jurnalul de călătorie
|

Jurnalul de călătorie

Dacă ești în căutarea unei modalități de a documenta experiențele tale din vacanțe și excursii, jurnalul de călătorie este soluția perfectă. Nu trebuie să fie ceva extravagant – doar ceva care să te ajute să îți amintești toate lucrurile minunate pe care le-ai făcut și le-ai văzut în timpul vacanței. De asemenea, poate fi foarte distractiv să păstrezi în jurnal pliante, hărți și programele din excursii, astfel încât să le ai pentru anii ce vor veni.

Jurnalul de călătorie nu doar că constituie o arhivă personală de experiențe, dar este de asemenea o reprezentare fizică și emoțională a aventurilor tale. Jurnalul de călătorie se desfășoară precum o carte în timp ce călătorești și descoperi lumea înconjurătoare, menținând o legătură cu propriul tău trecut, pentru ca să poți privi înapoi și retrăi evoluția personală în timp.

La finalul articolului vei găsi câteva șabloane pe care le poți descărca, lista și folosi pentru jurnalul de călătorie.

Jurnalul de călătorie și importanța sa

Un jurnal de călătorie poate fi o componentă vitală a oricărei călătorii. Este o modalitate personală de a consemna aventurile, gândurile și descoperirile pe care le faci în timpul călătoriei. Așa cum spunea St. Augustine, „Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină„. Jurnalul de călătorie este un mod de a scrie propria ta carte despre lume.

În plus, jurnalul de călătorie are o serie de beneficii:

  • Consolidarea memoriei: Jurnalele de călătorie ajută la rememorarea detaliilor și a impresiilor din timpul călătoriilor.
  • Eliberarea emoțiilor: Jurnalele de călătorie sunt un loc sigur unde poți exprima liber orice gânduri și sentimente ai legat de vacanța ta.
  • Stimularea creativității: Poți adăuga desene, bilete, broșuri și alte suveniruri pentru a crea un album vizual al experienței tale de călătorie.

Ce poți scrie într-un jurnal de călătorie

Un jurnal de călătorie nu trebuie să fie limitat doar la descrierea locurilor pe care le-ai vizitat. Iată câteva idei despre ce ai putea include:

  1. Descrieri ale locurilor: Descrie detaliat locurile pe care le-ai vizitat, atmosfera, oamenii, mâncarea etc.
  2. Impresii personale: Descrie gândurile și sentimentele tale în timpul călătoriei.
  3. Schite și desene: Dacă ești înclinată către artă, poți face schițe ale peisajelor, clădirilor sau chiar al oamenilor întâlniți.
  4. Bilete și broșuri: Biletele de tren, de avion, broșurile și orice alt tip de memento pot fi lipite în jurnal.
  5. Jurnalul de călătorie tematic: Poți să îți concentrezi jurnalul pe anumite teme, cum ar fi gastronomia, istoria locurilor vizitate sau chiar pe interesul tău pentru fotografiere.

Diferite variante de jurnale de călătorie

  1. Jurnalul fizic: Este cea mai tradițională formă pentru jurnalul de călătorie. Un caiet simplu și un pix sunt tot ce ai nevoie.
  2. Jurnalul digital: Aplicațiile pentru jurnale digitale au devenit tot mai populare. Sunt ușor de folosit și poți adăuga cu ușurință fotografii și videoclipuri.
  3. Blogul de călătorie: Dacă vrei să împărtășești experiențele tale cu o audiență mai mare, un blog de călătorie este o opțiune bună. În timp, poate deveni o sursă de idei și resurse și pentru alți oameni.
  4. Jurnalul video: Dacă ești o persoană vizuală, un jurnal video poate fi o alegere excelentă. Îți oferă șansa de a împărtăși cu ceilalți atmosfera locurilor pe care le vizitezi într-un mod mai dinamic. Poți folosi o platformă de social media pentru a-ți publica jurnalul video – Tik Tok, Instagram etc.

Eu prefer o combinație, articole personale pe blog, postări pe pagina de Facebook, cu multe imagini. Creez de asemenea un jurnal de călătorie alături de Greuceanu meu.

https://patricialidia.ro/2021/07/05/vacanta-in-turcia-amintiri-din-geamantan/
https://patricialidia.ro/2018/09/25/vacanta-in-croatia/
https://patricialidia.ro/2017/11/26/croaziera-costa-diadema/
https://patricialidia.ro/2019/02/12/o-saptamana-de-concediu-la-marea-rosie-in-egipt/

Album Facebook despre Dinosaur World Transylvania

Album Facebook despre Transluncani și Valea lui Liman

Jurnalul de călătorie pentru copii

Un jurnal de călătorie pentru copii poate fi o activitate distractivă și educativă pentru perioada vacanțelor. Îi încurajează pe copii să fie atenți la lumea din jurul lor, îmbunătățindu-le abilitățile de observație și scriere.

Un astfel de jurnal poate include:

  • Desene și schițe: Copiii pot desena lucruri care le-au atras atenția.
  • Adunarea de suveniruri: Biletele de intrare, frunze sau pietre pot fi adunate și lipite în jurnal.
  • Învățarea limbilor străine: Copiii pot scrie în jurnalul lor cuvinte noi pe care le-au învățat în timpul călătoriilor.
  • Bucketlist: Copiii pot menționa cărțile pe care vor să le citească, locurile pe care vor să le viziteze, activitățile pe care vor să le facă, Ca un fel de listă de verificare pentru întreaga vacanță.
  • Jurnal de lectură: Fie că se bucură de o carte într-un parc fermecător, pe o plajă tropicală sau într-o călătorie în munți, în paginile de lectură din jurnalul de călătorie copiii pot înregistra nu doar paginile citite, ci și emoțiile și reflecțiile asupra acestora, precum și include imagini din locurile magice unde au citit.

Pentru Greuceanu am create un șablon de jurnal de vacanță, care include de fapt jurnalul de călătorie pentru fiecare excursie pe care o va face. Unele pagini se listează și completează o singură data, la începutul vacanței, altele se pot imprima și complete pentru fiecare ieșire, excursie și distracție pe care o va avea. Click dreapta pe mouse și Save As pentru a downloada imaginile și a le folosi alături de copilul tău!

Oricare ar fi preferința ta pentru modul de a-ți păstra amintirile, jurnalul de călătorie este un instrument extrem de util care te poate ajuta să captezi și să păstrezi trăirile și descoperirile tale. Este un tovarăș de nădejde pentru orice călătorie și un pod spre trecut. Un mod de a te conecta cu experiențele tale și de a-ți împărtăși povestea într-un mod unic și personal.

Facebook Comments

Similar Posts