou să te stresezi, că ai prea mult timp liber!). Totul începe cu un clic pe pictograma rotiță din colțul dreapta sus și selectând opțiunea Setări / Settings.
Afișează două fusuri orare în paralel în bara laterală
Apoi ambele fusuri orare vor apărea unul lângă altul în calendar.
Colaborarea cu persoane aflate pe alte fusuri orare sau dacă ai familia extinsă pe mai multe continente, înseamnă să faci multă matematică mentală. Google Calendar te poate ajuta afișând două fusuri orare în paralel în bara laterală din stânga. Deschide setările și mergi la secțiunea Fus orar / Time zone. Selectează opțiunea Afișare fus orar secundar / Display secondary time zone, apoi alege a doua locație. De asemenea, le poți da o etichetă personalizată, dacă dorești.
Ca alternativă, poți adăuga ora curentă în mai multe orașe din lume. Mergi la secțiunea Ceas mondial / World clock a setărilor.
Adaugă câte orașe vrei. Ora curentă în toate locurile alese va apărea în panoul din stânga, sub mini-calendar.
Eu folosesc această opțiune mai ales când urmez cursuri online sau particip la workshopuri ținute de traineri și coachi de pe alte continente.
Crează calendare diferite pentru diferitele domenii ale vieții tale
Când instalezi Google Calendar, ți se oferă un calendar cu care să începi – este cel cu numele tău sub „Calendarele mele”, așa cum se arată în captura de ecran de mai jos.
Deci, dacă plănuiești să folosești calendarul în mai multe scopuri – cum ar fi gestionarea programului zilnic, planificarea perioadelor de timp de lucru concentrat (POMODORO) și programarea mementourilor repetate – o poți face folosind un singur loc. Atunci când lucrezi doar cu un calendar, toate activitățile sunt tratate în mod egal, ceea ce înseamnă că nu poți vedea dintr-o privire rapid și ușor sarcinile importante nerepetitive pe care le ai pentru ziua respectivă. Ca alternativă, trebuie doar să creezi un calendar nou pentru fiecare parte a vieții pe care vrei să o planifici în Google Calendar. Pentru a crea un calendar nou, apasă pe semnul plus mic (+) de lângă Calendarele mele / My calendars și vei vedea opțiunea Calendar nou / New calendar. Alege această opțiune, denumește-ți noul calendar, dă-i o descriere și fus orar și voilà — ai un alt calendar. Acum poți planifica acolo acea parte a vieții pentru care l-ai creat.
Poți chiar să codifici prin culori fiecare calendar, pentru a avea un overview mai bun asupra a ce ai de făcut în fiecare zi.
Cu opțiunea Răsfoiește calendare de interes / Browse calendars of interest poți adăuga sau elimina sărbători naționale sau religioase și calendarele altor persoane, care și-au facut public calendarul.
Crează un calendar comun pentru un grup (prieteni, familie, business)
Utilizarea unui calendar comun cu familia sau clienții tăi te ajută să îți menții programul sincronizat cu persoanele relevante, să creezi și modifici întâlnirile din mers și să primiți cu toții remindere și notificări înainte de activitățile comune.
Deschide setările și mergi la secțiunea Calendar. Această operațiune o poți face doar de pe computer, nu poți partaja calendare din aplicația Google Calendar.
În stânga, extinde secțiunea Calendarele mele / My Calendars făcând clic pe săgeata în jos, apoi plasează cursorul peste calendarul pe care vrei să-l partajezi (calendar existent sau creezi un calendar nou) și fă clic pe cele trei puncte verticale, apoi pe Setări și partajare / Settings and sharing. Sub Distribuie anumitor persoane / Share with specific people, alege opțiunea Adaugă persoane / Add people. Adaugă adresa de e-mail a unei persoane sau a unui grup Google. Utilizează meniul derulant pentru a ajusta setările de permisiuni.
Sincronizează mai multe calendare
O altă opțiune de a avea mai multe calendare într-o singură pagină este de a sincroniza calendarele mai multor persoane. Primul pas este partajarea calendarului tău Google. Poți face calendarul public pentru toată lumea, dar nu este necesar – poți alege adresele de e-mail ale persoanelor care dorești să aibă acces la calendarul tău.
Odată ce calendarul Google este setat și partajat și ai linkurile de la calendarele tuturor, poți configura o singură vizualizare pentru toate calendarele pe același ecran, în loc să comuți de la un link la altul.
Pentru comoditate și vizualizare mai bună, poți face aceste calendare în culori diferite, astfel încât să poți deosebi întâlnirile între ele la nevoie.
După ce ai combinat toate calendarele, poți utiliza dispozitivele mobile pentru a vizualiza, crea și modifica întâlniri din mers și le poți sincroniza cu calendarul tău principal Google.
Facebook Comments