cum ne organizăm

Cum ne organizăm ca să răzbim cu toate odată cu începerea școlii

A început școala. Știu, nu e o noutate. O simțim în fiecare zi în trafic, o vedem pe străzi dimineața… Au reînceput și activitățile extra-școlare. O simțim în fiecare zi în trafic, o vedem pe străzi seara, la finalizarea programului de lucru…

cum ne organizăm

Eu, când eram părintele perfect al unui copil ipotetic, mă juram că nu îmi voi purta copilul la n-șpe mii de activități extra școlare. Nu îl port eu. Mă poartă el. În fiecare zi, după ora 16, biroul meu are ca localizare altă parcare.m Pe de altă parte, acesta este marele avantaj de a putea lucre online, de oriunde: pot fi alături de copilul meu când are nevoie.

Dar, cum reușești să echilibrezi viața atunci când ai un job sau chiar un business propriu, unul sau doi copii, responsabilități casnice, cumpărături și alte sarcini cotidiene? Cum să le organizezi eficient, fără să te simți copleșită?

Câteva idei cum ne organizăm ca să răzbim cu toate odată cu începerea școlii

 1. Utilizarea calendarului Google:
  • Organizarea activităților: Înregistrează în calendar toate întâlnirile, deadline-urile de la muncă, activitățile extrașcolare ale copiilor și orice alte evenimente importante.
  • Setează notificări: Pentru a te asigura că nu uiți nimic, activează notificările cu câteva ore sau chiar zile înainte de eveniment.
  • Culori diferite pentru activități: Folosește culorile pentru a diferenția tipurile de activități: o culoare pentru muncă, alta pentru activități familiale, alta pentru momente personale etc.
https://patricialidia.ro/2022/06/27/4-setari-google-calendar-care-reduc-stresul-de-care-nu-stiai-ca-ai-nevoie/
 1. Planificarea în agendă:
  • Versatilitatea hârtiei: Uneori, scrierea manuală poate fi mai eficientă și satisăcătoare. Poți nota idei rapide sau schița un plan.
  • Acces rapid: Poți să îți verifici rapid programul chiar și atunci când nu ai acces la tehnologie.
 2. Sincronizarea calendarelor membrilor familiei:
 3. Listă de cumpărături partajată:
  • Aplicații precum Google Keep sau Trello sau Wunderlist: Acestea permit crearea de liste partajate pe care toți membrii familiei le pot accesa și modifica.
  • Actualizări în timp real: Dacă un membru al familiei cumpără ceva de pe listă, poate să îl marcheze ca și „cumpărat”, evitând astfel achiziționarea în duplicat.
https://patricialidia.ro/2017/06/27/aplicatii-organizare/
 1. Alte solutii eficiente:
  • Aplicații pentru gestionarea sarcinilor: Aplicații precum Todoist sau Microsoft To Do ajută la ținerea sub control a sarcinilor zilnice și setarea de priorități.
  • Delegare: Distribuie sarcini între membrii familiei. Fiecare persoană poate fi responsabilă de anumite activități, cum ar fi pregătirea mesei sau efectuarea cumpărăturilor.
  • Timp pentru tine: Nu uita să îți aloci și momente pentru relaxare sau hobby-uri. Acestea sunt esențiale pentru a menține un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală.

Prin implementarea și personalizarea acestor sugestii în funcție de nevoile tale, vei putea naviga cu mai multă ușurință prin activitățile cotidiene și să menții un echilibru între muncă și viața personală. Cum ne organizăm și cum planificăm fiecare zi, fiecare activitate ne ajută să nu ajungem la burnout!

Cum ne organizăm și cum planificăm fiecare zi, fiecare activitate ne ajută să nu ajungem la burnout!
Cum ne organizăm și cum planificăm fiecare zi, fiecare activitate ne ajută să nu ajungem la burnout!

Facebook Comments

Similar Posts