Mini cheesecake crocant cu mere
Primul semn că a venit toamna e că… well… am o mulțime de mere din livadă! Și dacă anii trecuți mai făceam țuică, anul acesta… am tot făcut pe compoturi și prăjituri. Și după ce am epuizat toate rețetele ce le aveam și am muncit de vreo 2 ori degeaba, că nimeni nu s-a mai atins de prăjitura mea, am descoperit o nouă posibilitate de a le folosi într-un desert: mini cheesecake crocant cu mere! Delicios!
Ingrediente pentru mini cheesecake crocant cu mere
Redau mai jos rețeta originală de mini cheesecake crocant cu mere, deși eu nu am respectat-o întocmai, ci am înlocuit zahărul, scorțișoara și nucșoara cu Miere cu măr și scorțișoară de la Golden Flavours. Ba mai mult, în urmă cu câteva zile pusesem în mierea asta magică miez de nucă, ceea ce a adăugat savoare brioșelor acestea inedite.

Din această rețetă rezultă 9 mini cheesecake crocant cu mere (în forme de brioșe).
Crusta de biscuiți

- 3/4 cană biscuiți mărunțiți
- 3 1 ½ linguri de zahăr + ½ linguriță de scorțișoară SAU 4 linguri Miere cu măr și scorțișoară de la Golden Flavours
- 3 linguri de unt nesărat topit
Umplutură de mere

- 2 mere mijlocii sau 3 mere mici, decojite și tocate mărunt
- 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors
- 2 linguri zahăr brun + ¼ linguriță de nucșoară + 1 ½ linguriță de scorțișoară SAU 3 linguri Miere cu măr și scorțișoară de la Golden Flavours
Umplutură de brânză

- 250g – 300g cremă de brânză, moale
- 6 linguri de zahăr
- câteva picături de esență de vanilie
- 2 lingurițe de făină
- 1 ou
Topping de ovăz

- ¼ cană de griș
- ¼ cană de zahăr brun + 1 linguriță rasă scorțișoară + 1/8 linguriță nucșoară SAU 1 lingură Miere cu măr și scorțișoară de la Golden Flavours
- 1/3 cană de fulgi de ovăz
- 2 1/2 linguri de unt nesărat topit
Eu am folosit Fulgi Mici de Ovăz Fără Gluten, 500g ECO| Republica BIO (poză la finalul articolului)
Sos
- caramel – pentru servire
Instrucțiuni pentru mini cheesecake crocant cu mere
Pregătește tava cu 9 forme de brioșe. Preîncălzește cuptorul la 165°C.
Folosind o furculiță, amestecă bine toate ingredientele pentru crusta de biscuiți. Pune în fiecare formă de brioșă 2 linguri de amestec și presează bine, apoi pune-le la frigider.
Pentru a face toppingul, amestecă împreună ingredientele până se omogenizează. Pune-l la frigider până când este gata de utilizare.
Pentru umplutura de cheesecake, bate crema de brânză cu zahăr, vanilie și făină. Adaugă oul și amestecă pentru a se combina. Pune umplutura peste crusta de biscuiți (umple puțin maim ult de jumătate din forma de brioșă).
Amestecă merele mărunțite cu suc de lămâie, apoi adaugă celelalte ingrediente și continuă să amesteci bine. Peste umplutura de brânză pune merele cu lingura pentru a umple cupele de brioșă aproape până la vârf. Apasă ușor merele cu spatele lingurii.
La sfârșit, presară cu generozitate toppingul de ovăz.
Coace aproximativ 28-30 de minute la 165°C.
Lasă la răcit 30 de minute în tavă (eu le las peste noapte în cuptor, cu focul oprit, bineînțeles!). Se păstrează la frigider.
Pentru servire, stropește mini cheesecake crocant cu mere cu sos de caramel. Sau cu Miere cu măr și scorțișoară de la Golden Flavours.

Nu irosi cojile, ele pot fi transformate într-un compot senzațional!
Facebook Comments