Elful cel Poznaș

La revedere, dar nu adio: transformarea plecării Spiridușului cel Poznaș într-un moment memorabil

Aventurile zilnice ale Spiridușului cel Poznaș ne-au amuzat și încântat pe tot parcursul lunii decembrie, dar la un moment dat trebuie să ne pregătim pentru despărțire. Cu toate că la prima vedere pare să fie un moment trist, cine spune că trebuie să fie așa? Cu o doză de creativitate și un strop de umor, putem să transformăm această despărțire într-un eveniment plin de veselie și râsete, la fel de memorabil precum fiecare dintre isprăvile pe care le-a făcut micul nostru poznaș.

https://patricialidia.ro/2023/10/22/marea-intrare-in-actiune-50-de-idei-cum-sa-ii-marchezi-revenirea-spiridusului-cel-poznas/

Azi m-am gândit să vin cu idei pentru momentul despărțirii, astfel încât să fim sigure că plecarea Spiridușului nu va fi una obișnuită. Această listă a fost făcută cu gândul la Greuceanu meu și la privirea plină de uimire și bucurie de pe fața sa, la toate poveștile minunate pe care le va împărtăși cu prietenii, așteptând cu nerăbdare revenirea Spiridușului vesel în anul viitor.

https://patricialidia.ro/2023/09/29/99-de-idei-de-activitati-haioase-pentru-spiridusul-cel-poznas/

Magia Spiridușului cel Poznaș nu constă doar în isprăvile zilnice și surprizele pe care le aduce – ea se regăsește și în momentul emoționant al despărțirii temporare.

