Atlantis Aquaventure Waterpark din Dubai

Atlantis Aquaventure din Dubai – un parc de distracție acvatic care ne-a cucerit!

Ah, Atlantis Aquaventure din Dubai! O experiență de neuitat și cu adevărat excepțională! Suntem pasionați de parcuri de distracție acvatice. Toți 3, Slavă Domnului. De la momentul în care am intrat în parc, am fost cuprinși de o senzație de uimire și entuziasm. Atmosfera vibrantă, muzica ritmată și peisajul spectaculos al Palm Jumeirah ne-au făcut să ne simțim într-o lume aparte.

Primul lucru care ne-a captivat a fost diversitatea toboganelor acvatice. Fiecare dintre ele oferă o experiență unică. Leap of Faith, cu căderea sa aproape verticală și trecerea printr-un tunel transparent înconjurat de rechini, a fost o aventură palpitantă. Apoi, Aquaconda, cel mai lung tobogan din lume, a fost o aventură în sine. Să alunecăm pe acest tobogan gigantic, simțindu-ne parcă absorbiți de viteză și curbele sale, a fost o experiență de neegalat. Toți trei am râs cu poftă pe tot parcursul coborârii, bucurându-ne de fiecare moment. Iar eu am cam țipat, ca de obicei…

Nu pot omite râul leneș, perfect pentru momentele de revenire după fiecare tobogan plin de adrenalină, purtați de curenți, plutind liniștiți

Serviciile din parc sunt impecabile, cu personal amabil și gata să ajute, iar mâncarea delicioasă a completat perfect ziua. Greuceanu a savurat o înghețată de ananas dintr-o jumătate de ananas real făcut cupă, care a fost de-a dreptul delicioasă!

Vizita la Atlantis Aquaventure a fost o experiență de neuitat, plină de râsete, adrenalină și momente de relaxare. A fost o zi magică! Am creat amintiri minunate în familie, și cu siguranță este un loc unde aș dori să mă întorc. Este un paradis acvatic care oferă distracție și aventură pentru toate gusturile!

De ce ne plan parcurile de distracție acvatice și toboganele pe apă

Parcurile de distracție acvatice și toboganele pline de adrenalină ne plac pentru că ele combină emoția, distracția și relaxarea. Iată câteva dintre motivele principale pentru care ne plac aceste parcuri:

 • Căutăm senzații tari. Ne plac provocările și senzațiile puternice. Toboganele acvatice ne oferă experiențe intense, pline de adrenalină, prin lipsa predictibilității, prin faptul că nu avem control asupra situațiilor, prin testarea limitelor și înfruntarea fricii într-un mediu controlat și sigur. Mie, personal, îmi provoacă un răspuns fiziologic de adrenalină care aduce o senzație de euforie la final și, din ce am observat, nu am parte de migrene serioase o perioadă de până la 6 săptămâni după… (să fie semn că la 2-3 luni o data trebuie să caut senzații tari?).
 • Distracție în toate combinațiile. Parcurile acvatice oferă o gamă largă de atracții, de la tobogane blânde până la cele extreme, făcându-le potrivite pentru toate vârstele. În plus, sunt locuri excelente pentru petrecerea timpului în familie, unde ne putem bucura împreună de adrenalină. Unele tobogane permit să te dai mai mulți în același colac – special adaptat, bineînțeles!
 • Ieșim din rutină și stres. Ne oferă o pauză binevenită de la rutina zilnică, permițându-ne să ne deconectăm de la stresul cotidian. Pentru că alergi între un tobogan și altul, între zone de distracție, nu ai mereu telefonul la tine, uiți de timp, te rupi de gândurile despre ce ai de făcut pe mai departe și trăiești momentul. Și adrenalina!
 • Timp în familie. Este ceva ce ne leagă, care ne place la toți 3 și ne putem bucura împreună de activități distractive. A împărtăși adrenalina și emoțiile unui tobogan acvatic ne întărește legăturile și crează amintiri durabile. Nu e săptămână să nu ne amintim de un anumit moment sau o fază unde stomacul ne-a urcat în gât!

Hai să povestim mai în detaliu despre Atlantis Aquaventure

Despre Atlantis Aquaventure

Cunoscut oficial sub numele de Atlantis Aquaventure, este situat pe Palm Jumeirah, celebra insulă artificială în formă de palmier.

Atlantis Aquaventure a fost inaugurat în 2008, ca parte a complexului mai larg Atlantis, The Palm. De-a lungul anilor, parcul a suferit mai multe expansiuni, inclusiv adăugarea de noi tobogane și atracții acvatice. Ceea ce l-a făcut unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din lume.

Zone de distracție

 • zona de tobogane extreme: Include tobogane cu grade mari de dificultate și emoție, precum Leap of Faith.
 • zona pentru familii: Atracții mai blânde, adecvate pentru familii cu copii.
 • Zona de relaxare: Zone cum ar fi râurile leneșe și piscinele cu valuri, potrivite pentru relaxare și înot liniștit.

