„Momentul zero‟ al pasiunii mele pentru literatura pentru copii: cărți de colorat de la Editura Eurobookids

Știți momentele alea de revelație, când te lovește o idee și îți vine să te iei singur la palme că abia acum ți-ai dat seama? Ei, așa mi s-a întâmplat mie când mi-au căzut în cap (la propriu) cărțile de colorat din poză. Face palm! Cum am uitat de ele? Sunt „momentul zero‟, cu ele a început totul… toată aventura lucrului cu copiii…

În urmă cu 10 ani am scris primele mele poezii, pe baza ilustrațiilor pentru o serie de cărți de colorat pentru copii. Eram novice, abia publicasem prima mea carte, în regim propriu, și câteva poezii și povestioare pentru copii. Rețelele de socializare erau la început, erau alte vremuri, care acum mi se par atât de îndepărtate și acoperite de ceața memoriei. Nu îmi amintesc exact cum au aflat de mine, cum am început colaborarea, dar am fost entuziasmată și îngrozită în același timp. Entuziasmată pentru că era o oportunitate, o șansă venită de nicăieri, pe care parcă nu o meritam, și îngrozită pentru că era o responsabilitate mare, poeziile trebuiau să fie de calitate, educative și să reflecte foarte fidel imaginile deja realizate de ilustratori foarte talentați.

Editura Eurobookids a atras atenția în acești aproape 10 ani de activitate, deoarece oferă o paletă foarte variată de cărți pentru copiii preșcolari și școlari mici: cărți cu povești, cărți de colorat cu povești și educative, cărți cu autocolante, cu exerciții grafice și cărți didactice pentru grădiniță. Partea faină e că toate volumele sunt concepții proprii, imaginile sunt viu colorate, cu personaje hazlii, iar textele sunt scrise cu caractere mari, astfel încât cei mici să le poată descoperi și desluși și singuri. Cum reușesc să mențină raportul calitate – preț atât de bun, nu îmi dau seama, dar, știind cât de scumpe sunt în general cărțile de colorat pentru copii, nu pot decât să îi felicit!

Cât despre cărțile mele, vă pot spune că le ador! Versurile sunt facile, vocabularul este unul lejer, accesibil copiilor încă de la vârste fragede, exact așa cum mi-aș dori să citesc lui Greuceanu! Nu că mă laud singură, dar chiar mi-a ieșit!

A fost o onoare și o satisfacție să colaborez cu Editura Eurobookids și îi voi recomanda mereu pentru profesionalism și încrederea pe care mi-au acordat-o la început de drum, dar mai ales pentru cărțile de colorat mișto pe care le-au publicat, indiferent că eu am scris textul ce însoțește și completează ilustrațiile sau nu.

Vă recomand cu cea mai mare încredere aceste cărți și sigur nu mă veți înjura dacă îmi veți urma sfatul! Cum să nu mă recomand eu pe mine din toată inima?!?

Facebook Comments

Similar Posts