 1. Pregătit de plecare: Spiridușul este așezat într-o valiză deschisă, cu o mică geantă alături, semn că este pregătit să se întoarcă acasă la Polul Nord.
 2. Harta în mână: Spiridușul se află lângă o hartă a Polului Nord, ca și cum ar face planuri pentru traseul său de întoarcere.
 3. Notițele cu mulțumiri: Spiridușul este surprins scriind mici bilețele de mulțumire pentru fiecare membru al familiei, în semn de recunoștință pentru timpul minunat petrecut împreună.
 4. Drumul din biscuiți: Crează o dâră-drum din firimituri de biscuiți care îl conduce pe copil către un bilețel care spune „Ne vedem anul viitor!” plasat undeva la geam sau la ușa de la ieșire.
 5. Calendarul de Advent: Plasează Spiridușul în apropierea ultimei date de pe Calendarul de Advent, semnalându-și astfel plecarea.
 6. Albumul de fotografii: Crează un mic album de fotografii cu cele mai bune momente ale Spiridușului și așează-l lângă Spiridușul care „se uită cu nostalgie” la amintirile sale.
 7. Banner de adio: Spiridușul confecționează un banner pe care scrie simplu, „Te îmbrățișez! Ne vedem curând!”
 8. Bilet către Polul Nord: Spiridușul ține în mână un mic bilet pe care scrie „Expressul Polar”, fiind gata să plece în călătoria sa.
 9. Cadouri împachetate: Spiridușul împachetează un mic cadou pentru copil ca un dar de rămas bun.
 10. AMR: Spiridușul are o pancardă sau un cronometru care indică apropierea momentului plecării.
 11. Salut de la fereastră: Spiridușul este poziționat lângă o fereastră, salutându-și prietenul, înainte de plecare.
 12. Spiriduș dormind: El doarme, cu un bilețel lângă el, pe care scrie „Mă odihnesc pentru distracția de anul viitor!
 13. Borcanul cu amintiri ale Spiridușului: Spiridușul lasă în urmă un mic borcan umplut cu bilețele despre ce i-a plăcut cel mai mult în timpul șederii sale.
 14. Plecat la pescuit: Spiridușul are o undiță lângă un mic bol cu apă, sugerând că pescuiește pentru Polul Nord.
 15. Rămas bun cu ciocolată caldă: Spiridușul stă lângă o cană goală de ciocolată caldă, cu un bilețel pe care scrie „O ultimă ciocolată caldă împreună înainte de plecarea la Polul Nord!
 16. Scrisori pentru prieteni: Spiridușul scrie cărți poștale către prietenii săi din lumea jucăriilor, luându-și la revedere.
 17. Capsula timpului: Spiridușul îngroapă o „capsulă a timpului”, care va fi deschisă abia anul următor.
 18. Cercul de adio: Toate jucăriile sunt dispuse într-un cerc în jurul Spiridușului pentru o întâlnire de rămas bun.
 19. Data de pe Calendar: Spiridușul este plasat lângă data corespunzătoare de pe calendar pentru întoarcerea sa de anul viitor.
 20. Ghiozdanul Spiridușului: Spiridușul pregătește un mic ghiozdan cu lucruri necesare călătoriei, precum o periuță de dinți.
 21. Semn ‘Am plecat în tabără’: Spiridușul are un cort și un semn care spune „Am plecat în tabără la Polul Nord.
 22. Permis de șofer al saniei lui Moș Crăciun: Spiridușul afișează cu mândrie un „Permis de șofer al saniei lui Moș Crăciun.
 23. Prietenul ren: Spiridușul stă așezat pe un ren de jucărie, gata de călătoria înapoi acasă.
 24. Scrisoarea de la Moș Crăciun: Spiridușul are o scrisoare de la Moș Crăciun care îl mulțumește pentru munca sa și îl invită să se întoarcă la Polul Nord.
 25. Playlist de rămas bun: Spiridușul ascultă muzică la căști, cu melodii precum „Clopoței” și „Moș Crăciun.”
 26. Probe de iarnă pentru Spiriduș: Spiridușul probează o haină sau un fular de iarnă, pregătindu-se pentru vremea rece.
 27. Ușa către Polul Nord: Spiridușul stă lângă o ușă magică mică care pare a fi portalul către Polul Nord, pregătit să intre.
 28. Petrecere cu biscuiți: Spiridușul este înconjurat de câțiva biscuiți, marcând petrecerea sa de rămas bun.
 29. Ghiseul pentru bilete de întoarcere: Spiridușul stă în spatele unei mici tarabe, distribuind bilete către Polul Nord.
 30. Pașaport Polar: Spiridușul ține un mic pașaport cu timbre, afișându-l cu mândrie.
 31. Rămas bun în globul de zăpadă: El este plasat într-o bilă de plastic transparentă, simulând un glob de zăpadă al Polului Nord.
 32. Semn ‘Înapoi în 365 de zile’: Spiridușul ține un semn care indică numărul de zile până la întoarcerea sa.
 33. Dorințe pentru anul viitor: Spiridușul scrie o listă cu dorințe, visând la aventurile viitoare.
 34. Călătorie pe covorul magic: Spiridușul este plasat pe o bucată de pânză sau un șervețel mic, indicând o călătorie magică pe un covor înapoi acasă.
 35. Poze de la Polul Nord: Sunt expuse mini ‘fotografii’ ale aventurilor sale recente, cu o notă despre amintirile pe care le ia cu el.
 36. Antrenament la Școala lui Moș Crăciun: Spiridușul participă la un mic parcurs cu obstacole, pregătindu-se pentru întoarcerea la Polul Nord.
 37. Drum de fulgi de zăpadă: Fulgi de zăpadă decupați sunt împrăștiați în jurul său, creând un traseu acoperit de zăpadă pentru întoarcerea la Moș Crăciun.
 38. Promovare la serviciu: Spiridușul are un mic certificat care îl „promovează” pentru munca sa, întorcându-se acasă pentru a instrui alți Spiriduși.
 39. Rămas bun sub stele: Spiridușul este plasat sub stele sau luminițe mici, știind că va folosi stelele pentru a naviga înapoi acasă.
 40. Pregătiri pentru Anul Nou: Spiridușul stă lângă un mic calendar deschis pentru anul următor, planificând distracții pentru întoarcerea sa.

Așa cum ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă și aventurile haioase alături de Spiridușul cel Poznaș, este important să ne amintim că magia acestui sezon nu se termină odată cu plecarea lui, ci lasă o poartă deschisă spre viitoarele sale peripeții. Cu copilul în prim-plan, putem să păstrăm amintiri frumoase și să anticipăm cu nerăbdare întoarcerea Spiridușului cel Poznaș în anul următor.

Transformarea plecării Spiridușului cel Poznaș într-un moment memorabil este o poveste plină de imaginație și creativitate. Plecarea Spiridușului cel Poznaș devine nu doar un simplu rămas bun, ci o promisiune a magiei și aventurilor ce urmează. Este un mod minunat de a încheia sezonul sărbătorilor, lăsând în urmă amintiri plăcute și anticiparea revederii.

Facebook Comments

Similar Posts