|

3 plaje mișto în Dubai (și de ce nu aș alege Dubai doar pentru mers la mare)

Dubai, un oraș învăluit în strălucire urbană și arhitectură de avangardă, nu a contenit să mă uimească. Pe lângă zgârie-nori impresionanți și peisaje urbane spectaculoase, am descoperit și un alt aspect al acestui oraș fascinant: plajele sale pitorești, locuri unde ne-am petrecut diminețile sub soarele arzător. Fiind cazați la un hotel destul de departe de zona de plajă, am ales să ne bazăm pe recomandările localnicilor. Așa am ajuns să vizităm trei plaje publice tare faine: Plaja Jumeirah, Plaja Dubai Marina și Plaja La Mer.

Plaja Jumeirah, cu nisipul său fin și vederea către emblematicul Burj Al Arab, a devenit rapid locul nostrum preferat pentru a începe ziua. Aici, atmosfera relaxată și peisajul spectaculos ne-au cucerit de la prima vedere.

Plaja Dubai Marina ne-a oferit o experiență total diferită, cu un vibe urban distinct. Situată în inima unei zone vibrante, această plajă este un amalgam de activități moderne și viață animată. Chiar și în lumina dimineții, energia locului este contagioasă, cu oameni care se bucură de jogging pe malul mării sau de un brunch la una dintre terasele elegante.

Și nu în ultimul rând, Plaja La Mer a fost o descoperire plăcută. Acest loc șic, cu designul său urban și graffiti colorat, a adus o notă de prospețime în rutina noastră matinală. Cu atmosfera sa boemă, La Mer a fost locul perfect pentru admirat apa cristalina de la umbra bărcii de pe mal.

Fiecare dintre aceste plaje are un farmec unic, reflectând diversitatea și frumusețea Dubaiului.

Plaja Dubai Marina

Plaja Dubai Marina a fost prima destinație pe lista noastră de explorări în Dubai, atrași fiind de promisiunea unei atmosfere vibrante și moderne, așa cum citisem în informațiile de la hotel. Planul inițial era să ajungem acolo cu shuttle bus-ul gratuit oferit de hotel, dar spre surprinderea noastră, când a sosit autobuzul, era deja plin. Am optat pentru un taxi și am ajuns pe cont propriu la plaja Dubai Marina.

Acolo, ne-am dat seama că plaja era la fel de populară pe cât ne așteptam: aglomerată, cu prosoape așezate unul lângă altul, cu o energie debordantă. Chiar dacă inițial plănuisem să ne întoarcem la prânz cu shuttle bus-ul, în forfota zilei, am uitat complet să întrebăm de unde se ia autobuzul înapoi. Așa că ne-am întors din nou cu taxiul.

Plaja Dubai Marina este într-adevăr un hub al energiei urbane. Situată în apropierea cartierului cu același nume, cunoscut pentru zgârie-norii săi impresionanți și restaurantele la modă, plaja este un magnet pentru tineret și pasionații de viață nocturnă. Am petrecut timp plimbându-ne pe Dubai Marina Walk, o promenadă populară care oferă o gamă largă de activități, de la cumpărături până la mâncăruri extrem de diversificate, toate însoțite de o priveliște superbă asupra portului.

Experiența la Plaja Dubai Marina a fost una plină de viață și culoare, reflectând perfect pulsul orașului modern. A fost locul unde am simțit energia Dubaiului, fiecare colț de stradă vibrând în ritmul orașului.

Plaja Jumeirah

Plaja Jumeirah, cu atmosfera sa calmă și liniștită, a reușit să ne atingă sufletul în mod deosebit, devenind locul nostru preferat de stat la plajă în Dubai. Contrar agitației și forfotei întâlnite la Dubai Marina, Jumeirah se distinge prin serenitatea și simplitatea sa. De aceea, după prima vizită, am decis să revenim aici în fiecare dimineață.

Această plajă încântătoare, situată în inima Dubaiului, se deschide către apele turcoaz, oferind o priveliște unică asupra Burj Al Arab. Pe lângă frumusețea sa naturală, ce m-a atras cel mai mult la Plaja Jumeirah a fost sentimentul de pace și liniște. Plaja nu era prea aglomerată, fiecare persoană având suficient spațiu pentru a se bucura de soare și de marea liniștită. Intrarea lină în apă a fost ideală pentru înot, iar malul plin de scoici a adăugat un farmec special plimbărilor matinale.

Chiar dacă Plaja Jumeirah este cunoscută pentru facilitățile sale prietenoase pentru familii, cum ar fi zonele de joacă pentru copii și dușurile, pentru mine, atracția principală a rămas simplitatea și frumusețea naturală a locului. Am petrecut ore întregi plimbându-ne pe nisipul fin.

Plaja La Mer

După prima experiență plăcută la Plaja Jumeirah, ni s-a recomandat să explorăm și Plaja La Mer, cu promisiunea unui loc similar de relaxare și liniște. Așteptările noastre erau mari, având în vedere reputația acestui loc ca fiind un centru urban chic de pe litoralul Dubaiului.

La sosirea la Plaja La Mer, am observat imediat diferența față de Jumeirah. Deși priveliștea era cu adevărat spectaculoasă, cu nisip fin și ape cristaline, atmosfera generală era diferită. Plaja nu era aglomerată, ceea ce era un punct în favoarea ei, însă zona comercială din apropiere, inclusiv Aquapark Laguna, era închisă, ceea ce a lăsat o impresie de liniște excesivă, aproape de dezolare. Această senzație era accentuată de contrastul cu lucrările de construcție active de pe cealaltă parte a lagunei.

Deși La Mer are facilități excelente, precum dușuri, vestiare și închiriere de șezlonguri, și este înconjurată de o varietate de restaurante și cafenele, absența activităților și agitației din jur a creat o atmosferă neobișnuită. În ciuda designului său urban și graffiti-urilor colorate, locul părea să aibă un aer de lume uitată de timp, departe de vibranta viață urbană a Dubaiului.

Cumva, vizita la Plaja La Mer a fost una de contrast. Pe de o parte, am apreciat liniștea și peisajul minunat, dar pe de altă parte, absența activităților comerciale și de divertisment a lăsat locul cu o senzație de gol. Nu a fost o dezamăgire completă, dar nici nu a reușit să ne impresioneze la fel de mult ca Plaja Jumeirah. Atmosfera generală la La Mer era una de pace și calm, dar cu un sentiment subtil de loc părăsit. Însă ne-a convins că tot Jumeirah rămâne alegerea perfectă pentru noi!

Experiența noastră

Dubai, cu peisajele sale urbane sofisticate și o arhitectură care taie respirația, oferă o diversitate de plaje, de la cele vibrante și moderne la cele liniștite și idilice. Plajele precum Jumeirah, Dubai Marina și La Mer sunt doar câteva dintre comorile acestui paradis nisipos. Personal, Plaja Jumeirah a devenit locul meu de refugiu, un sanctuar pentru liniște și regăsirea echilibrului interior, datorită atmosferei sale pașnice și a frumuseții naturale.

Cu toate acestea, în ciuda frumuseții și varietății sale de plaje, nu consider Dubai ca fiind destinația principală pentru vacanțe la mare. Există alte locuri în lume, poate mai apropiate și mai accesibile, care pot oferi experiențe de neuitat pe litoral. Dubaiul, în esența sa, este mai mult decât doar plaje; este o experiență completă, un melanj de lux, cultură, inovație și aventură urbană. Alegerea de a vizita Dubaiul ar trebui să fie bazată pe dorința de a trăi această experiență holistică, mai degrabă decât doar pentru plajele sale.

Facebook Comments

Similar Posts