Cărți și resurse pentru copii să învețe statele lumii
|

Cărți și resurse pentru copii să învețe statele lumii

De ceva timp, Greuceanu a descoperit fascinanta lume înconjurătoare. Cel puțin ca reprezentare prin geografie. Căci abia acum înțelege rostul și frumusețea călătoriilor. Și, ca în cazul oricărei pasiuni pe care o dezvoltă, o duce la obsesie și perfecțiune. Se documentează și informează despre statele lumii. Știe toate țările lumii, capitalele lor și aproape toate steagurile aferente, pe ce continent se află și care le sunt vecinii. Numai despre asta vorbește, povestește când suntem la plimbare: statele lumii. Planifică viitoare călătorii, visează la excursii, vrea să experimenteze gastronomia locală. Așa că am început să strângem resurse pentru învățat extensiv despre statele lumii…

Bineînțeles, ca orice mamă care întrezărește o mică sclipire de interes la propriul copil, am început să achiziționez instrumente utile, cărți, materiale… dar experiența m-a învățat să selectez cât pot de mult ceea ce cuprind, căci în final se va plictisi de subiect și voi rămâne pe cap cu o mulțime de lucruri… care vor aduna praf… și pe care voi căuta să le plasez apoi doar să eliberez rafturi… Copilul trecând la o nouă pasiune. Asta am experimentat din plin cu etapa pasiunii pentru Planete și Univers, etapa forme geometrice…

https://patricialidia.ro/2019/11/21/cum-ajutam-copiii-sa-invete-despre-planete-si-univers/
resurse statele lumii

Și deoarece în ultima perioadă mulți părinți din jurul nostru m-au căutat să le dau linkuri de unde să comande, căci copiii văzuseră la Greuceanu meu cărțile și fișele și voiau și ei, m-am gândit să adun într-un scurt articol resursele pe care noi le folosim acum cel mai mult, care au fost cele mai apreciate și pe care le recomandăm.

În plus, i-am creat o fișă de lucru, pe care să completeze informații despre fiecare țară, informații pe care și le poate lua din materialele cumpărate și de pe internet (exersând astfel documentarea corectă și eficientă online!) Folosirea tehnologiei în mod educativ. Aceste fișe le strange într-o mapă, și le vom folosi când ne vom documenta activitățile și necesarul pentru concedii, vacanțe, excursii.

Atlas și glob pământesc de la Răspundel Istețel

l-a cucerit iremediabil. Creionul Albi te ajută să faci din globul pământesc unul Interactiv, este în limba română, și conține numele țărilor, capitalele lor, limbile oficiale, populația, informații despre geografia fizică și economică, diferite curiozități și ce obiective turistice ai de vizitat în zonă, inclusiv versiunea instrumentală a imnurilor naționale din 200 de țări. Ba chiar cuprinde și teste, grupate pe mai multe niveluri de dificultate, care să ajute copiii să își verifice cunoștințele acumulate. Personal, am picat cu brio toate testele.

aduce informații suplimentare față de glob, are mărime numai bună pentru a fi transportat și folosit în călătorii.

Cartea și globul devin interactive cu ajutorul Creionului electronic Albi, vândut separat.

Cărți cu abțibilduri sau interactive

Cartile cu activități și stickere pot oferi o experiență interactivă și distractivă pentru copii, ajutându-i să înțeleagă informațiile și să se conecteze cu ele într-un mod mai memorabil. De exemplu, cărțile cu stickere despre steaguri pot îmbunătăți cunoștințele copiilor despre diferite țări și simbolurile acestora, în timp ce cărțile cu activități pot ajuta la înțelegerea relațiilor geografice și a caracteristicilor diferitelor zone ale lumii.

Totul despre hărți – carte de activități

Frumos colorată și atractivă, conține o mulțime de activități distractive și lucruri interesante despre fascinanta lume a hărților. Cu ajutorul cărții, copiii pot descoperi multe tipuri de hărți, pot afla cum funcționează hărțile, explora lumea cu degetul pe foaie și rezolva o mulțime de activități interesante.

Primul meu atlas steaguri

Cu ajutorul acestei cărți de activități cu autocolante, , care are de altfel multe hărți ilustrate, copiii descoperă cum arată drapelele naționale, caută, lipesc, colorează și învață lucruri noi despre simboluri naționale, culori și forme ale drapelelor din întreaga lume. E o metodă de a învăța prin joacă. Greuceanu a ajuns la performanța de a recunoaște drapelele a 119 țări și scrie numele țărilor în limba engleză în 15 minute în cadrul unuia dintre jocurile pe care le joacă (linkuri către ele mai jos).

Atlasul lumii – carte cu autocolante

în forma de carte autocolantă oferă o experiență interactivă și educativă în explorarea lumii. Conține hărți detaliate ale diferitelor țări și continente, despre locurile reprezentative și elementele specifice fiecărei regiuni, inclusiv fotografii cu animalele, principalele forme de relief și alte aspecte demne de remarcat. Copiii pot să-și personalizeze propriile hărți prin fixarea autocolantelor pe pagini, îmbogățind astfel cunoștințele despre lume. Atlasul Lumii este un instrument distractiv și captivant pentru a-i încuraja pe copii să își îmbogățească cunoștințele despre lume și să-și dezvolte curiozitatea.

