caramel macchiato

Caramel Macchiato cu același gust ca la Starbucks

Caramel Macchiato cu același gust ca la Starbucks (după o rețetă @noshingwiththenolands)

Dacă ești fan cafeaua fancy de la Starbucks, dar nu mai vrei să dai zeci de lei pe o cafea, atunci cu siguranță această rețetă te va unge pe suflet. Eu ador cafeaua de la Starbucks, sunt membru gold în aplicația lor de loialitate și am băut câteva cafele gratis datorită investiției mele în locația lor! Dar cu siguranță de acum nu voi mai comanda Caramel Macchiato când merg de acum la Starbucks, căci rețeta asta e fix ce trebuie!

Ingrediente pentru un Caramel Macchiato delicios

 • lapte
 • espresso sau cafea normală, în funcție de cât vrei să fie de tare
 • sirop de vanilie
 • caramel (mai moale, să îl poți folosi și la decorat)
 • frișcă (dacă îți place, eu prefer doar spuma de lapte!)

Cum pregătești această delicatesă?

 1. Începe prin a face espresso.
 2. În timp ce cafeaua se pregătește, încălzește laptele și siropul de vanilie împreună. Poți folosi aragazul sau, dacă vrei ceva rapid, cuptorul cu microunde.
 3. După ce amestecul de lapte și vanilie e bine încălzit, este timpul să îl spumezi. Dacă ai un spumator/frother, minunat! Dacă nu, un borcan cu capac va face treaba ușoară: toarnă laptele în el și agită puternic (ar fi bine în acest caz amestecul de lapte cu sirop să fie puțin mai cald).
 4. Toarnă în ceașcă amestecul de lapte cu vanilie.
 5. Toarnă espresso-ul peste. Și pentru finalizare, un strop generos de caramel și, dacă vrei să te răsfăți, și o lingură de frișcă.

Sfaturi pentru un Caramel Macchiato desăvârșit pentru gustul tău

 • Ajustează rețeta după gust. Dacă vrei mai dulce, adaugă mai mult sirop. Dacă ai chef de o cafea mai tare, adaugă mai mult espresso.
 • Ești fană caramel? Eu sigur sunt! 🙂 Dacă mai e și caramel sărat, OMG OMG OMG! Pune o linguriță generoasă de caramel în laptele cald înainte să-l spumezi. Vei simți gustul de caramel prin fiecare papilă gustativă!
 • Dacă nu ai espressor, folosește 120ml de cafea tare.
 • Bea cafeaua cât e caldă! Spuma de lapte se duce repede, și, sincer, Caramel Macchiato e mai bun proaspăt.
 • Și un mic amănunt important: siropul de vanilie nu e același lucru cu extractul de vanilie! Dacă vrei să îți faci propriul sirop de vanilie, îți las aici o rețetă ușoară:
  • amestecă o o cană de apă cu o cană de zahăr și pune oala la fiert;
  • când începe să se îngroașe, toarnă într-un borcan și adaugă o lingură de extract de vanilie;
  • lasă-l să se răcească și folosește-l când ai chef de cafea;
  • dacă ai făcut prea mult, păstrează la frigider.

Diferența dintre Caramel Macchiato și Caramel Latte

Diferența dintre Caramel Macchiato și Caramel Latte se referă în principal la modul în care sunt preparate și la proporțiile ingredientelor:

Caramel Macchiato

 1. Ordinea ingredientelor: De obicei, la un Caramel Macchiato, espresso este turnat peste laptele spumat, creând un efect de „pătare” (de unde și numele „macchiato”, care înseamnă „pătat” sau „marcat” în italiană). Această metodă permite ca espresso să se amestece treptat cu laptele în timp ce bei.
 2. Proporțiile ingredientelor: Tinde să aibă un gust mai puternic de espresso, datorită faptului că espresso-ul este turnat peste lapte și nu se amestecă imediat.
 3. Prezentarea: Datorită modului în care este turnat espresso, Caramel Macchiato poate avea un aspect stratificat, cu espresso pe partea de sus și lapte pe partea de jos. Asta se întâmplă doar dacă torni espresso încet, foarte încet, peste lapte. Dacă îl torni rapid (ca și cum l-ai arunca peste), se amestecă.

Caramel Latte

 1. Ordinea ingredientelor: La un Caramel Latte, espresso este adăugat primul în ceașcă, iar apoi se toarnă laptele spumat peste el.
 2. Proporțiile ingredientelor: De obicei, are mai mult lapte în comparație cu Caramel Macchiato, și un gust mai blând de cafea datorită amestecului direct dintre espresso și lapte.
 3. Prezentarea: Are de obicei un aspect mai omogen, deoarece espresso și laptele se amestecă imediat.

Facebook Comments

Similar Posts