Atracții principale:

 1. Toboganele acvatice: Parcul se mândrește cu o varietate de tobogane, inclusiv Aquaconda, cel mai lung tobogan din lume, și Leap of Faith, un tobogan aproape vertical care trece printr-un tunel transparent înconjurat de un bazin cu rechini.
 2. The Lost Chambers Aquarium: Un acvariu tematic care oferă vizitatorilor o privire asupra vieții marine, cu peste 65.000 de creaturi marine.
 3. Dolphin Bay: O experiență interactivă unde vizitatorii pot înota și interacționa cu delfinii.
 4. Atlantis Beach: O plajă privată care oferă relaxare și activități sportive acvatice.

Facilități și servicii:

 • Restaurante și cafenele: O gamă variată de opțiuni culinare este disponibilă, de la mâncăruri rapide la restaurante de lux.
 • Cazări: Atlantis, The Palm oferă cazare de lux pentru vizitatorii care doresc să rămână în apropierea parcului acvatic. Dar este, de altfel, la un autobuz gratis distanță de majoritatea hotelurilor din Dubai.

Atlantis Aquaventure este implicat în inițiative de conservare, cum ar fi salvarea și reabilitarea vieții marine.

Cum te poți deplasa prin parcul imens

Deplasarea prin Atlantis Aquaventure este o parte importantă a experienței generale, având în vedere dimensiunea considerabilă a parcului. Iată câteva aspecte esențiale despre modurile de deplasare în parc:

 • trasee bine marcate: trasee pietonale ample și bine semnalizate, care facilitează accesul la diferite atracții.
 • hărți și semnalizări: sunt disponibile hărți ale parcului pentru a te ajuta să te orientezi și să ajungi la atracțiile dorite.
 • ghizi: în punctele de intersecție dintre trasee sunt amplasați angajați care te pot orienta spre locul pe care îl cauți, dacă te văd dezorientat sau dacă le ceri ajutorul.
 • navete: sunt disponibile navete care te transportă între diferite zone ale parcului; sunt deosebit de utile pentru a economisi timp și pentru a reduce oboseala, mai ales în zilele călduroase sau când te grăbești să ajungi dintr-o zonă în alta.
 • râurile leneșe: râul este proiectat să curgă prin diferite zone ale parcului, oferind posibilitatea de a de opri la fiecare zonă de distracție și să lași acolo colacul pe care pluteai.

Atracțiile principale ale Atlantis Aquaventure Waterpark din Dubai

Atracțiile principale ale Atlantis Aquaventure Waterpark din Dubai sunt următoarele:

 1. Trident Tower Hydra Racer: Un tobogan acvatic cu mai multe piste, oferind o experiență rapidă și palpitantă.
 2. Odyssey of Terror: Cel mai înalt tobogan acvatic din lume, oferind o călătorie plină de adrenalină cu un mare drop și senzația de greutate aproape zero.
 3. Shockwave: Cel mai lung coaster acvatic familial din lume, cu o lungime de 449 metri, oferind o experiență captivantă prin tuneluri întunecate și căderi rapide.
 4. Zoomerango: Un tobogan uriaș pentru grupuri, care oferă căderi mari și momente de greutate zero pe un perete vertical înalt de 14 metri.
 5. Aquaconda: Cel mai mare tobogan tubular din lume, cu o lățime de 9.2 metri și o înălțime de 25 de metri, aruncând călătorii într-un tunel serpentin întunecat cu viteze de până la 35 km/h.
 6. Blackout: Un tobogan aproape vertical, etichetat ca „sora mai înfricoșătoare” a Leap of Faith, destinat călătorilor în căutare de adrenalină pură.
 7. Vortex: Un tobogan cu multe viraje, curbe și loop-uri de 360 de grade, urmat de o cădere rapidă în lagună.
 8. Leap Of Faith: Un tobogan impresionant cu o cădere aproape verticală dintr-o înălțime de nouă etaje, trecând printr-o lagună plin cu rechini.
 9. Poseidon’s Revenge: O capsulă care lansează călătorii cu viteze de până la 60 km/h, oferind loop-uri inversate și multă adrenalină.
 10. Slitherine: Primul tobogan acvatic din lume cu două piste paralele pentru curse, unde poți concura pentru a vedea cine ajunge primul la linia de sosire.

Deci…

Atlantis Aquaventure reușește să combine emoția și aventura cu siguranța și confortul, oferind o experiență acvatică de neuitat. Aquaconda și Leap of Faith nu sunt doar atracții de top în cadrul parcului, ci și simboluri ale inovației și excelenței în designul parcurilor acvatice. Aceste tobogane transformă vizita într-o aventură palpitantă, consolidând statutul Atlantis Aquaventure ca unul dintre cele mai impresionante destinații turistice din Dubai.

Facebook Comments

Similar Posts