Drapelele statelor lumii – carte cu autocolante

este o carte interesantă și educativă pentru copii. Ea conține imagini colorate ale drapelurilor de la diferite țări din întreaga lume, împreună cu informații despre fiecare țară. Vine cu autocolante care permit familiarizarea cu drapelurile și învățarea despre fiecare țară în mod interactiv. Această carte este un mod excelent de a-i ajuta pe copii să înțeleagă diversitatea culturală a lumii și să își dezvolte interesul pentru geografie și istorie.

Primul meu atlas geografic ilustrat de la National Geographic

este o comoară pentru orice copil care își dorește să exploreze lumea într-un mod colorat și captivant. Acest atlas îmbină elementele educaționale cu un design atractiv, oferind copiilor o modalitate amuzantă de a învăța despre geografie și cultura globală.

Atlasul conține o varietate de hărți, fotografii și informații detaliate despre țările din întreaga lume, inclusiv aspecte legate de geografie, istorie, economie, populație, tradiții și cultură. De asemenea, acesta oferă informații despre principalele obiective turistice, monumente și animale sălbatice, făcându-l un companion ideal pentru orice aventură de explorare.

Design-ul atractiv și ilustrațiile colorate fac ca acest atlas să fie o plăcere pentru ochi, iar copiii se vor bucura de descoperirea fiecărei pagini. De asemenea, acest atlas se poate folosi ca un instrument valoros în învățarea geografiei și a faptelor despre lumea înconjurătoare, îmbunătățind înțelegerea copiilor asupra lumii în care trăiesc.

În plus, atlasul oferă copiilor oportunitatea de a învăța despre diferite culturi și tradiții, încurajându-i să dezvolte un respect și o compasiune pentru diferențele culturale ale lumii. Aceasta poate fi o experiență transformatoare pentru copiii care își doresc să devină cetățeni activi ai lumii și să înțeleagă importanța diversității și a toleranței.

resurse statele lumii

Atlasul aventurilor. Marile minuni ale lumii

este o carte care îi va încânta pe copiii curioși și îi va îndemna să exploreze lumea înconjurătoare. Cartea prezintă informații interesante despre cele mai impresionante monumente și locuri din lume, precum și despre culturile și tradițiile acestora.

Acest atlas oferă copiilor oportunitatea de a înțelege mai bine istoria și diversitatea lumii în care trăiesc. Ei vor descoperi fapte interesante despre piramidele din Egipt, Marele Zid Chinezesc, Turnul Eiffel din Paris și multe alte locații uimitoare din întreaga lume. De asemenea, copiii pot afla despre tradițiile și culturile din diferite regiuni, precum și despre modul în care acestea influențează viața localnicilor.

Cartea conține ilustrații colorate care îi atrag pe copii și îi ajută să înțeleagă mai bine informațiile prezentate. De asemenea, atlasul conține hărți detaliate care îi ajută să își dezvolte abilitățile geografice și să înțeleagă mai bine poziția diferitelor locații în lume.

Jocuri educative

Jocurile educative pot fi un instrument eficient pentru a ajuta copiii să-și dezvolte cunoștințele generale, oferindu-le o experiență distractivă și interactivă în timp ce învață. Acestea pot ajuta la dezvoltarea unor abilități precum gândirea critică, rezolvarea problemelor și învățarea informațiilor noi.

Jocurile educative de geografie online

Sunt o modalitate distractivă și interactivă de a învăța despre lumea din jurul nostru, le pot îmbunătăți cunoștințele copiilor despre lume și locurile din jurul lor, în timp ce își dezvoltă abilitățile de orientare și navigare.

De exemplu, jocul GeoGuessr oferă jucătorilor o experiență de explorare virtuală a diferitelor locații din lume, încurajându-i să își testeze cunoștințele geografice și să descopere noi locuri interesante.

Acest tip de jocuri educative ajută copiii să își dezvolte abilitățile de observație și de concentrare, precum și să își îmbogățească cunoștințele despre culturi, istorie și geografie. De asemenea, ele îi ajută să își dezvolte gândirea critică și capacitatea de a lua decizii bazate pe informații.

World Geography Games este, de asemenea, o modalitate excelentă de a îmbunătăți abilitățile de citire și de a învăța noi cuvinte în diferite limbi. Prin interacțiunea cu jocurile, copiii pot învăța despre locațiile importante din lume și despre importanța acestora în istorie și cultură.

Puzzle

Un poate fi un instrument excelent pentru a ajuta copiii să învețe geografie.

Identificați țările și continentele: ajutați copiii să identifice țările, continentele și oceanele pe măsură ce plasează piesele de puzzle în poziția corectă pe hartă.

Discutați despre caracteristicile geografice: discutați despre caracteristicile geografice ale diferitelor țări și continente, cum ar fi munții, fluviile, lacurile și orașele, despre climă și vreme și despre cum acestea afectează modul de viață al locuitorilor.

Dacă este posibil, arată-i o hartă a puzzle-ului înainte de a începe. Acest lucru îi va oferi o imagine de ansamblu și îi va permite să identifice elementele cheie.

Acestea nu sunt singurele instrumente disponibile pentru învățarea geografiei și a statelor lumii și ar trebui să fie utilizate în combinație, cum ar fi lectura de cărți, vizionarea de filme educaționale și discuțiile cu alți oameni. De asemenea, participarea la excursii și călătorii poate oferi o perspectivă valoroasă și realistă asupra geografiei și a culturilor din jurul lumii.

În acest articol folosesc unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomand, primesc un comision din partea retailerilor pe care îi promovez, bani care susțin existența acestui blog. Pe tine nu te costă nimic în plus, dar pe mine mă ajută să plătesc taxele necesare pentru susținerea blogului.

Facebook Comments

Similar Posts