Planificarea și organizarea călătoriilor și vacanțelor (kit digital cu fișe pentru imprimat și folosit)

Planifici o vacanță? Am un kit digital ce sigur te va ajuta!

Planificarea unei vacanțe în familie e ca un maraton pentru orice mamă – pe de o parte ești super entuziasmată că vei petrece timp de calitate cu copiii, pe de altă parte simți că ai în fața ta o listă nesfârșită de sarcini. Împachetatul poate fi un adevărat coșmar, planificarea tuturor activităților aduce stres suplimentar, iar sincronizarea programului cu orarul locațiilor de vizitat și cu planul de circulare a mijloacelor de transport devine haos total. Parcă nici nu îți mai vine să pleci în vacanță!

Pe mine, când Greuceanu era mic, gândul la tot ce trebuie făcut înainte de a pleca mă făcea să mă simt copleșită. Efectiv îmi doream să nu mai plecăm! Dar, după câteva vacanțe cu bune și cu provocări, am avut o revelație: cheia e să fiu cât mai organizată. Și uite așa, m-am pus pe treabă să găsesc cele mai bune metode pentru a-mi ușura munca și a transforma fiecare vacanță într-o aventură frumoasă, fără stres pentru nimeni.

Unul dintre cele mai bune trucuri pe care le-am descoperit a fost crearea unui kit digital de călătorie, pe care să îl listez în momentul în care decidem unde ne vom petrece concediul sau ieșirea și apoi îl completez încet și sigur, fără stres și cu maximă curiozitate. E ca o listă magică care nu numai că mă ajută să nu uit nimic acasă, să am totul sub control ca să profităm de fiecare clipă în vacanță, dar îi poate face și pe copii să se simtă responsabili și parte din toată organizarea. A fost o schimbare majoră pentru noi, mai ales că fiecare avea programul lui și trebuia să ne coordonăm ca o echipă de campioni… ironic, nu?

Azi îți povestesc despre cum a devenit organizarea vacanțelor mai ușoară ca niciodată, sperând să te inspire și să vă facă și vouă călătoriile mai relaxate.

Mica mea revoluție organizatorică

Într-o lume ideală, timpul liber ar fi nelimitat. În realitate, fiecare minut contează, așa că am învățat să valorific fiecare instrument de organizare pe care îl am la îndemână – de la planificatorul meu digital, la agenda-planner. Astfel, când vine vorba de planificarea vacanțelor, scot la înaintare toate armele: printez listele, notez, planific și re-planific.

Am pus la punct liste de ambalare care să fie nu doar utile, ci și ușor de personalizat, astfel încât să le putem adapta pentru orice tip de vacanță planificăm. Și cel mai tare e că aceste liste sunt prietenoase și cu cei mici, care sunt încântați să-și bifeze propriile lor lucruri de luat cu ei sau activități de propus familiei.

Adio, stres dinaintea plecării!

Nu știu cum sunteți voi, dar pe mine uitatul lucrurilor mă termină. Așa că kitul meu digital de călătorie e ca o piatră prețioasă. Mă ajută să țin evidența a tot ce trebuie să facem și să luăm cu noi, astfel încât să mă pot bucura de fiecare moment al călătoriei, fără griji. Totul e notat într-un singur loc, de la itinerariul călătoriei, la lista de cumpărături și obiectivele turistice pe care vrem să le vizităm, cadouri pe care să le cumpărăm și suveniruri pe care să le achiziționăm.

Împuternicirea copiilor prin responsabilitate

Poate cel mai frumos aspect al implicării copiilor în planificare e că îi înveți despre responsabilitate și independență. Greuceanu decide ce vrea să împacheteze (bineînțeles, cu un pic de supraveghere), ce activități i-ar plăcea să facă și cum să-și organizeze timpul. Este o lecție prețioasă pentru el și un ajutor binevenit pentru mine.

Nu uita de jurnalul de vacanță pentru copii! Din articolul de mai jos poți descărca un model de jurnal de vacanță pentru copii pe care Greuceanu meu a adorat să îl completeze…

În concluzie, dacă ai instrumentele potrivite și un plan bine pus la punct, a organiza o vacanță în familie poate deveni parte din distracție, nu o corvoadă. Și cel mai important, te ajută să creezi amintiri minunate alături de cei dragi, fără stresul și haosul de dinainte. Așa că, dragă mamă aventurieră, ia-ți kitul de călătorie, implică-ți copiii și pregătește-te să faci din fiecare vacanță o aventură de neuitat!

Facebook Comments

Similar Posts