Cea mai ușoară și rapidă rețetă de ciocolată caldă roz
Vrei să dai un twist interesant ciocolatei calde? Cum de ce ai face asta? Absolut toată lumea iubește ciocolata caldă, dar cum ar fi dacă i-am da o notă creativă? Atunci sigur ar fi și mai apreciată! Așa că… ce zici de…
Ciocolată caldă roz
Desigur, există și varianta mai puțin dulce, lapte roz… în care se sare peste ciocolată și căpșunile se amestecă direct cu lapte și rezultă un milkshake… sau se mai adaugă și banane, pentru o consistență mai cremoasă. Depinde de fiecare ce dorește să obțină. Mie însă mi se pare o alternativă simpatică mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când căutăm magie și culoare…
Ingrediente
- 2 cești cu căpșuni
- 2 căni cu lapte
- 1/2 cană cu chipsuri de ciocolată albă
- opțional: frișcă, fulgi de ciocolată, sprinkles, căpșuni proaspete
SFAT: se pot folosi căpșuni congelate sau proaspete. Utilizarea căpșunilor congelate va avea ca rezultat lapte cu ciocolată roz rece… adică un milkshake roz de ciocolată albă cu căpșuni…
Preparare
Se pune laptele într-un castron care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde. Se încălzește laptele timp de 1 minut, se amestecă, apoi se încălzește în trepte de 30 de secunde până când este cald, dar nu fierbinte. E important să elimini pielița de grăsime de deasupra, dacă aceasta se formează.
După ce s-a încălzit laptele, se amestecă cu fulgi de ciocolată alba până se omogenizează.
Căpșunile congelate, dar dezghețate se dau prin blender. Dacă rezultă un piure mult prea lichid, se scurge din zeamă. Nu o arunca, Doamne ferește, o poți folosi la smoothie sau într-un desert cu aromă de căpșuni!
Peste piureul de căpșuni se toarnă amestecul de lapte fierbinte și se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă în pahare și se ornează cu frișcă, căpșuni proaspete și sprinkles!
Garantez un succes răsunător la copii cu această ciocolată caldă roz!
Facebook Comments