Regele Ugu de Adam Stower

Regele Ugu – o super carte de aventuri pentru micii cititori!

Editura: Humanitas
Data apariției: 2018
Colecție: Humanitas Junior
Traducător: Anca Bărbulescu
Număr de pagini: 176
Formatul cărţii:  12×18 cm

Regele Ugu e una dintre cele mai haioase cărți pentru copii (școlari mici, 7 – 10 ani) pe care am citit-o în ultima vreme. Scrisă și ilustrată cu măiestrie de Adam Stower, romanul spune povestea lui ANDI FIRICEL, un băiat timid, expert în evitarea situațiilor de coșmar,

Regele Ugu de Adam Stower

care trebuie să scape de MICHI ÎNHĂȚĂU, hărțuitorul și bătăușul școlii și fiul primarului în același timp,

Regele Ugu de Adam Stower

și tovarășii lui de rele, subalternii nătângi, GEMENII DULAP și TOMI PRĂJINA BOSTAN,

Regele Ugu de Adam Stower  și investigatorul TEO P. RICULOSU!Regele Ugu de Adam Stower

Din păcate, expertiza lui în eschivare nu l-a salvat în ultimele zile de școală, când a picat fix în mijlocul găștii de bullies. Unde să se ascundă? După o alergătură pe străzi, Andi pică într-una din gropile apărute suspect în oraș și ajunge în pădurea din apropiere, unde dă peste cea mai nemaipomenită căsuță în copac, dotată cu capcane, săgeți licuricioase, bombe cu urzici și câte și mai câte!

Regele Ugu de Adam Stower

Acolo stăpânesc misteriosul și haiosul REGE UGU (fată cu barbă, așa cum singur afirmă)

Regele Ugu de Adam Stower

și HERBERT, wombatul său credincios.

Regele Ugu de Adam Stower

ANDI și UGU își unesc forțele împotriva bandei de bătăuși, iar ce urmează e cea mai tare aventură care s-a petrecut vreodată într-o vacanță de vară!

Dacă Peter Pan ar fi fost fată… și ar fi avut barbă… și nu ar fi putut zbura… cu siguranță ar fi purtat numele UGU! Și dacă Mr. Bean ar fi fost mult mai tânăr și mai arătos, cu certitudine ar fi fost reprezentat ideal prin Andi Firicel, un copil timid, predispus a fi ținta tuturor farselor și hărțuirilor. Cele mai rele 5 zile din TOATĂ VIAȚA LUI ANDI:

  1. Azi. ACUM
  2. Concursul de înot de la școală – când a sărit în apă și i-a CĂZUT SLIPUL de pe el!
  3. Când i-a zis din greșeală „mami” domnului TOCATU, profesorul de geografie!
  4. Cand și-a înghițit RAȚA aia cea mai tare figurină ROBO-SOLDAT.
  5. MIERCURI 1 APRILIE…

Dincolo de povestea antrenantă și interesantă, modul în care este aceasta prezentată este atractiv pentru copii: pagini cu benzi desenate se împletesc cu pagini cu text și cu fișe ilustrate ale personajelor și locurilor principale din poveste.

Regele Ugu de Adam Stower

Astfel monotonia dispare și micii cititori sunt prinși într-un carusel al lecturii din care cu greu se pot rupe. Eu cel puțin am mâncat o cutie de înghețată fără să îmi dau seama, doar stând cu cartea în brațe, în pat, savurând fiecare pagină.

Regele Ugu de Adam Stower

Ca femeie-inginer (și singura femeie dintr-un proiect tehnic timp de 6 luni), am fost extrem de mândră și entuziasmată când am descoperit că Regele Ugu este de fapt fată. Feminista din mine a chiuit surd, bucuroasă că mai apar și personaje fete mai ciudate, creative și inventive în povești și romane, nu doar prințese, fie ele rebele și curajoase. Da, știu, fiecare fată e o prințesă deep down, dar mai ales când doarme!

P.S. Dragă traducătoare, toată recunoștința și aprecierea pentru jocurile de cuvinte perfect adaptate, care dau savoare și ludicitate cărții! Nu a fost o muncă ușoară să alegi numele personajelor și a capcanelor în așa fel încât să aibă logică în limba română: Ben Pole = Andrei Firicel, Monty Grabbe = Michi Înhățău, Cow-pat-a-pults = Vacacacapulta, Slug Pulp = tunul PlInDe (plantat incredibil de departe)

Cartea poate fi cumpărată de aici>> Regele Ugu

Facebook Comments

Similar Posts