5 sfaturi pentru a menține obiceiurile bune în acest an

5 sfaturi pentru a menține obiceiurile bune în acest an

Martie e deja la jumătate, iar dacă ești ca mine, ai început anul cu niște obiceiuri excepțional de bune. Dar pe măsură ce zilele au trecut, ai simțit că motivația inițială a scăzut. Nu-ți fă griji! Poți să îți crești motivația din nou și să rămâi pe linia cea bună, menținând obiceiurile bune în continuare!

5 sfaturi pentru a menține obiceiurile bune în acest an

Azi e duminică, zi de stat cu familia și cu tine însăți, de reflecție și introspecție. Așa că mă gândeam să împărtășesc câteva sfaturi extrem de ușoare pentru a te asigura că cele mai bune obiceiuri rămân solide pe tot parcursul anului, indiferent de numărul de distrageri care ar putea apărea în calea ta.

Fii realistă

Este minunat să visezi la stele, dar să fim realiste – Roma nu s-a construit într-o singură zi! Începe cu pași mici, realizabili, care să se alinieze cu obiectivele tale mari. Stabilirea unor așteptări realiste nu numai că face succesul mai probabil cu fiecare obicei bun, dar te și menține motivată pe măsură ce cuceresti fiecare etapă.

Revino rapid pe drumul cel bun

Suntem ființe umane și uneori viața intervine. Ai ratat o sesiune de antrenament sau ai luat acea felie de tort în plus? Nu e nicio problemă! Cheia este să nu lași o greșeală să-ți distrugă întreaga călătorie. Apasă butonul de restart cu grație, recunoaște momentul mai puțin bun și revino rapid pe drumul cel bun.

De la ochi, direct în minte, nu-i așa? Menține-ți obiceiurile în prim-planul conștiinței tale plasând mementouri vizuale în locuri strategice. Fie că este vorba de un bilețel lipit pe oglindă, o imagine plasată pe ecranul telefonului sau o notă în planificator, aceste mementouri te vor împinge în direcția cea bună, mai ales în acele zile când motivația stă pe locul din spate. Ca să nu mai vorbim despre panoul dorințelor…

Reflectă și ajustează

Ia-ți un moment să reflecți asupra obiceiurilor tale în mod regulat. Ce funcționează bine și ce ar avea nevoie de o ajustare? Viața este dinamică, iar obiceiurile ar trebui să fie și ele. Dacă întâmpini provocări sau descoperi că un anumit obicei nu este la fel de realizabil sau plăcut precum ai crezut, ajustează-l. Cheia este să rămâi flexibilă și să faci ca obiceiurile tale să lucreze pentru tine.

Beneficiu bonus – vei menține lucrurile interesante adăugând o noutate în ritualul tău zilnic sau săptămânal. Fie că încerci o nouă clasă de antrenament, experimentezi cu o rețetă diferită sau schimbi locul de meditație, a adăuga noutate în rutina ta poate reînnoi entuziasmul!

Adaugă responsabilitate

Totul este mai simplu alături de o prietenă, nu-i așa? Fie că este vorba de a merge la sală, de a practica mindfulness sau de a aborda un nou hobby, având o parteneră adaugă un nivel suplimentar de distracție și responsabilitate.

Când lucrurile devin grele, cu siguranță îți dorești să faci această călătorie alături de cineva pentru a vă motiva reciproc, pentru a împărtăși reușitele și pentru a vă oferi sprijin una celeilalte. Împărtășește-ți obiectivele cu o prietenă sau un membru al familiei și începeți această călătorie de formare a obiceiurilor împreună. Vă veți inspira reciproc și veți râde de provocări, făcând procesul mai plăcut.

Sărbătorește-ți succesele

Niciun succes nu este prea mic pentru a fi sărbătorit! Descompune-ți obiectivele în etape mici și sărbătorește fiecare dintre ele. Ai mers la sală în fiecare zi pe care ai planificat-o în această săptămână? Răsfață-te cu o baie relaxantă sau bucură-te de o gustare fără vinovăție. Recunoașterea realizărilor tale, indiferent cât de mici, întărește comportamentul pozitiv la care lucrezi din greu să-l cultivi. Amintește-ți, stăpânirea obiceiurilor bune este o călătorie, nu un sprint.

Fii răbdătoare cu tine însăți, rămâi pozitivă și continuă. Ești capabilă! Poți! Menține obiceiurile bune și în restul anului!

Facebook Comments

Similar Posts