silicagel

13 motive practice pentru a nu (mai) arunca pachețelele de silicagel

Odată ce afli cât de utile pot fi acele pachețele de silicagel, vei înțelege de ce nu le arunc niciodată!

Probabil că deja știi că nu trebuie să le mănânci, dar te-ai întrebat vreodată dacă există ceva ce poți face cu acele pachețele de silicagel ce le găsești prin cutiile cu pantofi și haine? Probabil că de-a lungul timpului ai primit zeci, dacă nu sute, alături de o varietate de produse diferite. Am avut aceeași întrebare și, după puțină cercetare, am aflat că există de fapt o mulțime de moduri de a folosi pachețelele de silicagel în mod util!

Așa că azi vreau să împărtășesc cu tine 13 modalități aparent ingenioase, dar banale de a refolosi pachețelele de silicagel.

La ce se folosește silicagelul?

Silicagelul este destul de util, deoarece este un desicant, adică este capabil să absoarbă și să rețină umiditatea. Pachețelele de silicagel sunt o metodă eficientă și ieftină pentru companii de a-și proteja produsele de excesul de umiditate sau de la deteriorare.

Poți găsi pachețele de silicagel incluse alături de tot felul de lucruri care trebuie păstrate uscate sau conservate, inclusiv electronice, vitamine, produse din piele, carne uscată și multe altele.

Cât rezistă pachețelele de Silicagel?

Deși depinde de mediul în care sunt depozitate, pachețelele de silicagel sunt valabile în general între 1 și 3 ani. Dar chiar și atunci, nu trebuie să le arunci, pentru că poți reactiva silicagelul din interior destul de ușor!

Doar întinde pachețelele de silicagel pe care vrei să le reactivezi într-un singur strat pe o tavă de copt, apoi pune-le în cuptor la 80°C pentru 15 minute, pentru a extrage orice umiditate captată în interior. Lasă-le să se răcească, apoi depozitează-le într-un sac ziplock până când ai nevoie de ele.

silicagel

13 utilizări geniale pentru pachețelele cu silicagel

1) Salvează telefonul

Ai scăpat telefonul în apă? Folosește pachețele de silicagel pentru a-l salva! Pune telefonul într-o pungă de plastic împreună cu câteva pachețele și lasă-l să stea timp de 24-48 de ore. Este mai eficient și mai puțin prăfos decât orezul!

2) Previne ruginirea

Aruncă câteva pachețele de silicagel în trusa de scule. Gelul va absorbi excesul de umiditate și va ajuta la menținerea sculelor fără rugină.

3) Păstrează lama de ras mai mult timp

Dacă simți că lamele de ras se deteriorează rapid, umiditatea excesivă este cel mai probabil vinovată. Deoarece chiar dacă ștergi lamele după folosire, este aproape imposibil să scoți toată umezeala din interior! Dar poți păstra lama de ras mai uscată așezând-o pe un pachet de silicagel ori de câte ori nu o folosești. Pachețelele vor absorbi excesul de umiditate și condensul pentru a face lama de ras să reziste mai mult!

4) Odorizant pentru geanta de sport

Aruncă niște pachețele de gel pe fundul genții de sport. Acestea vor ajuta la absorbirea umezelii (și a mirosului) din hainele și încălțămintea de antrenament, ceea ce va ajuta la menținerea genții mult mai proaspătă.

5) Păstrează amintirile dragi neafectate de timp

Pune o pungă de silica gel în orice cutie în care păstrezi fotografii, documente importante sau alte obiecte cu valoare sentimentală. Pachețelele vor ajuta să se păstreze uscate, astfel încât să te poți bucura pentru mulți ani înainte de amintirile voastre!

6) Protejează electronicele

Adaugă măcar un pachețel de silica gel oriunde ai depozitat electronice cu obiectiv sau ecran. Aceste obiecte sunt deosebit de sensibile la umiditate și condens, deci păstrarea unui pachețel de gel cu ele poate fi o asigurare ieftină împotriva deteriorării cauzate de umiditate.

7) Previne oxidarea argintului

Pune câteva pachețele de silicagel în cutia ta de bijuterii și în apropierea tacâmurilor de argint. Păstrarea obiectelor de argint uscate va ajuta la prevenirea oxidării (sau cel puțin la încetinirea procesului).

8) Păstrează hrana pentru animale de companie proaspătă

Poate fi foarte dificil să păstrezi lucrurile uscate în zone umede, iar hrana pentru animale de companie nu face excepție. Cea mai bună metodă pentru a menține hrana uscată este să o transferi într-un recipient etanș și să adaugi câteva pachețele de silicagel. Pune-le chiar în mâncare sau lipește pachețelele cu bandă adezivă pe partea inferioară a capacului. La fel de eficient este și în dozatorul automat de mâncare.

9) Protejează cărțile de umiditate

Păstrează-ți colecția de cărți uscată și mai puțin mirositoare prin depozitarea lor împreună cu pachețele de silicagel. Poți așeza câteva prin bibliotecă sau chiar să depozitezi un pachețel printer paginile celei mai prețioase cărți.

10) Protejează pastilele

Dacă păstrezi vitamine, medicamente și alte pastile în baie, pune un pachețel de silicagel în fiecare sticlă pentru a le menține uscate. Aerul din băi este foarte umed, deci pastilele sunt expuse la umiditate de fiecare dată când e deschisă sticla. Și chiar și o mică cantitate de umiditate poate duce la dizolvarea prematură a pastilelor!

11) Dezaburește parbrizul

Pune câteva pachețele de silicagel pe bordul mașinii. Acestea vor ajuta la absorbirea excesului de umiditate care cauzează aburirea pe interiorul parbrizului.

12) Protejează semințele

Dacă practice grădinăritul, păstrează semințele uscate adăugând un pachețel de silicagel în fiecare pungă sau borcan cu semințele până când sunt gata de pus în pământ.

13) Protejează decorațiunile de sezon

Unele lucruri, când nu sunt utilizate pentru o perioadă lungă de timp, sunt susceptibile la deteriorare și umezeală. De aceea depozitează-le întotdeauna cu niște silicagel printre ele.

Facebook Comments

Similar Posts